Hälsocoachen

Gluten- och laktosfri kladdkaka

Idag är det ju kladdkakans dag! Jag firar med att bjuda på ett recept på en variant av kladdkaka, en laktos- och glutenfri Moccakaka! Såå god!

Chokladkaka:

100 g  Laktosfritt Smör alt. kokosolja

3 Ägg

3 dl Mandelmjöl

½ dl Hasselnötsmjöl

2 msk Kokosmjöl

2 msk Eko. och laktosfri Vispgrädde

2 ½ dl Sukrin melis eller kokossocker

3-4 msk Eko. Kakao

1 krm Bakpulver

1 tsk Vaniljpulver

1 msk Kaffe (valfritt)

Juice av en halv apelsin (valfritt)

Gräddtopping:

3 dl Eko. och Laktosfri Vispgrädde

100 g Laktosfri Färskost

1 msk Kaffe (valfritt)

3 msk Sukrin melis eller kokossocker

1 tsk Vaniljpulver

Juice av en halv apelsin (valfritt)

Hackade mandlar

 

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
Lägg alla ingredienser till chokladkakan
i en bunke och mixa allt.
Häll smeten i en smord och bröad rund form.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10- 15 minuter.
Låt kakan svalna.

Vispa grädden och rör ner färskosten.
Rör ner de övriga ingredienserna
och vispa ytterligare.
Bred ut krämen över chokladkakan och
dekorera med hackade mandlar.

Njut!

Foto: Rebecka Berglund

Foto: Rebecka Berglund