Hälsocoachen

Raw chokladbollar

Gjorde jordens kanske godaste chokladbollar i söndags och har ätit alldeles för många redan, hehe! Raw, nötfrialaktosfria och inget tillsatt socker. Så bra! Eftersom jag freestylar rätt ofta i köket har jag sällan recept man kan följa till punkt och pricka. Men jag tänkte försöka uppskatta mängden iallafall. Smeten mixas bäst i en matberedare och tycker ni att smeten är för rinnig, tillsätt mer av de torra varorna och vice versa. Magiskt goda så kör hårt!

 

 

200g ekologiska och urkärnade dadlar

1/2-1 dl ekologisk kokosolja

3 msk raw kakao alt. ekologisk kakao

1 tsk vaniljpulver

2 msk starkt kaffe

1/2-1 dl ekologiska solrosfrön

1/2-1 dl ekologiska havregryn

 

 

 


6 tips på hur du kan göra din smoothie mer mättande

Som ni vet så älskar jag frukost! Det är ju det bästa målet om man frågar mig, skulle kunna sitta i timmar! 

Jag tänkte tipsa om bra saker man kan slänga i sin smoothie för extra mättnadskänsla

-Kvarg. Proteinrikt och mättar därför mer än vanlig yoghurt. 

-Fiber. Ex.Chiafrön och linfrön. Fiber ökar mättnadskänslan då dessa drar till sig vätska. De håller blodsockernivån jämn och får igång din mage. 

-Proteinpulver. Jag använder själv ett Smothieprotein från Better you som är både laktosfritt och naturellt trots att det är ett vassleprotein. Ett plus är att detta protein även går att baka med. Som sagt, protein mättar! Sen är ju protein bl.a kroppens byggstenar vilket inte gör det sämre. 

- Superfoods. Ex. Gojibär och superfoods i form av pulver. Jag brukar ha både gojibär och Holistics REDS som är full med näring som gör kroppen pigg och glad! 

 

-Kokosolja. Innehåller nyttiga fetter som bland annat mättar. En riktig mirakelprodukt som alla borde ha hemma! Smälter när den passerar 25 grader och innan det är den i en fast form. 

-Ägg. Släng i ett ägg i din smoothie. Ägg innehåller mycket protein och B-vitaminer! Glöm inte att gulan är mest rik på vitaminer så använd inte bara vitan. 


Gluten- och laktosfri kladdkaka

Idag är det ju kladdkakans dag! Jag firar med att bjuda på ett recept på en variant av kladdkaka, en laktos- och glutenfri Moccakaka! Såå god!

Chokladkaka:

100 g  Laktosfritt Smör alt. kokosolja

3 Ägg

3 dl Mandelmjöl

½ dl Hasselnötsmjöl

2 msk Kokosmjöl

2 msk Eko. och laktosfri Vispgrädde

2 ½ dl Sukrin melis eller kokossocker

3-4 msk Eko. Kakao

1 krm Bakpulver

1 tsk Vaniljpulver

1 msk Kaffe (valfritt)

Juice av en halv apelsin (valfritt)

Gräddtopping:

3 dl Eko. och Laktosfri Vispgrädde

100 g Laktosfri Färskost

1 msk Kaffe (valfritt)

3 msk Sukrin melis eller kokossocker

1 tsk Vaniljpulver

Juice av en halv apelsin (valfritt)

Hackade mandlar

 

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
Lägg alla ingredienser till chokladkakan
i en bunke och mixa allt.
Häll smeten i en smord och bröad rund form.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10- 15 minuter.
Låt kakan svalna.

 

Vispa grädden och rör ner färskosten.
Rör ner de övriga ingredienserna
och vispa ytterligare.
Bred ut krämen över chokladkakan och
dekorera med hackade mandlar.

Njut!

Foto: Rebecka Berglund

Foto: Rebecka Berglund


Gluten- och laktosfria pannkakor

Hur fint är inte vädret just nu?! Underbart! Just nu har jag fem dagar ledigt så ska passa på att njuta till fullo. 

Vid varma dagar klarar jag inte av att äta tunga måltider och då passar nyttiga pannkakor perfekt! Dessa är glutenfria, laktosfria, sockerfria, ekologiska, fiberrika, proteinrika och mycket nyttigare! 

Recept: 

Ca 4 port

5 ägg

6 dl laktosfri mjölk

2-3 dl havregryn

1 dl chiafrön

1 msk linfrön 

1 dl bovetemjöl

1 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 msk kokosolja

Välj ekologiska varor och rör ihop alla ingredienser till en smet och låt stå en stund. Fiberhusken gör att smeten tjocknar efter ett tag. Blir det för tjockt tillsätter du bara mer mjölk. Stek i kokosolja och serberna med kvarg och bär. 

 

  Smaklig måltid!