Hälsocoachen

Mugcake-semla med egengjord nutella

Minns ni min semmelwrap från förra året? Såå god! Detta år testar jag en ny variant då jag inte gillar de klassiska semlorna. Nutella är ju det nya för i år och jag gillar trender och nytänk så testade en egen och nyttigare variant av nutellasemlan. En mugcake-semla med egengjord nutella. Den blev sååå god! Och nutellan blev som en dröm (tycker vanlig nutella är så söt och sliskig). Det bästa är ju såklart att denna "semla" är gluten- och laktosfri samt utan tillsatt socker.

 Recept på två semlor: 

Mugcake:

2 ekologiska bananer

2 ägg

ca 5 msk mandelmjöl

ca 5 msk hasselnötsmjöl

1-2 tsk ekologisk honung

Mosa bananerna och rör ihop till en smet. Häll upp i två muggar och kör vardera mugg i 2 min i micron. Låt svalna. Skär sedan bort en del som får agera lock.

Egengjord nutella: 

1 msk kokosolja

2-3 rutor mörk choklad (laktosfri)

ca 2 msk hasselnötsmjöl

1 tsk ekologisk honung

Smält kokosoljan och finhacka chokladen. Låt sedan chokladen smälta i den varma kokosoljan. Tillsätt hasselnötsmjölet och honungen. Rör till en tjock smet. Klart!

Använd sedan en sked för att göra hål i semlorna för att göra plats för nutellan. Servera med vispad grädde (laktosfri) och lite hackad choklad.

Lycka till! 😀


Mugcake med smak av kanelbulle

God kväll! Kanelbullens dag idag! Helt ärligt så har kanelbullar aldrig varit min grej, tycker de är överskattade av någon anledning. Och precis där fick jag hela svenska folket efter mig, hahah! 😉 

Slängde ihop en mugcake med kanelbullesmak för kanel och kardemumma är ju hur gott som helst! 😀 Gluten- och Laktosfritt dessutom! 

  

Recept:

1 ekologisk banan

1-2 msk hasselnötsmjöl

1 ägg

1 krm eko kanel

1/2 krm eko kardemumma

1/2 krm eko vaniljpulver 

Mosa och rör ihop alla ingredienser och häll upp i en kaffekopp eller liknande. Micra i 2 min och servera med grekisk yoghurt och riven choklad. 

Enjoy!