Hälsocoachen

6 tips på hur du kan göra din smoothie mer mättande

Som ni vet så älskar jag frukost! Det är ju det bästa målet om man frågar mig, skulle kunna sitta i timmar! 

Jag tänkte tipsa om bra saker man kan slänga i sin smoothie för extra mättnadskänsla

-Kvarg. Proteinrikt och mättar därför mer än vanlig yoghurt. 

-Fiber. Ex.Chiafrön och linfrön. Fiber ökar mättnadskänslan då dessa drar till sig vätska. De håller blodsockernivån jämn och får igång din mage. 

-Proteinpulver. Jag använder själv ett Smothieprotein från Better you som är både laktosfritt och naturellt trots att det är ett vassleprotein. Ett plus är att detta protein även går att baka med. Som sagt, protein mättar! Sen är ju protein bl.a kroppens byggstenar vilket inte gör det sämre. 

- Superfoods. Ex. Gojibär och superfoods i form av pulver. Jag brukar ha både gojibär och Holistics REDS som är full med näring som gör kroppen pigg och glad! 

-Kokosolja. Innehåller nyttiga fetter som bland annat mättar. En riktig mirakelprodukt som alla borde ha hemma! Smälter när den passerar 25 grader och innan det är den i en fast form. 

-Ägg. Släng i ett ägg i din smoothie. Ägg innehåller mycket protein och B-vitaminer! Glöm inte att gulan är mest rik på vitaminer så använd inte bara vitan. 


Starta morgonen med en grön smoothie!

Hej på er!
Himmel vad tiden går snabbt! Vart tog helgen vägen?! Hade ni en bra Allahjärtansdag? Själv spenderade jag hela helgen i Göteborg, riktigt trevligt! Tänkte titta in här och önska er en härlig allahjärtansdag men det var full rulle hela dagen så det försvann ur mitt huvud tyvärr... Lördagen bjöd på Steel Panther-konsert, underbart! Det bandet bjuder då verkligen på en galen show, älskar parodin och den råa humorn! Kom hem från Göteborg på måndagkväll och sedan bar det iväg till Ö-vik på tisdagen. Folk brukar säga att jag aldrig är hemma och det ligger nog någonting i det... Eftersom det är sluttampen på utbildningen så står plugg, plugg, plugg och åter plugg på schemat nu, C-uppsatsen är igång! Mitt val av ämne blev ju självklart kost 😉 Funderade på idrottsskador och kosttillskott ett tag också men sedan föll lotten på att undersöka hur studenters kostvanor och kunskap kring kost ser ut samt vilken inverkan alla hälsotrender har på unga vuxna. Det kommer bli mycket att göra men det ska bli intressant! 🙂
För att orka plugga är en bra kost nödvändigt! Här kommer därför ett recept på en uppiggande och mättande smoothie:

1 kiwi
Några blad bladspenat
1/2-1 mango
1 dl kvarg
1 msk krossade linfrön
1/2 msk chiafrön
Några gojibär
2 tsk ekologisk kokosolja
1 ägg

Släng ihop allt och mixa med en stavmixer. Klart!

20140220-224745.jpg


Uppiggande nypon- och hallonsmoothie!

Här kommer ett recept på en uppiggande nypon- och hallonsmoothie! Nyponen är full med c-vitamin och innehåller även järn, perfekt för att råda bot på trötthet och förkylning!

1 dl naturell yoghurt

2 msk krossade nyponskal

1 dl hallon

1 msk linfrön

1 msk ekologiskt kokosfett

1/2 pressad lime

 

Mixa ihop allt till en slät konsistens, häll upp och servera!

nypon och hallon


Mättande hallon och blåbärssmoothie!

Hej på er!

Det har varit lite tyst här i några dagar nu. Anledningen till det är att jag kände att jag behövde lite ledighet. Det har varit så fruktansvärt mycket med allt hela våren... Skolan, jobb, kroppen... ja, livet helt enkelt! Så nu när jag fick två lediga dagar där jag faktiskt inte hade något jag måste göra och ta tag i bestämde jag mig för att vara ledig på riktigt! Det behövdes kan jag säga! 😀 Man får ju inte glömma bort att andas, det är viktigt! Men nu när jag har laddat batterierna så tänkte jag tipsa om en sjukt god smoothie!

Jag har aldrig varit ett fan av smoothie av någon anledning men nu när min kära vän Emelie ville ha lite tips på goda och mättande smoothies som hon kunde ha med sig till universitetet så var jag ju tvungen att göra ett försök! 😀 Ett stort tack till Emelie för nu har jag lärt mig att äta banan också, tja... jag behöver fortfarande gömma den i allt som ett litet barn men ändå! Bananer är ju hur bra som helst, mättande och fulla med bra näringsämnen men jag har tyvärr verkligen hatat smaken och konsistensen. Har försökt många gånger då jag VILL äta banan men icke... Men skam den som ger sig! Jag är faktiskt lite stolt över detta framsteg 😛

Anyway, här kommer receptet som jag knåpat ihop! Som vanligt kan man ta bort och lägga till saker för att kunna anpassa allas plånböcker, smaker och allergier. Basvarorna är fetmarkerade och tillhör grundreceptet medan de som är "tillval" inte är det. Enjoy!

 

Hallon och blåbärssmootie

 

1/2 - 1 dl blåbär (innehåller mycket antioxidanter)

1/2- 1 dl hallon  (innehåller mycket antioxidanter)

1 banan  (mättande och innehåller mycket magnesium)

1 dl naturell yoghurt (protein samt goda probiotiska bakterier)

1 msk krossade linfrön (mättande och stabiliserar blodsockret)

1 msk chiafrön (innehåller mycket omega-3 och protein)

1 msk gojibär (mycket c-vitamin och järn)

1 msk ekologiska kokosflingor (välj ekologiskt för att få det nyttiga fettet)

1 msk pumpafrön (innehåller mycket mineraler och protein)

(tillsätt ev. 2 msk ekologisk kokosmjölk för mer kokossmak och en mer mättande känsla och/eller ett rått ägg för mer mättnad och mer protein)

 

Mixa allt samtidigt och häll upp i ett glas eller en shaker. KLART! 😀