Hälsocoachen

Den giftiga vindruvan

20140311-224805.jpg

Detta får inte bort alla kemikalier på alla frukter men en hel del äckligt försvinner! 🙂 Många i USA använder också bikarbonat vet jag, har själv aldrig testat den metoden.

När det gäller frukt och bär rekommenderar jag att köpa ekologiskt om ni har möjlighet, på så vis försvinner många gifter i er vardag. Den mest besprutade och giftigaste av dem alla är vindruvan. Lägger ni ihop ett och ett förstår ni säkert att det också är en hel del kemikalier i vin :S Varför tror ni man blir extra dålig när man dricker vin...? Forskare har kommit fram till att kemikalierna är en stor bov i dramat. Tragiskt nog så finns det inga krav på att det ska finnas en innehållsförteckning på flaskorna vilket gör det svårt att se hur mycket kemikalier vi faktiskt får i oss. Vidrigt... Som tur är dyker det upp fler och fler goda ekologiska viner. Håll utkik efter det och tvätta er frukt, kanske blir ni av med den omtalade huvudvärken då?