Hälsosammare vardag

Friserad utan skadliga kemikalier

18 december, 2014 | Kommentera (3)

Jag försöker använda mig av så milda produkter som möjligt för hår, kropp och miljö och tvättar bland annat håret med ekologiskt babyschampo. Jag undviker gärna att gå till frisören då min hårbotten blir som skinnflådd av de starka produkterna som används, den får sig verkligen en chock av “vanligt” schampo och det tar tid innan den återhämtar sig.  Jag blir ofta även missnöjd av resultatet för jag tycker mitt hår ser för avkapat och onaturligt ut.

Jag var häromdagen och klippte mig hos Gröna Saxen, en grön salong som endast använder väl utvalda ekologiska produkter som ska vara skonsamma för hår och hud. Även alla färgningar görs med naturliga växtpigment. Jag blev verkligen jättenöjd med  resultatet, jag gick hem med naturligt klippta toppar och en välmående hårbotten. Det kommer med största sannolikhet bli ett återbesök!

Lovisa frissan

lovisa frissan2

Kram Lovisa

Postad: 18 december, 2014 Av: Hälsosammare vardag Kategori: Hälsa, Lovisa | Etiketter: , | Kommentera (3)

Det finns 3 kommentarer:

Friserad utan skadliga kemikalier

 1. KatKa skrev den

  Tack för det! Trots att jag försöker göra kloka miljömedvetna val, har jag aldrig tänkt på att ställa motsvarande krav på min frisör. Det ska jag göra hädanefter!

 2. Isabel skrev den

  vad fin du blev:) Jag måste också klippa mig! Var det dyrt? puss

  • Hälsosammare vardag skrev den

   En klippning med tvätt och styling kostar 610kr, så helt ok med tanke på att alla produkter var ekologiska 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Jessica och Lovisa Forsman.
Ålder: 26 och 25 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Stor
Sysselsättning: Jessica jobbar som marknadsansvarig och Lovisa studerar hälsopedagogik.
Om oss: Vi är två systrar som brinner för ett hälsosammare och mer miljömedvetet tänkande.
Fokus just nu: Fokus ligger på allt… som vanligt… liksom för många andra. Jobb, plugg, blogg, vänner, sambos med mera. Allt måste prioriteras först.
Om bloggen: Vi har båda mycket erfarenhet av hur svårt det kan vara att pressa in träning och hälsa i ett redan fullspäckad schema. Vi kommer därför på denna sida att tipsa er hur vi gör för att väva in ett lite hälsosammare tänk i vardagen. Vi skriver om nyttiga recept, träning och andra inspirerande tips. Välkommen!

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: Inspirana

Senaste kommentarer

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)