
Nyttig “snabbmat”
8 januari, 2015 | Kommentera (1)Varor jag oftast har hemma är någon typ av matlagningsbas som tex havregrädde, fryst spenat, lök och buljong. Havregrädden använder jag istället för Crème Fraiche då jag försöker fasa ur så mycket animaliska produkter som möjligt (kött är bannat sedan länge) bl a eftersom det finns så många olika hälsorisker kopplade till att äta dem. Här kan ni läsa om ett negativt samband som har med intag av mejeriprodukter att göra.
Av dessa få men fina produkter går det att göra en himmelskt god spenatsoppa som dessutom går snabbt och enkelt att tillaga. Perfekt för dig som knappt orkar tänka när du kommit hem från jobbet! Föredrar du något annat än spenat går det bra att byta ut till tex kronärtkockshjärtan.
Recept för 4 personer:
- ca 500 g fryst spenat
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3dl valfri grädde
- 4dl vatten
- 1 eller 2 grönsaksbuljongtärningar
- Olivolja
- Salt och peppar
Finhacka löken och vitlöken. Bryna i olja i en kastrull. Häll i spenat, 4 dl vatten och buljongtärning. Koka ihop med grädden. Salta och peppra efter smak. Om ni vill, mixa soppan slät med en stavmixer. Redo att ätas!
Kram Lovisa
Postad: 8 januari, 2015 Av: Hälsosammare vardag Kategori: Lovisa, recept | Etiketter: nyttig snabbmat, spenatsoppa | Kommentera (1)
Vilket bra recept! Spenatsoppa är verkligen en favorit för mig. Kan ni inte komma med lite fler tips på nyttiga måltider utan så mycket animaliska produkter? Verkligen inspirerande blogg!