Hälsosammare vardag

Chiapudding – Den perfekta frukosten

Postad: 13 oktober, 2014 Av: Hälsosammare vardag Kategori: Hälsa, Jessica, Kost, recept | Etiketter: , , , , | Kommentera

Chiapuddingen är, enligt mig en av de bästa frukostalternativen. Jag har skrivit om den en hel del på Inspirana men det tåls att upprepa. Inte bara för att chiafröet är lite av ett magiskt superfrö med väldigt högt närings- och proteininnehåll, utan även för att man kan förbereda chiapuddingen kvällen innan. Detta gör det väldigt smidigt för de som har begränsat med tid på mornarna eftersom det bara är att plocka ut den färdiga puddingen.

Chiapudding

I helgen gjorde jag en dundergod Chiapudding med blåbär, Açaípulver, banan och Gojibär. Jag har väldigt svårt för Gojibär, de här hårda och ganska… tråkiga. Men slänger man ner dem i chiapuddingen blir de mjuka och fina. För att göra chiapuddingen blandar jag 3 msk chiafrön, 1 krm vaniljpulver (ej vaniljsocker!), en nypa kardemumma, några gojibär samt 1,5 dl havremjölk.

Chiapudding

Rör ihop ingredienserna i en burk tills det börjat tjockna. Ställ i kylen i ca 20 min eller över natten. Ta ut, toppa med valfri topping och njut! Jag blandade tinade blåbär med Açaípulver och hade i, samt toppade med några skivor bananer.

Chiapudding

Jag sparar gamla glasburkar från pesto, oliver mm som jag gör puddingen i. Det är inte bara bra återvinning utan gör även att det blir väldigt smidigt att slänga ner burken i handväskan och ta med den till jobbet om man inte hinner äta den hemma.

Chiapudding

Kram Jessica

Ni vet väl att ni kan följa oss med BloglovinSök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Jessica och Lovisa Forsman.
Ålder: 26 och 25 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Stor
Sysselsättning: Jessica jobbar som marknadsansvarig och Lovisa studerar hälsopedagogik.
Om oss: Vi är två systrar som brinner för ett hälsosammare och mer miljömedvetet tänkande.
Fokus just nu: Fokus ligger på allt… som vanligt… liksom för många andra. Jobb, plugg, blogg, vänner, sambos med mera. Allt måste prioriteras först.
Om bloggen: Vi har båda mycket erfarenhet av hur svårt det kan vara att pressa in träning och hälsa i ett redan fullspäckad schema. Vi kommer därför på denna sida att tipsa er hur vi gör för att väva in ett lite hälsosammare tänk i vardagen. Vi skriver om nyttiga recept, träning och andra inspirerande tips. Välkommen!

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: Inspirana

Senaste kommentarer