Hälsosammare vardag

Mitt nästa träningsmål

Postad: 25 november, 2014 Av: Hälsosammare vardag Kategori: Lovisa, Träning | Etiketter: , , , | 2 kommentarer

Jag sprang mitt första lopp med jobbet år 2009 och har sedan de senaste två åren sprungit en hel del lopp på eget initiativ. Sakta men säkert har mina måltider smygit sig åt rätt håll, jag tror min första mil landade på 1:03 och min snabbaste på 54 minuter. Det har alltid varit lite av en dröm att springa 10km under 50 minuter, men jag har aldrig nått hela vägen. Jag tror att det beror på att jag aldrig har satt upp ett officiellt mål med ett konkret slutdatum.

Utan mål är det lätt att en inte kommer någonstans utan står och stampar på samma ställe. Med ett eller flera mål känns det även roligare att träna och ger mer motivation att fortsätta, vilket sedan bidrar till en ökad hälsa och dämpar stress. Att sätta mål kan även vara skrämmande då en faktiskt riskerar att inte klara det som satts upp. Det tror jag har hindrat mig att göra mitt mål officielt.

Nu har jag dock bestämt mig, söndagen den 29 Mars 2015 ska jag springa Premiärmilen och få ett resultat på 50 minuter eller under. Tror ni att jag klarar det? Till min stora lycka har även min vän Isabel, som jag sprang årets premiärmil med, antagit utmaningen.

lovisa forsman kurera löpningFotograf: Per Andersson Vagabond

Vad är ditt nästa träningsmål? Jag kommer längre fram skriva hur jag ska göra för att ni mitt mål, häng gärna på!

Kram LovisaHåll dig frisk med hjälp av naturen

Postad: 16 november, 2014 Av: Hälsosammare vardag Kategori: Hälsa, Lovisa, Träning | Etiketter: , , | Kommentera

Det bästa för kropp och själ måste garanterat att vara ute i naturen, något som vi stressade stadsmänniskor verkligen borde försöka klämma in mer utav i vardagen. Att bara se en bild på ett träd har visats vara stressdämpande enligt forskning, så varför inte ge sig ut och se riktiga?

Det allt för sällan jag ger mig ut på skogspromenader, trots att jag har både vackra djurgården och liljanskogen runt hörnet. Jag måste alltid ha olika slags mål för att ta mig igenom saker och därför har jag en förkärlek till att anmäla mig till olika lopp. Då får jag både natur + träning på en och samma gång och jag måste helt enkelt ge mig ut. Senaste insatsen var gårdagens 10km lopp “tömilen” som var en härlig terrängbana i liljanskogen. Idag har jag lätt tränigsvärk i lår och rumpa och mår hur bra som helst!

Lovisa Forsman tömilen

Så här glad var jag när jag kom i mål! Jag lyckades komma försent till starten men fick starta ändå, tack vare ett jättesnällt sekritariat, är verkligen jätteglad över det! Dock blev min tid lite missvisande men det får jag leva med. Nu längtar verkligen tills nästa lopp som kommer vara i Göteborg, Superior Race hinderbanetävling.

Ha en jättefin söndag allihopa!

Kram LovisaSök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Jessica och Lovisa Forsman.
Ålder: 26 och 25 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Stor
Sysselsättning: Jessica jobbar som marknadsansvarig och Lovisa studerar hälsopedagogik.
Om oss: Vi är två systrar som brinner för ett hälsosammare och mer miljömedvetet tänkande.
Fokus just nu: Fokus ligger på allt… som vanligt… liksom för många andra. Jobb, plugg, blogg, vänner, sambos med mera. Allt måste prioriteras först.
Om bloggen: Vi har båda mycket erfarenhet av hur svårt det kan vara att pressa in träning och hälsa i ett redan fullspäckad schema. Vi kommer därför på denna sida att tipsa er hur vi gör för att väva in ett lite hälsosammare tänk i vardagen. Vi skriver om nyttiga recept, träning och andra inspirerande tips. Välkommen!

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: Inspirana

Senaste kommentarer