Hälsosammare vardag

Träning som jag längtar till

Postad: 9 mars, 2015 Av: Hälsosammare vardag Kategori: Hälsa, Lovisa, Träning | Etiketter: , , , | Kommentera

Det har inte blivit så mycket löpning än som jag hade tänkt men däremot många yogapass och ridning. Det är ganska dyra träningsalternativ om en jämför med löpning som görs fördelaktigen gratis ute i naturen eller ett gymkort som kostar några hundingar i månaden, men så mycket roligare! Verkligen värt varenda krona. Missförstå mig inte, jag gillar att springa men däremot inte när det är kallt ute, då lockar en varm yogasal mycket mer. Efter helgens vårsol så har jag verkligen fått mer spring i benen, hoppas det fortsätter så!

rachen-brathen1

Jag är fortfarande nybörjare som yogautövare men har målet att jag ska kunna göra denna övning en dag. Vill ni ha mer inspiration kan ni kika in yoga girls instagram här.

Vad är er favoritträning? Har ni något “träningsdröm”?

Kram LovisaNya och gamla goda vanor

Postad: 23 februari, 2015 Av: Hälsosammare vardag Kategori: Hälsa, Lovisa, Träning | Etiketter: , , , | Kommentera

Sista veckan av kureras hälsoutmaning har passerat. Något riktigt positivt som denna utmaning har gett mig är att jag äntligen har börjat förstå hur skönt det är att gå och lägga mig tidigt. Att sitta uppe och uggla framför datorn till kl 02 och börja kl 08 dagen efter är inget vinnande koncept. Det är verkligen svårt för mig att stänga ned laptopen i tid, men det är en ovana som går att sätta stopp för, precis som alla andra.

Veckans träning bestod av en power walk, styrketräning på gymmet + stretch och en ridlektion. Hade velat få in några pass till men jag får vara nöjd med dem jag hann med istället för att vara missnöjd med dem jag missade. Något som är väldigt roligt är att jag har börjat rida regelbundet igen, känns så roligt att vara tillbaka i sadeln!

Totalt poäng för sista veckan landade på 367p – jag är helt klart nöjd då jag har gjort en stegring varje vecka samt fått in en ny och en gammal god vana: god sömn och ridning!

Lovisa Forsman häst

Kram LovisaSlog jag förra veckans poäng i hälsoutmaningen?

Postad: 16 februari, 2015 Av: Hälsosammare vardag Kategori: Hälsa, Lovisa, Träning | Etiketter: , , | Kommentera

Jajjamensan! Många av poängen är ungefär lika som förra veckan, men det jag har förbättrat sen sist är: jag har gått och lagt mig tidigare på kvällarna (och därmed sovit mina 8h), jag har bytt ut fler kaffen till te, jag har ridit 2 pass utöver mina 3 yogapass samt provat en ny frukt “Yuzu”.

Totalt hamnade jag på 327p denna vecka, dvs en ökning på 14p. Tror ni jag kommer lyckas att uppnå 400p sista veckan?

hälsosammare-vardag-kurera-ridning-i-solen

Hästar, sol och en god vän, det kan nog inte bli en bättre hälsokombo!

Kram LovisaMedicin för kropp och själ

Postad: 29 december, 2014 Av: Hälsosammare vardag Kategori: Hälsa, Lovisa, Träning | Etiketter: , | Kommentera

Den bästa medicinen för en orolig själ är helt klart en ridtur i skogen med snön som glittrar i solen. Igår var jag ute hos en kollega och red, mös med hennes hundar och lagade vegetarisk lasagne. Det var en jättehärlig dag och idag känner jag mig redo att möta vardagens alla utmaningar.

Att ta en paus och andas lite frisk luft och vistas naturen är nog det bästa vi stadsbor kan göra mot oss själva. Det bara måste vi se till att klämma in, hur upptagna vi än känner oss. Att bara ta en promenad i skogen gör dig mer gott än vad du kan tro!

Ridning Kurera Hälsosammare vardagvovvar kurera hälsosammare vardag

Kram LovisaSök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Jessica och Lovisa Forsman.
Ålder: 26 och 25 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Stor
Sysselsättning: Jessica jobbar som marknadsansvarig och Lovisa studerar hälsopedagogik.
Om oss: Vi är två systrar som brinner för ett hälsosammare och mer miljömedvetet tänkande.
Fokus just nu: Fokus ligger på allt… som vanligt… liksom för många andra. Jobb, plugg, blogg, vänner, sambos med mera. Allt måste prioriteras först.
Om bloggen: Vi har båda mycket erfarenhet av hur svårt det kan vara att pressa in träning och hälsa i ett redan fullspäckad schema. Vi kommer därför på denna sida att tipsa er hur vi gör för att väva in ett lite hälsosammare tänk i vardagen. Vi skriver om nyttiga recept, träning och andra inspirerande tips. Välkommen!

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: Inspirana

Senaste kommentarer