Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mansklig

Inga nyheter är Goda Nyheter för mig!

Jag fick idéen att sluta se på nyheter från  författaren Jerzy Kosińskis bokroman Finnas till från 1970. Det kanske låter väldigt själviskt att inte ta del av alla orättvisor och eländen som händer i världen och i vårt land. Men för mig blev det för mycket helt enkelt. I en vardag där problemlösning är en ständig utmaning med barn, firman och annat.
Min hjärna och hjärta behövde få vila! Inget jag ångrat.

Bild från www.gamlanyheter.se

Bild från www.gamlanyheter.se

Beslutet att sluta se, lyssna och läsa nyheter var enkelt att ta. Varje tidningslöp, nyhet på tv eller radio levererade ca 90% negativa nyheter. Det här påverkar mig negativt. Man tar in det och oavsett om jag tänker på det eller inte så ligger det där i det undermedvetna. Något som resulterat att jag blivit gladare, piggare och mer närvarande i nuet. En mycket garvad journalist och numera PR-konsult berättade för mig att ca 90% av alla nyheter har någon form av PR-verksamhet bakom sig. Det märker man speciellt när nyheterna är de samma oavsett kanal, tidning eller radiokanal. Det finns alltså ett syfte och intresse från nyhetsförmedlaren.

Att få en stor nyhet - 3 dagar senare!
Det är väl känt är det ju nyval nästa år. Något jag fick reda på genom hörsägen 3 dagar efter det var faktum. Det var spännande att få en gammal nyhet - för mig var den ju ny så det gjorde inget. Det är ju inte förrän om 4 månader - jag hinner till vallokalen.

Men finns det inga nyheter som är intressanta för mig?
Jo, lokala nyheter i mitt närområde tycker jag är lite roligt att ta del av. Nacka Värmdö posten levererar en gång vara 14:e dag en fet tidning med nyheter som räcker långt. Nyligen har jag även börjat rata tidningslöpen genom att helt enkelt inte titta upp när jag går förbi.

Så bryr jag mig inte om vad som händer?
Jag bryr mig om det jag kan påverka själv i min närhet. Sedan länge har jag flera bidragsgivare som jag har stående överföringar till varje månad som hjälper människor och djur runt om i världen. Jag gillar bara inte att det skapar negativa känslor hos mig och speciellt när jag vet att det ofta är kommersiella bakomliggande syften...men jag gillar bra och givande nyheter som man till exempel man hittar på Kurera.se.


2 comments on “Inga nyheter är Goda Nyheter för mig!

 1. Mia Tjärnlund on

  Å vad jag håller med dig Hans! Jag har också slutat helt med nyheter (har aldrig någonsin gillat dem) eftersom det finns extremt lite av värde, men däremot en väldigt massa som gör en ledsen. Och jag känner mig som du både gladare och piggare av det. Det finns så himla mycket annat att lägga sin energi på och när inget yttre drar ner ens glädjenivå så behåller man ju den inom sig, glädjen. Det tror jag är sunt.
  hälsar Mia

  Svara
  • Mansklig on

   Hej Mia,

   God fortsättning! Lite ledsen att jag inte såg ditt inlägg förrän nu…
   Roligt att det finns fler som tycker att nyheter i många fall tar energi och egentligen kanske inte är så viktiga speciellt med tanke på hur mkt olika intressen som ligger bakom. Säger inget om att det inte är viktigt vid naturkatastrofer och liknande men i många fall helt meningslöst…för vad kan jag göra. Därför är lokala nyheter mkt bättre. Ha det gott och god fortsättning på bloggandet.
   /Hans

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Livsviktiga ord från Anthony Hopkins

Livsviktiga ord från Anthony Hopkins

hälsa kvinnor

“Släpp de människor som inte är redo att älska dig! Det här är det svåraste du måste göra i ditt liv, och det kommer också att vara det viktigaste: sluta ge din kärlek till dem som inte är redo att älska dig.” Det här är en av de mest kraftfulla texter jag läst.   Tyvärr […]

Är du sympatisk eller empatisk?

Är du sympatisk eller empatisk?

arbete

Empati är en stor och viktig del i ledarskapet på arbetet. När man är empatisk innebär det att man känner in och förstår vad den andre upplever och är närbesläktat med inlevelseförmåga och medkänsla. Det är också en nyckelförmåga inom emotionell intelligens som är avgörande i relationer med andra människor. Empati är en komplex psykisk […]

Är du en av de 14% som känner engagemang för ditt jobb?

Är du en av de 14% som känner engagemang för ditt jobb?

arbete

Då får jag önska dig grattis i så fall. Dystra siffror från Gallup visar hur svenskarna känner för sitt engagemang kring arbetet. Vad beror det här på? Undersökningen är äldre än Covid-19 så mörkertalet är säkert betydligt högre idag än för ca 2 år sedan när undersökningen från Gallup presenterades. Endast 14 procent av medarbetarna i […]

Varför är det viktigt med ett hållbart ledarskap?

Varför är det viktigt med ett hållbart ledarskap?

arbete

Jag tycker det är en enormt viktig frågeställning i de tider vi lever i idag. Inte bara för att människor i ledande positioner behöver ha en bra hälsa för att leda andra utan att det leder till att även medarbetarna har större möjligheter att må bra. En medveten och hållbar ledare (chef) ser också till att […]

Framgångsfaktor 5 – Sociala relationer

Framgångsfaktor 5 – Sociala relationer

arbete

De ledare som har god social kompetens är oftast utmärkta kommunikatörer. De är också oftast öppna för att höra såväl bra som sämre nyheter and de är även experter på att få teamet omkring sig, att stötta dem och vara intresserade av nya spännande projekt. Ledare som har en väl utvecklad social talang är också […]

⭐Framgångsfaktor 4 – Empati⭐

⭐Framgångsfaktor 4 – Empati⭐

arbete

Ledare med empati har förmågan att sätta sig in i andras situationer vilket är väsentligt för att kunna leda ett team/familj framgångsrikt. De hjälper människor att utvecklas, ger konstruktiv feedback och lyssnar på dem som behöver det. Om du vill ha positiv bekräftelse och respekt från ditt team, visa dem empati i så fall. Empati […]

Framgångsfaktor 3 – Motivation

Framgångsfaktor 3 – Motivation

arbete

Självmotiverade ledare arbetar alltid mot sina uppsatta mål och de har oftast höga krav på kvalitetsnivå på sitt arbete. Hur tror du att du kan öka din motivation? En bra början kan vara att analysera varför du har detta jobb – det är lätt hänt att glömma vad du verkligen gillar i din karriär och […]

Framgångsfaktor 2 – Självkontroll som ledare

Framgångsfaktor 2 – Självkontroll som ledare

arbete

Ledare som har självkontroll brukar sällan verbalt attackera andra, fatta förhastade eller för känslomässiga beslut eller kompromissa med sina värderingar. Självkontroll handlar just om att ha kontroll på sig själv. Så, hur kan du stärka din självkontroll? Här kommer några tips på vägen som kan hjälpa dig. Självkontroll har många fördelar som ledare. Definiera dina värderingar […]

Framgångsfaktor nr 1 som ledare – Självkännedom

Framgångsfaktor nr 1 som ledare – Självkännedom

Blogginlägg

Om du har en god självkännedom, då förstår du vad du känner och du vet hur dina känslor och handlingar kan påverka människor runtomkring dig.  Människor som har en bra självkännedom som ledare innebär ofta att de har en tydlig bild av andras styrkor och utvecklingsområden och hanterar dem på ett ödmjukt sätt. Vad kan […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)