Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mansklig

Att lyckas med sitt hälsosamma nyårslöfte!

Om nästan 8 veckor den 9 mars i år fyller jag 50 år. Det känns overkligt då jag tidigare har förknippat det "talet"med något helt annat än det jag ser när beskådar mig själv i spegeln. Konstaterar att det bara är ett tal och inget annat. Genom åren har jag skött om min kropp. Jag har också lagt ner mycket tid på personlig utveckling vilket gör sitt till för upplevelsen av att snart fylla 50 år inte blir speciellt uppseendeväckande i någon negativ aspekt. 

Form 50 - en 8 veckors kom-i-form transformation.

Form 50 - en 8 veckors kom-i-form transformation.

Mitt nyårslöfte att köra en 8 veckor mer fokuserad kost och träningsperiod kommer bli en njutning då jag har rutinerna klara och kunskapen. Till skillnad mot andra människor när det kommer just till nyårslöften och att hitta beachformen, gå ner i vikt, börja träna och så vidare så har jag ett enkelt förhållningssätt till mitt nyårslöfte. Tyvärr så fallerar över 60% av alla nyårslöften som handlar om hälsoförbättringar. Varför kan man undra? Jag tror att om man har ett enkelt "tänk"kring sitt nyårslöfte har man mycket större chans att lyckas.

3 enkla regler att följa för att lyckas med sin form

  1. Skriv några få mycket tydliga mål på ett papper som du sätter upp på kylskåpet
  2. Skaffa dig så mycket kunskap du kan kring den sport du vill utöva gäller även för kosten
  3. Planera in din träning och kost inför varje vecka

Nyårslöfte varje dag hela året

Nyårslöften kan man infria varje dag hela året tycker jag. Så om man missar att komma igång i början på året är det bara att starta så snart man kan igen. Det är ditt liv och kropp så oavsett ett datum eller inte så är det bara att köra igång och göra en förändring. Din kropp älskar att träna även om du kanske inte tror det. Det är ju den som skall ta dig fram i livet. Bästa beviset för att kroppen egentligen vill röra på sig är att titta på barn som helt obehindrat och nästan alla vakna timmar på dygnet är i rörelse.

Vill du vara med på min resa - Form 50? 

Jag kommer att blogga mycket om min träning och kost under dessa 8 veckor och du är välkommen att följa med på resan och ta del av min erfarenhet. Jag tror på enkelhet då detta gör målen mer uppnåeliga och själva genomförandet behagligt och roligt. Oavsett  ålder så kommer du ha glädje och nytta av detta.  Följ mig också gärna på Facebook

I form på 8 veckor

I form på 8 veckor

Vi ses snart!

/Hans


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Livsviktiga ord från Anthony Hopkins

Livsviktiga ord från Anthony Hopkins

hälsa kvinnor

“Släpp de människor som inte är redo att älska dig! Det här är det svåraste du måste göra i ditt liv, och det kommer också att vara det viktigaste: sluta ge din kärlek till dem som inte är redo att älska dig.” Det här är en av de mest kraftfulla texter jag läst.   Tyvärr […]

Är du sympatisk eller empatisk?

Är du sympatisk eller empatisk?

arbete

Empati är en stor och viktig del i ledarskapet på arbetet. När man är empatisk innebär det att man känner in och förstår vad den andre upplever och är närbesläktat med inlevelseförmåga och medkänsla. Det är också en nyckelförmåga inom emotionell intelligens som är avgörande i relationer med andra människor. Empati är en komplex psykisk […]

Är du en av de 14% som känner engagemang för ditt jobb?

Är du en av de 14% som känner engagemang för ditt jobb?

arbete

Då får jag önska dig grattis i så fall. Dystra siffror från Gallup visar hur svenskarna känner för sitt engagemang kring arbetet. Vad beror det här på? Undersökningen är äldre än Covid-19 så mörkertalet är säkert betydligt högre idag än för ca 2 år sedan när undersökningen från Gallup presenterades. Endast 14 procent av medarbetarna i […]

Varför är det viktigt med ett hållbart ledarskap?

Varför är det viktigt med ett hållbart ledarskap?

arbete

Jag tycker det är en enormt viktig frågeställning i de tider vi lever i idag. Inte bara för att människor i ledande positioner behöver ha en bra hälsa för att leda andra utan att det leder till att även medarbetarna har större möjligheter att må bra. En medveten och hållbar ledare (chef) ser också till att […]

Framgångsfaktor 5 – Sociala relationer

Framgångsfaktor 5 – Sociala relationer

arbete

De ledare som har god social kompetens är oftast utmärkta kommunikatörer. De är också oftast öppna för att höra såväl bra som sämre nyheter and de är även experter på att få teamet omkring sig, att stötta dem och vara intresserade av nya spännande projekt. Ledare som har en väl utvecklad social talang är också […]

⭐Framgångsfaktor 4 – Empati⭐

⭐Framgångsfaktor 4 – Empati⭐

arbete

Ledare med empati har förmågan att sätta sig in i andras situationer vilket är väsentligt för att kunna leda ett team/familj framgångsrikt. De hjälper människor att utvecklas, ger konstruktiv feedback och lyssnar på dem som behöver det. Om du vill ha positiv bekräftelse och respekt från ditt team, visa dem empati i så fall. Empati […]

Framgångsfaktor 3 – Motivation

Framgångsfaktor 3 – Motivation

arbete

Självmotiverade ledare arbetar alltid mot sina uppsatta mål och de har oftast höga krav på kvalitetsnivå på sitt arbete. Hur tror du att du kan öka din motivation? En bra början kan vara att analysera varför du har detta jobb – det är lätt hänt att glömma vad du verkligen gillar i din karriär och […]

Framgångsfaktor 2 – Självkontroll som ledare

Framgångsfaktor 2 – Självkontroll som ledare

arbete

Ledare som har självkontroll brukar sällan verbalt attackera andra, fatta förhastade eller för känslomässiga beslut eller kompromissa med sina värderingar. Självkontroll handlar just om att ha kontroll på sig själv. Så, hur kan du stärka din självkontroll? Här kommer några tips på vägen som kan hjälpa dig. Självkontroll har många fördelar som ledare. Definiera dina värderingar […]

Framgångsfaktor nr 1 som ledare  – Självkännedom

Framgångsfaktor nr 1 som ledare – Självkännedom

Blogginlägg

Om du har en god självkännedom, då förstår du vad du känner och du vet hur dina känslor och handlingar kan påverka människor runtomkring dig.  Människor som har en bra självkännedom som ledare innebär ofta att de har en tydlig bild av andras styrkor och utvecklingsområden och hanterar dem på ett ödmjukt sätt. Vad kan […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)