Mansklig

Att lyckas med sitt hälsosamma nyårslöfte!

Om nästan 8 veckor den 9 mars i år fyller jag 50 år. Det känns overkligt då jag tidigare har förknippat det "talet"med något helt annat än det jag ser när beskådar mig själv i spegeln. Konstaterar att det bara är ett tal och inget annat. Genom åren har jag skött om min kropp. Jag har också lagt ner mycket tid på personlig utveckling vilket gör sitt till för upplevelsen av att snart fylla 50 år inte blir speciellt uppseendeväckande i någon negativ aspekt. 

Form 50 - en 8 veckors kom-i-form transformation.

Form 50 - en 8 veckors kom-i-form transformation.

Mitt nyårslöfte att köra en 8 veckor mer fokuserad kost och träningsperiod kommer bli en njutning då jag har rutinerna klara och kunskapen. Till skillnad mot andra människor när det kommer just till nyårslöften och att hitta beachformen, gå ner i vikt, börja träna och så vidare så har jag ett enkelt förhållningssätt till mitt nyårslöfte. Tyvärr så fallerar över 60% av alla nyårslöften som handlar om hälsoförbättringar. Varför kan man undra? Jag tror att om man har ett enkelt "tänk"kring sitt nyårslöfte har man mycket större chans att lyckas.

3 enkla regler att följa för att lyckas med sin form

  1. Skriv några få mycket tydliga mål på ett papper som du sätter upp på kylskåpet
  2. Skaffa dig så mycket kunskap du kan kring den sport du vill utöva gäller även för kosten
  3. Planera in din träning och kost inför varje vecka

Nyårslöfte varje dag hela året

Nyårslöften kan man infria varje dag hela året tycker jag. Så om man missar att komma igång i början på året är det bara att starta så snart man kan igen. Det är ditt liv och kropp så oavsett ett datum eller inte så är det bara att köra igång och göra en förändring. Din kropp älskar att träna även om du kanske inte tror det. Det är ju den som skall ta dig fram i livet. Bästa beviset för att kroppen egentligen vill röra på sig är att titta på barn som helt obehindrat och nästan alla vakna timmar på dygnet är i rörelse.

Vill du vara med på min resa - Form 50? 

Jag kommer att blogga mycket om min träning och kost under dessa 8 veckor och du är välkommen att följa med på resan och ta del av min erfarenhet. Jag tror på enkelhet då detta gör målen mer uppnåeliga och själva genomförandet behagligt och roligt. Oavsett  ålder så kommer du ha glädje och nytta av detta.  Följ mig också gärna på Facebook

I form på 8 veckor

I form på 8 veckor

Vi ses snart!

/Hans


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Så lyckas du LAGOM med nyårslöftet!

Så lyckas du LAGOM med nyårslöftet!

Blogginlägg

Jag älskar det svenska ordet “lagom” då det utgår ifrån vad jag tycker är just lagom. Ordet “lagom” har en unik betydelse för oss svenskar. Någonstans mitt emellan för mycket och för lite. Det är så jag försöker leva mitt liv. Lagom mycket utifrån mina gränser för vad som är för mycket och för litet. […]

Kursen som lyfter sexlivet!

Kursen som lyfter sexlivet!

Hälsa män

För en tid sedan var jag och min fru på sexkurs för par eller som jag vill kalla det ” en öppen, kärleksfull kurs i samspel mellan par”. Ett försök att hitta ännu mer glädje och njutning i relationen. Vi var inte missnöjda innan vare sig med sexlivet eller relationen men är ännu mer nöjda […]

Kicka igång sexlivet med oväntad present!

Kicka igång sexlivet med oväntad present!

Attraktivt för kvinnor

Min underbara hustru fyllde år härom veckan. Frågan för mig var – vad skulle jag ge henne denna gång? Jag som alltid har stenkoll på saker som jag vet att hon önskar sig. Men det blir inte lättare med åren. 17 år har vi hållit ihop. Dessa år tar ut sin rätt. Vi är som ett väloljat maskineri […]

Skaffa dig tid att förstå hur du får lust att träna!

Skaffa dig tid att förstå hur du får lust att träna!

Hälsa

Lusten, tiden och kunskapen är för mig avgörande för min träning. Efter flera år som aktiv och PT  är det dessa 3 saker jag kommit fram till är de viktigaste delarna om man vill få lust att träna. Tar du inte dig tid att röra på dig får du troligen för eller senare få avsätta tid […]

9 goda råd för män som lever nära PMS

9 goda råd för män som lever nära PMS

Blogginlägg

PMS är något vi borde prata betydligt mer om för att öka vår förståelse, tycker jag. Jag visste väldigt lite om detta innan jag kom i samtal med en vän som har svår PMS. Något som starkt väckte mitt intresse. Har sedan dess pratat med gynekolog, flera kvinnliga bekanta och även gått med i FB-gruppen […]

När döden och mirakel ger en mening med livet!

När döden och mirakel ger en mening med livet!

Hälsa

Jag tror psykosomatiska tillstånd kan botas med mod över sina egna rädslor. Med psykosomatiska tillstånd menar jag ett fysiskt sjukdomstillstånd som tillkommit efter oftast en lång mental ohälsa. Vår tids största hälsofara, enligt mig. Mental ohälsa skördar fler offer än något annat. Det händer inte ofta men nyligen blev jag starkt påverkad av ett fantastiskt […]

En vansinnigt bra bok om träning för mammor!

En vansinnigt bra bok om träning för mammor!

Attraktivt för kvinnor

Undantagen som bekräftar regeln, jag skriver om män för män men har blivit inspirerad att göra ett undantag för er kvinnor. Jag har läst en upplyftande och mycket komplett träningsbok för kvinnor. Enkelheten, pedagogiken och en entusiastisk författaren gör att det blir svårt att “ducka” för träningen när man läser den. Boken riktar sig mot […]

När Bäst i Test mixern blir sämst i verkligheten

När Bäst i Test mixern blir sämst i verkligheten

Blogginlägg

Jag älskar smoothies. Jag lärde mig den “ädla” konsten att göra smoothies när jag gick kursen The Raw man, en kurs i hälsa för män. I kursen uppmanades man att köpa en mixer med “power”, något jag tog fasta på och gjorde min research grundligt före inköpet. 1,5 år senare är jag inte lika nöjd. […]