Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mansklig

Varför kvinnor lämnar männen de älskar!

Detta tycker jag varje man bör veta:
Kvinnor lämnar oftast sina män eftersom deras män inte är närvarande. Han arbetar, golfar, spelar tv-spel, tittar på tv, fiskar, porrsurfar, slösurfar… ja, listan kan göras lång. Dessa män är ofta inte dåliga män. De är goda män. De är goda fäder. De stöder sin familj. De är trevliga, sympatiska. Men de tar sin fru för givet. De är inte närvarande.

Män - Jag säger inte att detta är rätt eller fel. Jag berättar vad jag ser och hör. Du får bli så arg, sårad eller upprörd du vill. Din fru är inte din egendom. Hon inte skyldig dig sin själ. Hennes själ är något du förtjänar. Dag för dag, ögonblick för ögonblick. Du tjänar hennes hand med din närvaro, din "aliveness". Hon behöver känna det. Hon vill prata med dig om vad som är viktigt för henne och behöver känna att hon har dig närvarande. Så nicka inte artigt. Spela inte intresserad, var det. Döm inte. Och något du definitivt inte ska göra är att spela djävulens advokat. Vill du ha hennes hjärta för alltid så fortsätt läsa - och lär.

Det mest attraktiva en man besitter
Din kvinna vill att du ska känna henne. Hon vill inte ha tankspritt famlande eller snabbkopplingar med könen. Åtrå och inte Kåt-trå, kom ihåg det. Hon vill känna din passion. Den kan hon inte känna om du inte känner den.
Kan du känna din passion? Kan du visa henne den? Inte bara din passion för henne eller för sex utan även din passion för att vara vid liv. Har du en sådan passion? Det är nog den mest attraktiva "sak" du besitter. Om du har förlorat detta bör du fråga dig själv varför? Vart tog din passion och din åtrå vägen? Ta reda på det. Hitta den. Om du aldrig upptäcker den lever du - eller ni - på lånad tid. Tyvärr - men då slösar du bort ditt och hennes liv.

Kroppen är där men tankarna vandrar iväg på annat
Du tycker att du är närvarande med din fru och försöker att lyssna på henne. Men vandrar ditt sinne iväg? Notera! När du tittar på henne, hur djupt ser du henne egentligen? Titta igen - och titta djupare.
Möt hennes blick och hålla den kvar längre än vanligt, längre än vad som kanske känns bekvämt. Om hon frågar vad du gör, tala om det för henne: Säg: "Jag ser in i dig. Jag vill se dig djupt. Jag är nyfiken på vem du är. Efter alla dessa år vill jag fortfarande veta vem du är, varje dag. Jag känner att jag inte varit närvarande med dig på ett tag."
Säg det bara om du menar det och om du vet att det är sant! Men gör ett ärligt försök att låta det vara sant.

Vidrör henne och förstärk närvaron
Rör henne med din fulla uppmärksamhet. Innan du lägger din hand på henne, märk känslan i handen och sedan var och hur den rör din livspartner. Lägg märke till vad som händer så fort du tar denna kontakt. Vad händer i din kropp? Vad känner du? Lägg märke till de mest subtila förnimmelser och känslor. (Detta kallas ibland mindfullness.) Berätta för henne vad du märker/upplever, ögonblick för ögonblick. Våga visa, våga pröva… och en ny kärleksdörr kommer att öppnas.

Har du inte tid? Lär dig konsten att prioritera närvaro korta stunder
Men du kanske är för upptagen. Du har inte tid för det här. Vad sägs om fem minuter? Fem minuter varje dag. Kommer du kunna åta dig det? Jag pratar inte om extravaganta middagar eller utekvällar (även om de är bra också). Jag pratar ungefär fem minuter varje dag för dig att vara helt närvarande med kvinnan du delar ditt liv med.

Handla NU! Det kommer en dag då hon inte orkar vänta på din närvaro längre
För att vara helt öppen måste du lyssna - och se utan att döma. Kommer du att kunna göra det?
Jag slår vad om att när du börjar, när du får smak och hittar ditt hjärta och närvaro, då kommer du inte att vilja sluta. För det kommer en dag då din kvinna inte orkar vänta längre på din närvaro. Det som en gång kanske fanns i börjar av er relation. En närvaro som då sa: "Jag ser dig, jag finns för dig - här i min själ. Den närvaron som skulle - och kunde - ge en rekyl av en ocean av kärlek tillbaka. Du kanske sitter och undrar - vad var det som hände? Jag gjorde ju allt." Ja, det gjorde du - men på sista tiden utan din närvaro.

Ändra på det.

Texten är inspirerad och omarbetad utifrån Justice Schanfarber

Redaktionen tipsar: Gillar du denna typ av artiklar och blogginlägg? Följ Kurera på Facebook:

Har du svårt med att skapa egna beteendeförändringar och vill hitta dina rätta motivationer och mål hur du vill ha din relationer? Då kan coaching vara till bra hjälp. Coachen kan hjälpa dig att hitta din rätta väg för en mogen relation. Läs mer här om coaching


114 comments on “Varför kvinnor lämnar männen de älskar!

 1. Lotta on

  Och så finns det männen som ställer till kaos och förtvivlan för att sedan själva få uppleva återförening i passion och närvaro för en kort sekund, för att sedan börja om igen för att ………

  Svara
  • Mansklig on

   Hej Lotta, så kan det nog vara och de männen upprepar detta gång på gång för att kunna förenas i något de skulle kunna få genom andra vägar. Tack för din kommentar – Ha en fin dag! /Hans

   Svara
 2. Johan on

  Fast det omvända gäller också, det är sexistiskt att köra detta till en könsfråga. 😉 Tänk om min fru behandlade mig som du beskriver en man bör behandla en kvinna…

  Svara
  • Johan S. on

   Klockrent Johan! Är så j…. trött på att mannen skall öppna sina ögon,mannen ska se sin kvinna bla.bla.bla. Vi lever väl inte på 40-talet??
   Man är väl två i en relation,eller??
   Det ligger lika mycket på båda parter att SE varandra!
   Inte bara på mannen,vi män behöver lika mycket uppmuntran och uppskattning.
   Och en ömsesidig åtrå i relationen.
   Två kön Två människor!
   Tack för mej

   Svara
 3. Linnéa Jönsson on

  Underbart!
  Jag önskar att alla män kunde vara eller göra så här som du skriver att de borde göra. Jag tror och hoppas att en falnande glöd i en relation kan tränas upp igen men det krävs att båda kan bjuda på sig själva då. Man måste ju självklart då börja med sig själv först tror jag! Jag tror att det är en viss typ av män eller ska jag säga män med en speciell personlighet som är så där underbara.
  Det är nog lättare för en del att göra så här som du beskriver det här med att vara närvarande… Bra skrivet och tänkt! Det borde finnas fler sådana män som kan känna och tänka sig in hur en kvinna oftast vill ha det (män med).

  Svara
 4. Peter Boman on

  Hej Hans, tack för att du skriver om detta. Så mycket kärlek, njutning och lugn i förhållande och familj det blir när jag som man “vågar” vara närvarande.

  Svara
 5. Gunilla on

  Helt sant! Men vill lägga till att detta gäller oss kvinnor också, vi behöver också visa vår partner att vi är närvarande. I ett förhållande är vi två!

  Svara
 6. Ola on

  Det kan vara tvärt om också. Kvinnan som har fullbokat antingen utanför hemmet eller hemma. En kombination kanske.
  Hinner inte sitta för allt skall vara perfekt och fixat. Listan kan vara hur lång som helst. Säsongens prylar skall fram och annat skall packas undan. Hinner inte lägga sig med sin man för det skall fixas ett par saker till. Kommer till slut i säng helt slut. Orkar inte röra en fena eller somnar direkt.
  Ja skillnaden man – kvinna är inte så stor tror jag. Fokus kan vara olika men disponera och prioritera tiden, ensamheten eller tvåsamheten är nog inte så stor skillnad.

  Svara
  • Patrik on

   Många kvinnor tycker att det är charmigt när män ibland beter sig lite barnsligt. Det ligger i mannens natur att man aldrig riktigt blir av med sitt barnasinne. Vidare kopplar vi bara på det barnsliga när i umgänge med sin kvinnliga partner och när vi tror oss veta att vi får önskad respons från kvinnan. Jag har aldrig varit med om att vi beter oss barnsligt inför manliga vänner. Det skulle bara bemötas med hån och att man idiotförklaras.

   Svara
 7. Anders on

  Varför män lämnar kvinnan de älskar? Genuin närvaro krävs från båda parter för att en relation ska fungera. En hel del kvinnor därute som kan ta sig en funderare på hur de själva bidrar med passion och närvaro i en relation. 😉

  Svara
  • Kicki on

   Om man gör det? Ser mannen, ger allt och ger mer ändå men mannen hellre vill ha sex med andra kvinnor och sen ligger hemma och tittar på fotboll och säger att man är bäst och älskar dig… är det bara ord eller vad kan man mer ge?

   Svara
 8. mimmi on

  Fantastiskt skrivet. Tänk om alla män kunde förstå detta och agera utifrån det. Då skulle så många mer förhållanden kunna räddas. Vilken text ,vilka ord och allt är skrivet med passion. Underbart.

  Svara
 9. emma on

  Hej Hans! Jag tycker att det du beskriver är sant! Men hur får man en kille att vakna och se problemet? För många kan ju somsagt tycka att dom gör allt för henne och förstår inte när hon säger att det saknas närhet och känslor. /Emma

  Svara
  • Patrik on

   Emma, du frågade hur man får en man att vakna och se problemet. Om du ger dig tid att lära känna honom så kommer du att veta vad som kan få honom att prioritera dig framför andra aktiviteter. Jag är övertygad om att de flesta män har ett mycket starkt behov av någon form av underhållning. Jag vet också att de flesta män oftare går med på att ägna sig åt olika former av aktiviteter som kvinnor vill göra. Följa med och handla kläder, titta på tv program som bara hon gillar, sitta och “skvallra” etc etc. Att kvinnor skulle ägna sig åt typisk mans underhållning förekommer dock väldigt sällan… Jag har t.ex aldrig varit med om (under mitt 20 åriga äktenskap) att min fru velat vara med och spela tv spel eller kolla på en hockey match, bara för att umgås med mig. Om du vill öka “närvaron” med din man kanske du skulle göra dig själv intressantare om du någon gång kunde tänka dig att delta i hans aktiviteter…

   Svara
 10. Madmixx on

  Det var då till att generalisera. Vänd på steken o sätt kvinnan in i texten i stället. “Varför män lämnar kvinnan de älskar”? De arbetar, golfer, spelar tv-spel, tittar på tv, fiskar, porrsurfar, slösurfar, “billig-shoppar på nätet”, pratar i mobilen med sin fjortiskompis i timmar, fast man fyllt 50 osv, osv. Ja listan kan göras väldigt lång!!! Tror kvinnan lär upptäcka sig själv innan man ställer krav på mannens närvaro.

  Svara
 11. Catarina on

  fantastiskt.. Föll för det du skrev om närvaron, om så bara fem minuter. Fem minuter är egentligen ingenting, men otroligt betydelsefull tid och ovärdeligt när det handlar om närvaro. Tack för dina tankar och insikten du besitter är otrolig.

  Svara
 12. Ribban on

  Det kan vara precis tvärtom också. Män som ger och ger. Men möts av frånskilda mammors stressade blick. Då även om mannen finns där och hjälper till i vardagen fast det inte är dennes ansvar att dessa barn kommer till skolan och får mat mm.
  Veckan med mannens barn blir helt ensamma då kvinnan jobbar mer för att nästa vecka få tid till sina barn.
  Trots detta slit finns tid till åtrå blickar och kärlek. Men de besvaras inte. Det måste man väl förstå…. Att kärleken finns där utan att man behöver visa det???????

  Svara
 13. emanuel on

  Så de är alltid upp till oss män att behålla vår kvinna? De gäller väl att ge och ta ifrån båda parterna för att få ett fungerande förhållande och en trivsam vardag?

  Svara
 14. emanuel on

  Så de är upp till oss män om vi vill behålla Våran kvinna? Trodde de var ge och ta ifrån båda parterna? För att få ett fungerande förhållande och en trivsam vardag?

  Svara
 15. Ann on

  Jodu Lotta… en sån lever jag också med. Har en man som under våra 30 år varit förälskad och haft förhållanden med andra kvinnor och varje gång jag upptäckt det så bryter han ihop och kan inte leva utan mig, hans sk livsgnista. Man vänjer dig med att bli bedragen men aldrig att inte “finnas till” under långa perioder!

  Svara
  • Lotta on

   Jag har nu levt tillsammans med min man i fyra år. Jag vet inte hur många turer vi haft med porrsurfande, kolla in olika datingsidor och göra slut på förhållandet. Jag står i begrepp att lämna honom nu för beteendet kommer aldrig att förändras. Liksom din man kommer han alltid tillbaka och ångrar sig innerligt. Det här tar alldeles för hårt på mig och jag har varit både bedrövad och förbannad men känner mig bara bedövad och likgiltig nu. Du måste vara en väldigt stark person och älska din min väldigt mycket som stannar. Jag önskar er all lycka i framtiden!!

   Svara
 16. j on

  Hur ska man få fram detta till sin partner utan att det ska tas som “läs, gör detta, så är jag kvar”. Det känns inte snällt att göra det mot sin partner.

  Svara
 17. Danne on

  Ni glömde en viktig sak…det finns även den motsatta… kvinnan som aldrig har tid… jobbet o de kontakter där som är viktigare än samvaron i hemmet…

  Svara
 18. Julijana S Nagy on

  Fina ord, speciellt när det kommer från en man. Men kvinnor då? Gör dom inget för att passionen inte skall dö? Jodå, mannen skall vara närvarande, helt städa laga mat ta hand om barna och “bjuda frun på middag” även hemma. Annars känner dom sig inte sedda, blir deprimerade osv. listen är, här också lång. För det mesta är allting mannens fel: han är stökig, han plockar inte undan efter sig efter maten, osv, osv…Jag lärde mig en fin sak av min mormor: Kvinnan är hemmets värme! Men när kvinnan oxå har sina egna intresse och stuntar i sitt hem, inte en gång utan 10000 ggr. Vad blir då summan av kardemumman. Tjat, tjat. Jag har alltid tänkt att jag slösar inte tid med att tjata vad skall mannen göra, vad skall barnen göra hemma, det går mycket snabbare om jag gör det, och då är alla nöjda. Frid. Jag frågade en väninna just om dessa tjat, vad skulle du göra under tiden då din man skulle göra allt du vill i hemmet. Svar: jag skulle bara vara!!!????Ok vi kvinnor får dra den största lasset, det är helt klart, men protester, tjat, leder till osämja kall förhållande mellan makar, som till slut leder till skilsmässa. ÄR DET VÄRD DET, för efter skilsmässan får kvinnan göra likt förbannat allt detta som ledde fram till skilsmässa. Men börjar samma sak med en annan man.

  Svara
 19. Tony S Bergsten on

  Intressant att läsa detta. Frågan blir varför vi män tappar intresset för kvinnan. Vad är det som gör att vi ” gömmer ” oss bakom datorn, i garaget etc etc … eftersom i en relation är man två … inte bara en. Ska det vara för oss män ett heltidsarbete för att bara leva tillsammans med en kvinna ? Varför tar de oss för givna ? På vilket sätt bekräftar de oss ? Hälsningar Tony

  Svara
 20. Madde on

  Kvinnor måste också funderar över varför männen inte lägger märke till dem längre. Kan det vara så att ni tar männen för givet? Kräver ni att han ska lyssna på er, när han känner att han aldrig får bestämma något i hushållet. Eller liknande. En relation kan man inte “pinpointa” att tex “Männen bryr sig inte” för det finns oftast en anledning för det. Det kanske finns en rad olika anledningar. Sitt inte och skriv sådan här skit där du låtsas har hittat felet i dem flesta relationer för detta var bara skämmigt

  Svara
 21. Maja on

  Vet att även många kvinnor är dåliga på att lyssna å bry sig i sina män. Vilket leder till att männen söker sig till någon annan kvinna som ser dom & lyssnar till dom. & sen står kvinnan där & undrar varför mannen varit otrogen.

  Svara
 22. Erik on

  Utan att ha läst hela inlägget så ser jag en sak. Att detta gäller kvinnor som har ett av de fem kärleksspråk som finns. ETT. Nämligen “Tid för varandra”. När det gäller dessa kvinnor så stämmer säkert detta, men när det gäller “Komplimanger”, “Gåvor”, “Fysisk beröring” och/eller “Tjänster” så ser sanningen en del annorlunda ut.
  Jag rekommenderar att den som känner att detta är det minsta intressant, läser boken “Kärlekens fem språk” av Gary Chapman.
  Förändrat massor av saker till det bättre, för mig och mina nära och kära.

  Svara
 23. Jenny Fransson on

  Finns kvinnor som gör likadant som det står beskrivet. Det handlar väl om uppmärksamhet och respektera varandra från båda håll och närvaro, precis som du skriver.

  Svara
 24. Anna on

  Ehhh…. det handlar INTE om män och kvinnor! Jag känner mer igen mig i den “icke närvarande” och får jobba med det. Synd att det dras fördomsfulla könsparalleller i den där artikeln… närvaro är viktigt i alla relationer från BÅDA hållen ju!

  Svara
 25. längtan on

  min man är inte frånvarande genom yttre orsaker eller påverkan. Hans problem är adhd, och lever definitivt i nuet men att kunna ta till sig och förstå det du skriver om passion för livet och kärleken i sig. att andlöst förstå det stora i att vi har varandra. det finns liksom inte. förmågan till “djup” saknas. Här och nu, svart eller vitt och stundens känsla till hundra procent, det är han. när jag talar om att jag kan sitta och betrakta honom, se detaljer som hur hans händer rör sig och exakt veta hur hans hud känns mot mina läppar och hur mina händer kan längta efter att beröra honom så stirrar han oförstående……..ja du fattar. Jag läste upp det här du skrivit, för honom igår och han lyssnade och sa sen. Det är du va som har skrivit det? Det kunde ha varit mina ord, helt ordagrant och jag har sagt dem till honom många gånger under åren. Jag har aldrig betvivlat hans kärlek till mig. men med det du skriver och jag själv känner så skulle närvaron, passionen och att han började se mig, fylla den där lilla tomma platsen inom mig. Tack för en fin träffsäker text, jag läser gärna mer

  Svara
 26. Lalla on

  Hej,
  Super bra skrivet, rakt in i hjärtat. jag delade inlägget och fick många sura komentar bla av min man som skriver. Jag behöver kärlek och omtanke också istället för att ställa sig en fråga, varför min fru delar denna inlägg, kände hon igen sig?

  Svara
  • sara on

   Intressant. Och om du läser kommentarerna så slår nästan alla män tillbaka det på kvinnan istället för att läsa – begrunda – tacka för texten och sen fundera på vad en själv kan göra för att bidra till en så bra relation som möjligt. Våga börja med sig själv. Givetvis får den andra göra det också, men det var inte det den här texten gällde. Det finns det tonvis med andra texter om 🙂

   Svara
 27. Johan on

  Hej kan förstå att det kan vara så här, men jag tycker att du ska ta in att det oftast aldrig är en parts fel vill man ha passion måste båda kunna ge men att prata om problem i tid är oftast bästa lösningen. Har själv blivit lämnad i liknade situation men bör jag som man gång på gång ville prata eller bekräfta passionen fanns inget fel och vi hade det helt undersbart. Men där jag gång på gång blev stressad över att hennes biologiska klocka ticka och tjat om att gifta sig eller att hon ville att vi skulle bo bättre. Även om jag tillfredsställde alla hennes önskemål och även det du berättar att kvinnor önskar lämna hon mig ändå utan förklaring på vad som var fel och utan förvarning.
  Tycker du ska göra en liknade synpunkt från mannens syn så även kvinnan får något att tänka på varför vi göra vissa saker.

  Svara
 28. Kejser Ming on

  Men jvlar i min själ vilken mesig och samtidigt träligt fördumsfull och korkad artikel.
  Lessen om jag sårar dig Hans Mebius, men om du publicerar offentligt så får du ta att bli kritiserad offentligt.
  Och den där texten bör du skämmas över. Den är mest som något illaluktande man fått under skon.

  I texten låter du dig odla alla dina fördomar och samtidigt blir försöket att framstå som känslig och förstående, patetiskt på gränsen till parodiskt.

  1) “Män” gör inget av det du listar – det finns givetvis lika många män som odla jorden, sköter hem och barn, lagar mat, hjälper sjuka släktingar etc. Din förklaring till frånvarande gäller en liten grupp män inom ditt eget skikt. Knappast ens där.

  2) kvinnor lämnar INTE sina män för att de inte är närvarande. Kvinnor lämnar sina män av samma skäl som män lämnar sina kvinnor. För att de är dumma, elaka, tråkiga, eller för att man har hittat någon annan. Eller för att man utvecklats olika och inte längre är kära eller ens intresserade. För att man vill leva ett annat liv. För att man vill bort från allt, och partnern är det största hindret.
  Jag blir förbannad på denna typ av trams, därför tänker jag vara riktigt taskig och hänvisa den som undrar över förhållanden och kärlek till Kahlil Gibran istället.
  Skillnaden mellan ovanstående och Profeten är likt skillnaden mellan kvällstidningar och Shakespeare – nästan ofattbar.
  Enda ursäkten är om detta i själva verket är en ironisk parodi i klass med denna

  http://vindoga.wix.com/vindogat#!Klara-Andersson-Mammor-måste-sluta-amma-sina-pojkar-för-att-jämna-ut-könsklyftan/cfvu/2F839E23-B28C-4643-A403-FC17CB3E4731

  Svara
  • Stefan Evoma on

   Men jävlar i min själ vilken mesig och samtidigt träligt fördumsfull och korkad replik.
   Lessen om jag sårar dig Kejser Ming, men om du kritiserar offentligt så får du ta att själv bli kritiserad offentligt.
   Och det här svaret bör du skämmas över. Den är mest som något illaluktande man fått under skon.
   I svaret låter du dig odla alla dina fördomar och samtidigt blir försöket att framstå som okänslig och oförstående, patetiskt på gränsen till parodiskt.
   1) ”Män” gör oftast det du listar – det finns knappast lika många män som odla jorden, sköter hem och barn, lagar mat, hjälper sjuka släktingar etc. Din förklaring till närvarande gäller en liten grupp män inom ditt eget skikt. Knappast ens där.
   2) kvinnor LÄMNAR sina män för att de inte är närvarande. Kvinnor lämnar inte sina män av samma skäl som män lämnar sina kvinnor. För att de är dumma, elaka, tråkiga, eller för att man har hittat någon annan. Eller för att man utvecklats olika och inte längre är kära eller ens intresserade. För att man vill leva ett annat liv. För att man vill bort från allt, och partnern är det största hindret.
   Jag blir förbannad på denna typ av trams-svar – nästan ofattbart.

   Svara
 29. Robban on

  Robert Reinfeldt ………….kanske så här kärlek vid första ögon kastet så gifter man sig innan man ens hinner titta en gång till. När man väl e gift gör kvinnan allt för att förändra mannen. Efter fem år har hon lyckas och då säger hon till mannen du är nu int som du var förut jag vill skiljas.

  Sedan är det många män som prioriterar sig sig själva dom är riktiga mesar. Jag kanske skall hålla föredrag om släpp mesen ur dig man. Jag har mycket att säga. Tillsammans har jag varit med en kvinna i 13 år aldrig bråkat. Vi är fortfarande tillsammans. Vårat koncept finn att läsa i boken som Eva Rusz den heter Bullshit de TIO dummaste myterna om varför en relation inte kan hålla.

  Den boken är BRAAAAAAAA

  Svara
 30. Ulrica on

  Åh va jag önskar mitt ex hade läst o lärt sig detta, då hade jag aldrig varit mottaglig för en annans mans närvaro och uppmärksamma komplimanger och vi hade kanske fortsatt leva ihop…
  Läsvärt för alla!

  Svara
 31. caroline on

  Hej, har en del frågor jag länge undrat. Jag hade ett fem års förhållande med en kille jag verkligen älskade. Men han började kolla på porr och dölja det för mig, jag pratade med honom och sa att jag tyckte det var jobbigt, istället började han dölja det. Han sa bara att han älskade mig första tiden, sen försvann det, frågade jag fick jag bara till svar att han tyckte om mig, ja det är samma sak som älskar. Jag tog i mot det svaret. Men hans dator har alltid vart nr 1, även när jag kom till honom och vi inte setts på ettag. Jag tycker själv att jag gjorde mycket för honom men fick aldrig något.. När vi vart ihop i 3 år upptäckte jag mötesplatsen. Men där hade han inte vart enligt honom. Vårt förhållande sprack för två årsen utav att jag gjorde fel. Han tog inte i mot min ursäkt just då, det tog ett tag då vi inte hördes. Sen när vi hördes så frågade han mig om jag skulle komma men gjorde inte detta och det ångrar jag bittert. Det tog inte lång tid fören han hade sökt upp en ny tjej på nätet. Såg sen på Facebook att hon flyttat in och fått blommor och choklad utav honom. Men Varför beteende han sig så mot mig? Kommer han vara bättre mot henne? El kommer hans beteende tillbaka även till henne?

  Svara
 32. Tapio on

  I orginal texten står också detta som du glömde ta med när du inte orkade skriva en egen text. Tänkte att det kan vara bra att veta.

  Svara
 33. Martin on

  jag gör allt som du påpekar men det är inte alltid som det blir besvarat. jag arbetar mycket och ägnar all min tid åt att skapa vår framtid tillsammans. Måhända att jag hamnar i facket där jag inte är “härvarande” men mitt mål är högre. I snart 30 år har jag “hängt” med min kärlek och ofta får jag höra att jag är borta mycket. Men å andra sidan så kommer vi inte att få vår egen tid om jag inte offrar i nuet. Jag älskar både mitt jobb och min Åsa, dessa tu behöver jag vårda vilket jag förstår, men jag kan inte ge upp tiden som behövs på mitt arbete eftersom den kommer att ge mig frihet att vårda min kärlek. Jag ägnar absolut mer än 5 minuter för att berätta hur mycket jag älskar min Åsa, och pussen/kyssen sitter fortfarande lika skönt varje kväll, även om vi var mer vilda 1986… Vi är många som “arbetar” långsiktigt” för att få bjuda våra kärlekar på en livslång sista resa när vi är “fria” från vårt arbete. En arbetsgivare är inte alltid så förstående och numera är de oftast yngre än jag vilket gör att förståelsen helt uteblir…..

  Svara
 34. Jouko sjöstedt on

  Oj jag känner igen mig själv. Det var det bästa råd jag någonsin har fått tyvär försent. Men jag bär med mig detta iframtiden

  Svara
 35. Andres on

  Inte får att jag tycker om att vi kategorisera våra beteenden som manliga eller kvinnliga så vill jag säga att artikelförfattaren har rätt i sak. Oftast så tar vi varandra för givna i ett förhållande och glömmer bort varandra i vardagen. Det saknas en “närvaro” för varandra helt enkelt. Nu kan man frågar sig om denna frånvaro av närvaro är någonting som vi “män” endast besitter. Jag tror inte det. Jag vill påstå att det även finns “kvinnor” som inte är närvarande med sin män i ett förhållande. Oftast när barn har kommit in i bilden och man har bildat en familj. De kvinnor som jag har talat med kring ämnet brukar likställa sig själv och barnen som “ett”. Dvs som en person. Många kvinnor önskar/önskade att Mannen var närvarande och gav sin uppmärksamhet till henne genom att vilja umgås med familjen. Hon vill helt enkelt att Han skall visa sin kärlek gentemot henne genom att vilja göra saker tillsammans med henne och barnen eftersom det är självklart för henne att Hon=barnen. Många män ser inte denna kopplingen undrade var “Vi” tog vägen innan barnen kom och börjar fly ifrån situationen genom att antingen börja fixa på huset, spela golf osv. Konsekvensen blir att kvinnan går upp i sin mammaroll ännu mer för att kunna hantera situationen. Till slut går det så långt att antingen mannen träffar någon ny för att finna kärleken såsom han tolkade den innan familjen bildades, “när det bara var du och jag”, eller så lämnar kvinnan mannen för hon har känt sig ensam med barnen en längre tid och då kan det hellre vara. Vad är det jag vill säga med det här? Jo, att båda parterna är lika skyldiga till att “Kärleken” försvann. Mannen, eftersom han inte vet hur han skall förhålla sig till “familjen” och Kvinnan som anser att Han ska vara “närvarande” tillsammans med barnen. Jag tror att man måste finna en balans i det hela för att det ska funka. Men det är svårt i dagens läge, när normen är att man ska vara den “perfekta familjen”./Andres

  Svara
 36. Åke on

  “Varje man”…
  Med all respekt… men det här håller inte. Här handlar det om ett fåtal män, men långt ifrån “varje man”. Varför göra det till ett allmänt stort problem när det inte är det?

  Svara
 37. Rikard on

  Hej
  Det som skrivs ovan drabbar även män i förhållanden, ja vem som egentligen. Det som en kvinna kan beskriva som “att bli tagen för givet” kan kanske vara så att män oftast tycker allt är bra nog. Då missar mannen att uppvakta sin kärlek med bekräftelsen. Men detta är också ömsesidigt och skall vara det i en relation som är sund som jag ser det. Att beröra varandra med känslor, tankar och stöttande ord är otroligt fint men om de små men ändå så oerhört viktiga triggerpunkterna missas, vad händer då och varför?

  Svara
 38. Mattias on

  HON är inte skyldig dig sin själ
  HON behöver känna närvaro
  HON vill prata om vad som är viktigt för HENNE
  HON vill inte ha tankspritt
  HON vill känna passion

  Puh….
  De kvinnor som bortser från allt skitsnack som står i denna enkelriktade artikel och ser ett förhållande som ett jämlikt givande och tagande får det bra.

  De som lever efter uttrycket “I got the pussy, I got the power” får dock aldrig uppleva det. Så enkelt är det !

  Svara
 39. Baraka. on

  Hej kära,

  Jag vill vara din goda vän, mitt namn är Miss Baraka Turkmani 25 år gammal kvinna från Aleppo, franska mandat av Syria.I såg din profil och blev intresse att ha en privat konversation med dig.Därför kommer jag att skriva mig tillbaka genom min e-postadress…(turkmanibaraka@hotmail.com) så att jag kommer att berätta mer om mig själv och mer av mina bilder för dig att veta vem jag är. Jag är inte alltid online på grund av vissa personliga skäl, jag har något mycket viktigt att diskutera med dig det är mycket viktigt, kontakta mig direkt till min e-postadress.(turkmanibaraka@hotmail.com) för mer information om mig. Jag hoppas att se ditt svar snart,
  Vänliga hälsningar.
  Din nya vän,
  Baraka.

  Svara
 40. Baraka. on

  Hello Dear,

  I wish to be your good friend, My Name is Miss Baraka Turkmani 25 years old female from Aleppo, French Mandate of Syria.I saw your profile and became interest to have a private discussion with you.So I will like you to write me back through my email address..(turkmanibaraka@hotmail.com) so that I will tell you more about myself and more of my pictures for you to know who I am. I’m not always online due to some personal reasons, i have something very important to discuss with you it’s very vital, please contact me directly to mine email address.(turkmanibaraka@hotmail.com) for more details about me. I hope to see your reply soon,
  best regards.

  Your new friend,

  Baraka.

  Svara
 41. Rumpnisse on

  Tycker det är sjukt underhållande att läsa kommentarerna. Istället för att fundera på och ta till sig av innehållet är 80% av kommentarerna ett rungande “MEN KVINNOR DÅ”. Suck.

  Svara
 42. Jennizzz on

  Mitt förhållande har precis gått i stöpet pga detta. Känna sig oälskad, oattraktiv och som en daglig pina. För det är inget positivt som händer med en, man bli arg och lättirriterad. Man försöker hålla sig lugn och sansad när man ser sin man sitta framför datorn en hel kväll och enbart tar i en när han sover. Dagarna blir värre och värre, man blir mer och mer arg, sur och förtvivlad. “Varför vill han inte ta i mig” “älskar han inte mig? Han säger ju det” tillslut händer det som inte fick hända. Cirkeln är sluten “Jag har ingen lust för du grälar bara på mig”
  Ja.. Så blev det.. Efter för lång tid med att ha gett 80% av sig själv och fått 20% tillbaka. Vi har gått skilda vägar. Även om jag inte vill av någon del av min kropp vara ifrån honom. Är cirkeln för hårt sammansatt att det är för skadat, för att någonsin kunna gå tillbaka till det som en gång var. Jag är bruten, för det kunde varit annorlunda. Det var så bra, men nu så långt borta.

  Svara
 43. No Name on

  lite roligt att läsa hur många män som kommenterar och genast går i försvar och säger “detta gäller för kvinnor också”. hur vore det med att läsa, ta in och agera istället för att skylla ifrån sej. självklart är man två i ett förhållande och jag säger inte att allt är mannens fel om något går snett. MEN just denna artikel handlar just om vad MÄNNEN kan göra för att dra sitt strå till stacken. det finns millioner artiklar om vad kvinnor bör göra och inte bör göra. sluta skyll ifrån så fort något är riktat “endast till män”. se den stora bilden istället, å inte var så svart/vit. denna artikel är riktad till män, låt den vara det, pröva det dom står i artikeln så kanske ni män, som klagar å säger att denna borde vara till kvinnan också, så kanske era kvinnor ändrar sej med och blir bättre på just detta. ibland kan man faktiskt svälja stoltheten och ta det första steget mot ett lyckat förhållande, även om man tycker att det är ens partners plikt att göra detta istället.

  Svara
 44. bajamaja on

  Du börjar visserligen lite diplomatiskt med att säga att du inte vet om detta är rätt eller fel, dock lite motsägelsefullt mot instruktionerna som följer sedan.
  Jag tror jag skulle få klökningar om min kille skulle ta min hand och säga att han “vill se djupt i mig”. Det här känns mindre som passion och åtrå och mer som romantik, väldigt skilda saker tycker jag. Vissa människor behöver romans för att att hålla igång ett förhållande, vissa trygghet, vissa spänning, vissa en kombination av flera. Vissa behöver mycket tid tillsammans medan vissa vill ha mer egentid.

  Visst ska man vara lyhörd och intresserad av sin partner även efter långt in i förhållandet, men att tala om att “så här ska du göra för att inte din kvinna ska lämna dig” är både generaliserande och ärligt talat, för att vara lite jante, rätt mycket överskattning av din förmåga av dig att tro att du vet hur alla kvinnor vill att sina män ska bete sig.

  Och sist men inte minst! Du måste ju CITERA texten du har tagit detta ifrån! “texten är inspirerad och omarbetad..:” Du har ju hur många direktöversatta citat som helst! Skäms!

  Svara
 45. Norrlänning on

  räknat på arbetstiden allt detta skulle ta så vore det billigare att lämna kläder på kemtvätt, beställa hämtmat varje dag, besöka red light distrikt när lusten pokkar på och leva som ungkarl livet ut 🙂

  Svara
 46. allan on

  Kan inte mer än säga det samma till er kvinnor.
  Ni tar lika mycket männen förgivet. Visa lika lite uppskattning, kärlek och närhet. Så sluta Gnäll!

  Svara
 47. cecilia on

  Hej,
  Berörande att läsa. Du beskriver precis allt det som hur det är men som det inte borde vara och hur man som kvinna verkligen vill att det skall vara. Bara att i mitt fall var den han som slutligen valde den andra som han bedrog mig med fastän det borde ha varit jag som skulle ha lämnat honom. Jag undrar om det ens finns en sådan man som du beskriver att han borde vara. Fast man önskar ju det! / Cissi

  Svara
 48. Ofelia on

  Detta kan vara det mest korkade jag läst, iaf den här veckan. Detta har inget som helst med kön att göra och utgår från en naiv föreställning om att det är upp till den ena parten att uppvakta och tillgodose den andres behov konstant och utförligt.

  De kvinnor eller män som tycker att det här låter som ett drömscenario måste lida av stora brister när det gäller självinsikt och personlig trygghet. Det gäller i ett förhållande att ge och ta, det är inte och kommer ALDRIG vara en annan persons jobb att ta hand om dig emotionellt. Du måste själv ta ansvar för din egen lycka, begriper du inte det kommer du aldrig vara lycklig i ett förhållande, tro mig…

  Att man beklagar sig över att den andre partnen är frånvarande kan det finnas belägg för, men i regel består det bara av en oförmåga att gemensamt hantera tidsfaktorn. Man är inte per automatik frånvarande för att man gör någonting, det gäller att hitta en samarbetsform som fungerar för båda parter. Sen måste man som partner också våga inse att allt man har att säga inte alltid är så sjukt jävla intressant för ens make/maka som man träffar varenda dag, hela året om. Att hålla tyst i 5 minuter kan faktiskt gagna förhållandet. Tvärtom gäller det såklart att vara delaktig och aktivt lyssna i ett samtal partners emellan, men det gäller BÅDA två…

  Svara
 49. Susanne on

  Tack för fina och tankvärda ord Hans! Tråkigt när människor inte kan vända sig inåt och titta på sina egna handlingar eller icke handlingar när något är fel, utan bara kan peka finger på andra. Tänker nu på de många och en del kostiga kommentarer din text har fått. Jag antar att du pratar utifrån dina egna tankar och erfarenheter och vill dela med dig.
  I mitt förhållande kan vi båda vara lite frånvarande ibland men det är alltid nån av oss som tar upp det så man kan prata om hur vi vill eller inte vill ha det för att kunna göra något åt det. Det viktiga här är att inte bli så defensiv utan jobba tillsammans om man nu vill kunna leva tillsammans resten av sitt liv. Ibland är det rätt tungt och jobbigt, speciellt när det är samma saker som kommer upp, saker som är svåra att ändra på men när vi är på samma nivå vilket händer då och då så blir vi som nykära igen.

  Svara
 50. Joel on

  “alla säger att Jeppe super, men ingen frågar varför Jeppe super!” Påståendet ställs i Ludvig Holbergs pjäs “Jeppe på berget”. Denna “tankeväckare” innefattar första delen av påståendet och istället för att söka svaret på den sista delen förklaras för oss män att vi gör fel!

  Varför inte istället fråga sig varför så många män väljer golf, spelar TV-spel o s v!

  En relation bygger väl på ömsesidighet och inte på att män ska bete sig på ett visst önskat sätt och att belöningen därför ska vara att kvinnan stannar!

  Det insinuerad att kvinnors kärlek är odödlig och det är enbart männen som slarvar bort den! Kvalificerat Bullshit säger jag! Om Inte vill jag uppmana er kvinnor att älska era män bättre!

  Svara
 51. A L on

  Någonting som gör mig på gränsen till sorgsen är alla kommentarer som tar fokus från poängen författaren ämnar att föra fram. Självklart finns kvinnor som tar sin man för givet. Texten motsäger inte detta. Däremot lyfter den fram en av sidorna inom ett förhållande, en sida som kan vara värd att skriva om. Andra situationer förtjänar måhända en egen text eller blogginlägg men det innebär inte att detta inlägg är mindre legitimt. Jag lever själv i ett förhållande med en man som är ensambarn. Han har hela sitt liv blivit bortskämd av sin mor. Gudarna skall veta att jag älskar honom av hela mitt hjärta och står bakom honom till 100%, samt älskar att skämma bort honom. Dock glömmer han med jämna mellanrum bort att även jag behöver veta att han finns där för mig, och där uppstår problem. Då han inte tänker på att ge lika mycket som han tar blir det per automatik jag som alltid tjatar, påpekar sådant som han inte tänker på, ber om tid, engagemang och intresse och startar gräl. Det tär på en. En hel del. Jag är inte den enda som har detta problem, trots att mina kan vara lite tydligare än mina väninors. Allt texten är ämnad att peka på är att inte ta din partner för givet. Just denna text är riktad mot min, men med en enkel sökning kan ni nog hitta motsatta situationen. Snälla ta inte ifrån en god tanke dess innehåll genom att gnälla över allt som inte finns närvarande. Författaren har valt detta ämne denna gång och kan inte skriva om allas perspektiv på en gång. Nästa delning som färdas genom Facebook kan tänkas ha ett annat perspektiv. Saknar du ett vilket inte finns skrivet än, vad väntar du på? Var kreativ, skriv ett själv! 🙂

  Svara
 52. Ferhat on

  Idiote och idiot text. För att kvinnan ska få det hon begär eller behöver så måste det arbetas ifrån hennes håll också. Det kallas samarbete och inget Du eller Jag. Nu fattar man ju varför 67% av svenska befolkningen skiljer sig efter ett par år. Älskar man så älskar man, att det ens ska skrivas en text omkring hur män ska bete sig, lyssna och titta på kvinnan man älskar är bara helt sinnessjukt. JUST därför så funkar det inte för så många eftersom de läser och tror allt någon annan skriver/säger stämmer, NEJ. Lyssna på dig själv och VA DIG SJÄLV!
  Tack för mig, maila mig gärna om ni vill veta mer, lyssna inte och läs inte dessa skitiga texter som man försöker få uppmärksamhet för.
  Och glöm glöm aldrig *INGEN ÄR PERFEKT*

  Mvh Ferhat

  Svara
 53. Ferhat on

  FÖRRESTEN TACK FÖR ATT DU VÄGLEDER VÅRA UNDERBARA KVINNOR GENOM ATT SKRIVA SÅDANA FÖRVIRRANDE TEXTER ÅSNA!
  Mvh Ferhat
  De Han @ Facebook

  Svara
 54. Micke on

  Allt denna hade jag gärna gjort för min kvinna, om nu inte hon slutat med sex efter att barnen kommit.
  Det är något för kvinnor att tänka på!
  Vill ni ha man en kvar även efter “rätt” antal barn kommit till så sluta inte med sexet (och inget “få det överstökatsex” då alltså)
  Förr eller senare kommer han hitta någon annan som vill ha sex…

  Svara
 55. Sara on

  Precis så upplevde jag det med min man. Klockrent beskrivet.
  Hoppas att så många som möjligt, både män och kvinnor, läser din artikel och tänker efter vad som är viktigt i livet. Viktigt på riktigt!

  Svara
 56. Joakim Nilsson on

  Detta gäller ju givetvis åt båda hållen. Så kvinnor kan lära ett och annat av denna artikel också!

  Svara
 57. Max on

  Dom här närvarande männen finns! Jag är en av dom! Men jag har inte världens häftigaste jobb, jag har inte ett stort umgängeskrets (utan jag nöjer mig med en eller två vänner), jag är inte rädd för att sitta på ett café ensam och läsa en bok, jag är inte rädd för att sig vad jag tycker (jag vill inte såra, men jag ger konstruktiv kretik om set behövs), jag är lite blyg, jag är en nörd, är jag lika intressant då?:)
  Eftersom du har fördomar om män som inte lyssnar, så kanske det beror på att du bara väljer en viss sort! Å den sorten kanske först ser väldigt spännande ut? Men du märker med tiden att han inte är så bra på det där djupa! Jag skall tala om, dom här männen som lyssnar finns!
  Men de kanske inte är de här häftiga männen som verkar utstråla självsäkerhet och mod! Utan det är nog dom här männen som är lite mer fundersamma, blyga och hänger vid nån bar! Dom här männen kan nog mer kvalas in som bestmale friend guy!
  Det jag skriver nu kan tolkas lite som att jag har fördomar! Visst det har jag lite grann, men jag hatar inte och jag tror inte på dom! För gör jag det, blir jag bitter och kall! Å set vill jag inte bli! Utan det jag ville säga bara those guys exist!

  Svara
 58. Ester on

  Ett förhållande är som en skör blomma – den behöver vattnas varje dag annars dör den. Men mannen har en benägenhet att glömma, ansvaret är fortfarande bådas! En blick, en klapp, en komplimang det tar inte lång tid men räddar äktenskap ♡♡♡

  Svara
 59. Tony S Bergsten on

  Min kommentar blir likadan. Det låter som att en kvinna är 100% arbete / hobby etc . Samtidigt som man hävdar att hon ska ha rätt till egna fritidsintressen och vänner. Balans … vi män är inte hundvalpar som viftar på svansen. Män är inget stol som man kan sitta i när hon har lust . Vi ska sitta och vänta på att hon kommer hem efter jobbet och i tid. Om vi frågan varför hon är försenad då är det kontrollbehov. Listan kan bli lång. Män är levande och kännande varelser. Tony

  Svara
 60. Peter on

  har relativt nyligen lämnat min kvinna av exakt dessa skäl! Det var dock inte tv-spel, porrsurfande mm som va grejen! Passionen försvann, hon var inte längre attraherad av mig! Ingen närhet, ingen åtrå kvar! Och då pratar jag inte bara om sex! Närhet är så mycket mer!

  Jag tappade aldrig attraktionen för henne! Inte efter 11 år, inte efter två barn. Däremot försvann kärleken när jag insåg att det inte fanns något intresse för passion, närhet och åtrå från hennes sida! 🙁

  Svara
 61. Stina on

  Jag tycker att det blir lite löjligt med alla män som känner att de måste slå ifrån sig någon form av kritik när de läst den här artikeln. Energin borde istället läggas på tanke och insikt. Jag tog några minuter och reflekterade över mig själv och mina förhållanden. Jag har ger väldigt mycket av mig själv och för mig är samhörighet och närvaro i en relation livsviktig. Annars är jag heldre ensam.
  Jag kände igen mig i artikeln och för lite närvaro och engagemang från min partners sida har varit orsaken till tidigare spruckna förhållanden. Det tål att tänkas på.

  Svara
 62. suzie67 on

  Är ju inte ens fel då två träter… dumt direkt skylla på ena parten. . Ofta som även kvinnor också tar saker o relationer förgivet

  Svara
 63. Simon on

  Hej. Kan bara säga att jag önskar att jag läst denna text tidigare, ett för mig underbart förhållande gick i kras pga detta. Min sambo och fästmö hade det största hjärtat någon kan ha, hon fick mig alltid att känna mig lycklig. Detta gjorde att jag glömde bort henne, jag frågade aldrig vad hon kände eller ville, en dag sa hon att hon inte orkar. Hon hade kännt ett tag att hon jobbat i motvind att vad hon än gjorde så var jag aldrig nöjd. En dag fanns det någon annan som beundrade henne och gav henne komplimanger när hon gjorde något bra.
  Jag önskar att jag suttit ner med henne för 2 månader sedan och förklarat exakt vad jag känner.

  Svara
  • Anna on

   Detta passar in på min fd. En dag efter förlovningen med ringar för 6500kr som jag betalt blev det slut. Han fick chans på chans och jag var väldigt tolerant mot hans beteende. Jag tog tillbaka honom gång på gång. Han visade ingen tillstymmelse till att äns försöka möta mig på vägen. Jag kände mig utnyttjad och oälskad betydelselös. Han visste vad han hade mig och mina reaktioner. Han tog mig för givet. En dag bytte jag nummer för att sen aldrig mer återvända . Han ringde på dörren men denna gång öppnade jag inte. Jag vart så sårad och jag älskar. Honom så mycket. Jag förstod att han aldrig skulle ändra beteende. OBS Det är mycket annat som jag inte skrivit här. Det låter gott det du skriver att du ångrar dig o.s.v. Att du förstår så här efteråt. Kanske om du och hon är lediga Kanske ni möts igen. I annat fall skulle du ju kunna förklara for henne om hur du upplevde det. Även om hon gått vidare så är det värt ett försök. Då har du iallafall fått ur dig lite du gått och bart på. Kram

   Svara
 64. Stefan on

  AA. Är så sjukt trött på detta trams. Alltid mannen hit å dit. Hjälpa till med (å nästan alltid mämns) tvätten städning osv. Ta å hjälp till med bilen eller hjälp till med tvätta min hoj. Städa garaget.. Då ska ni se kvinnor vilken underbar å närvarande man ni får. Sluta betee er som ni är hjälplösa. Öppna munnen å prata . Säg iäaldrig till en man att han borde veta.. För det vet han inte… Män är vana med att få höra exakt vad som är fel. Inte några vandrande formuleringar som man ska gissa sig till. Som ändå är fel i slutändan oavsett om man har rätt, för då blir d surt för att kvinnan måste ge ledtrådar.
  Tagga till er lite å inse män är män kvinnor är kvinnor. Sjukt olika tror helt ärligt män vet nog det mer än kvinnorna.
  Jag lägger mig aldrig för en kvinna som skricker å tjatar då finns en dörr att gå ut genom. Vill det sig så kommer hon tillbaka och inser. Orimliga sätten som det körs med, halva vägen var va!!

  Svara
 65. Gurra on

  Svenska män som fjantar så här är fjollor! Varför tror ni fler o fler svenska män skaffar sig tjejer och fruar ifrån andra delar av världen. Detta tramsande har gått föööör låååångt. En kvinna blir aldrig och då menar jag aldrig nöjd om hon hela tiden får allt! Ni tjejer kanske nångång ska ta och tänka över ert egna beteende och inte bara lasta all skuld på männen!? Vem vill ha en uppmärksamhetssökande, otrogen, vindrickande och sur 14åring hela sitt liv?

  Svara
 66. Marcello on

  Konstigt. Jag tycker det är mest kvinnorna som blir lämnade hela tiden (oftast för yngre tjejer).
  Sen tror jag lite tvärtom: om du är för kärleksfull (menar öppet) och säger “jag älskar dig” hela tiden, eller visar att hon kan ta DIG för givet – det är DÅ du blir lämnad förr eller senare.
  Själv har jag alltid kört med principen: Var artig, generös, kräv inte något – visa att du vill ha det, och får du det ändå inte, så lämna henne!. De magiska orden “älskar dig” ska sägas max ett par gånger per år, vid mycket speciella tillfällen som tex en romantisk resa eller under ett av alla samlag. VISA kärleken genom handlingar istället, för det då blir hon känslomässig beroende av dig, och fixerad vid tanken “älskar han mig?” – samtdigt som hon stäldigt blir lycklig och glömmer denna tanke, såfort du gör något för henne igen, tex när du tar henne till en fin plats, eller kysser henne vid nån oväntad tidpunkt.
  Du ska inte heller vara för förutsägbar. Om du reser bort några dagar, strunta i att höra av dig på sms eller samtal, och svara först efter några timmar på sms, med vänliga ord. Sen kommer du hem, och kn*llar skiten ur henne och kysser henne överallt, plus har med dig presenter. Hon kommer då både att bli jävligt passionerad och samtidigt tacksam för att det inte va som hon trodde (att du blivit kall).
  Den här stilen funkar utmärkt. Jag har kört exakt så med mina två äktenskap, och det var jag som begärde skilsmässa i från båda (den första eftersom hon var trist i sängen, och den andra för att jag hittat en ny kvinna.)

  Svara
 67. Ruun on

  Jag kände igen min kille. Jag kan inte känna hans närvara. Jag tycker ibland släppa honom men samtidigt vill hålla honom. Jag känner att han inte älskar mig lika dånt som jag gör. Min största orsak är att han inte fokuserar på dessa faktorer. Jag har försökte att vissa vad han kan ändra. Men ändå problemet står fortfarande. Han borde läsa den här råd.

  Svara
 68. Victoria on

  Herregud så mossigt! Om min man började uppföra sig så där skulle jag skilja mig direkt. Män som vill rädda sina äktenskap kan koncentrera sig på att diska, tvätta och städa lite mer istället. Mer datorspelandetid till fruarna skulle rädda många äktenskap utan “ögontittande”.

  Svara
 69. Hans Forssander on

  Detta är helt sjukt! Den stackars författaren till denna artikeln har ju ingen chans alls till något ömsesidigt och meningsfullt förhållande… med någon. En person… kvinna ELLER man… som är så otroligt själviskt enkelriktad i sitt tänkande om hur mänskliga förhållanden egentligen fungerar, är knappast värd att ha ett sånt förhållande! Jag har varit lyckligt gift i mer än 20 år, och hade min fru haft sådana funderingar (som författaren), så hade jag bara varit glad om hon lämnat mig för länge sen! Tack och lov tänker varken hon eller jag på detta själviska och enkelriktade vis, och vi har som sagt varit lyckligt gifta i mer än tjugo år… kanske för att vi tänker mer på vad vi kan “ge” varna era än vad vi kan “få”! Dom flesta kommentarerna har lika fel! “It goes both ways” läser jag överallt. Det gör det ju inte!!! Herregud… om bägge två har samma själviskt enkelriktade inställning har ju förhållandet ingen chans alls! Skärp er!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Livsviktiga ord från Anthony Hopkins

Livsviktiga ord från Anthony Hopkins

hälsa kvinnor

“Släpp de människor som inte är redo att älska dig! Det här är det svåraste du måste göra i ditt liv, och det kommer också att vara det viktigaste: sluta ge din kärlek till dem som inte är redo att älska dig.” Det här är en av de mest kraftfulla texter jag läst.   Tyvärr […]

Är du sympatisk eller empatisk?

Är du sympatisk eller empatisk?

arbete

Empati är en stor och viktig del i ledarskapet på arbetet. När man är empatisk innebär det att man känner in och förstår vad den andre upplever och är närbesläktat med inlevelseförmåga och medkänsla. Det är också en nyckelförmåga inom emotionell intelligens som är avgörande i relationer med andra människor. Empati är en komplex psykisk […]

Är du en av de 14% som känner engagemang för ditt jobb?

Är du en av de 14% som känner engagemang för ditt jobb?

arbete

Då får jag önska dig grattis i så fall. Dystra siffror från Gallup visar hur svenskarna känner för sitt engagemang kring arbetet. Vad beror det här på? Undersökningen är äldre än Covid-19 så mörkertalet är säkert betydligt högre idag än för ca 2 år sedan när undersökningen från Gallup presenterades. Endast 14 procent av medarbetarna i […]

Varför är det viktigt med ett hållbart ledarskap?

Varför är det viktigt med ett hållbart ledarskap?

arbete

Jag tycker det är en enormt viktig frågeställning i de tider vi lever i idag. Inte bara för att människor i ledande positioner behöver ha en bra hälsa för att leda andra utan att det leder till att även medarbetarna har större möjligheter att må bra. En medveten och hållbar ledare (chef) ser också till att […]

Framgångsfaktor 5 – Sociala relationer

Framgångsfaktor 5 – Sociala relationer

arbete

De ledare som har god social kompetens är oftast utmärkta kommunikatörer. De är också oftast öppna för att höra såväl bra som sämre nyheter and de är även experter på att få teamet omkring sig, att stötta dem och vara intresserade av nya spännande projekt. Ledare som har en väl utvecklad social talang är också […]

⭐Framgångsfaktor 4 – Empati⭐

⭐Framgångsfaktor 4 – Empati⭐

arbete

Ledare med empati har förmågan att sätta sig in i andras situationer vilket är väsentligt för att kunna leda ett team/familj framgångsrikt. De hjälper människor att utvecklas, ger konstruktiv feedback och lyssnar på dem som behöver det. Om du vill ha positiv bekräftelse och respekt från ditt team, visa dem empati i så fall. Empati […]

Framgångsfaktor 3 – Motivation

Framgångsfaktor 3 – Motivation

arbete

Självmotiverade ledare arbetar alltid mot sina uppsatta mål och de har oftast höga krav på kvalitetsnivå på sitt arbete. Hur tror du att du kan öka din motivation? En bra början kan vara att analysera varför du har detta jobb – det är lätt hänt att glömma vad du verkligen gillar i din karriär och […]

Framgångsfaktor 2 – Självkontroll som ledare

Framgångsfaktor 2 – Självkontroll som ledare

arbete

Ledare som har självkontroll brukar sällan verbalt attackera andra, fatta förhastade eller för känslomässiga beslut eller kompromissa med sina värderingar. Självkontroll handlar just om att ha kontroll på sig själv. Så, hur kan du stärka din självkontroll? Här kommer några tips på vägen som kan hjälpa dig. Självkontroll har många fördelar som ledare. Definiera dina värderingar […]

Framgångsfaktor nr 1 som ledare – Självkännedom

Framgångsfaktor nr 1 som ledare – Självkännedom

Blogginlägg

Om du har en god självkännedom, då förstår du vad du känner och du vet hur dina känslor och handlingar kan påverka människor runtomkring dig.  Människor som har en bra självkännedom som ledare innebär ofta att de har en tydlig bild av andras styrkor och utvecklingsområden och hanterar dem på ett ödmjukt sätt. Vad kan […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)