Mansklig

Kursen som lyfter sexlivet!

För en tid sedan var jag och min fru på sexkurs för par eller som jag vill kalla det " en öppen, kärleksfull kurs i samspel mellan par". Ett försök att hitta ännu mer glädje och njutning i relationen. Vi var inte missnöjda innan vare sig med sexlivet eller relationen men är ännu mer nöjda nu kan jag lova. Vi kände att vår 16-åriga relation behövde få in lite nytänk i samspelet. Att göra det med en erfaren lärare och assistenter tillsammans med 14 andra par var givetvis en utmaning  på flera sätt men bara positivt. Allt jag trodde jag visste om sex och kärlek stämde...men det fanns så mycket mer att lära! 

Njut av varandra!

Njut av varandra!

Vi åkte från Stockholm de 38 mil till Humlebäck gård 6 mil utanför Karlstad för att landa på en magiskt vacker plats med stora gårdshus och omgivande sjöar omkring. Stämningen var  uppsluppen och glad i bilen och vi tyckte det skulle bli speciellt roligt att gå en kurs tillsammans. Många frågor avhandlades i bilen med många gissningar, vad för övningar kommer vi göra? Vilka är det som åker på sexkurs för par? Vad kommer vi lära oss som vi inte redan kan? En smula ödmjukhet infann sig efter kursen - massor finns att lära!

Vi kom fram i sista minuten då vi varit tvungna att stödära några hamburgare innan. Efter en lång väntan på maten fick vi fick äta körandes - rekommenderas inte. Framme med 3 nya ketchupfläckar på tröjan kom vi äntligen fram. Vi möttes av trevlig personal och andra glada och förväntansfulla par. Väl installerade på våra rum kändes allt spännande då vi undrade vad som skulle hända nu? Vi samlades i ett stort vacker rum och satt ner där vår lärare och grundare av kursgården  Johan Ekenberg förklarade bakgrunden till kursen vilket var väldigt givande och inspirerande. Mycket av det vi lärde oss är svårt att översätta i ren text och måste upplevas och testas av en själv för att det skall landa rätt.  Det är helt enkelt för svårt att "läsa sig till" såna här saker. Resten av kvällen gjordes spännande övningar som var väldigt givande. Det är en utmaning att ens försöka beskriva vilka övningar och lärdomar som är viktigast. Allt vi gjorde blev en total lärdom och upplevelse som mynnande ut i ännu bättre relation mellan mig och min fru . Något jag vet att jag delar med de övriga paren. Par som hade ganska långa relationer bakom sig men precis som vi vill maxa tiden i livet att förstå mer och njuta mer.

Närhet ett par

Närhet

Att få en ökad förståelse mentalt vad polariteterna mellan kvinna och man handlar är grunden för en bra sexuell relation. När man som man börjar få kläm på detta blir det en befrielse. Känslan att känna in en kvinna på djupet fysiskt så väl mentalt och möta henne i en starkt, tryggt och närvarande miljö är underbart. Det blir som en följsam dans som bara känns naturlig och avslappnat för mig som man. Det känns som att man når ett klimax av naturlighet och samspel. För det är det som det handlar om - samspel mellan två individer. Erfarenhet, nyfikenhet, lekfullhet och närvaro är A och O.

De två nästkommande dagarna var fyllda inslag och övningar som gav vår relation rejäla kliv i utvecklingskurvan. Även om jag inte förstod allt då kände jag att det här kommer oss till glädje längre fram över. Väl hemma och en tid passerat så började saker och ting bli mer och mer naturligt mellan oss. Det var som att vi hade nysådda frön mellan oss som började blomma. Är man misstänksam och skeptisk till den här typen av kurser rekommenderar jag att sluta fundera på det och testa. Vi lever en kort tid på den här planeten och tror man att att relationer skall vara på ett visst sätt och tror man att det inte blir mer än så här har man oftast fel. Det finns otroligt mycket spännande, njutningsfullt och härliga saker att lära. Fördomar, skam och invanda mönster hos människor gör det lätt att man missa livets absoluta höjdpunkter i livet - en meningsfull och kärleksfull närvaro och samspel med sin partner.

Jag kan verkligen rekommendera kursen - Sexkurs för par. Bra lärare med givande innehåll. Vackra omgivningar och god mat...

P.s. som man lär man sig väldigt mycket vad och hur man skall göra för att skapa maximal njutning för din kvinna d.s.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Så lyckas du LAGOM med nyårslöftet!

Så lyckas du LAGOM med nyårslöftet!

Blogginlägg

Jag älskar det svenska ordet “lagom” då det utgår ifrån vad jag tycker är just lagom. Ordet “lagom” har en unik betydelse för oss svenskar. Någonstans mitt emellan för mycket och för lite. Det är så jag försöker leva mitt liv. Lagom mycket utifrån mina gränser för vad som är för mycket och för litet. […]

Kursen som lyfter sexlivet!

Kursen som lyfter sexlivet!

Hälsa män

För en tid sedan var jag och min fru på sexkurs för par eller som jag vill kalla det ” en öppen, kärleksfull kurs i samspel mellan par”. Ett försök att hitta ännu mer glädje och njutning i relationen. Vi var inte missnöjda innan vare sig med sexlivet eller relationen men är ännu mer nöjda […]

Kicka igång sexlivet med oväntad present!

Kicka igång sexlivet med oväntad present!

Attraktivt för kvinnor

Min underbara hustru fyllde år härom veckan. Frågan för mig var – vad skulle jag ge henne denna gång? Jag som alltid har stenkoll på saker som jag vet att hon önskar sig. Men det blir inte lättare med åren. 17 år har vi hållit ihop. Dessa år tar ut sin rätt. Vi är som ett väloljat maskineri […]

Skaffa dig tid att förstå hur du får lust att träna!

Skaffa dig tid att förstå hur du får lust att träna!

Hälsa

Lusten, tiden och kunskapen är för mig avgörande för min träning. Efter flera år som aktiv och PT  är det dessa 3 saker jag kommit fram till är de viktigaste delarna om man vill få lust att träna. Tar du inte dig tid att röra på dig får du troligen för eller senare få avsätta tid […]

9 goda råd för män som lever nära PMS

9 goda råd för män som lever nära PMS

Blogginlägg

PMS är något vi borde prata betydligt mer om för att öka vår förståelse, tycker jag. Jag visste väldigt lite om detta innan jag kom i samtal med en vän som har svår PMS. Något som starkt väckte mitt intresse. Har sedan dess pratat med gynekolog, flera kvinnliga bekanta och även gått med i FB-gruppen […]

När döden och mirakel ger en mening med livet!

När döden och mirakel ger en mening med livet!

Hälsa

Jag tror psykosomatiska tillstånd kan botas med mod över sina egna rädslor. Med psykosomatiska tillstånd menar jag ett fysiskt sjukdomstillstånd som tillkommit efter oftast en lång mental ohälsa. Vår tids största hälsofara, enligt mig. Mental ohälsa skördar fler offer än något annat. Det händer inte ofta men nyligen blev jag starkt påverkad av ett fantastiskt […]

En vansinnigt bra bok om träning för mammor!

En vansinnigt bra bok om träning för mammor!

Attraktivt för kvinnor

Undantagen som bekräftar regeln, jag skriver om män för män men har blivit inspirerad att göra ett undantag för er kvinnor. Jag har läst en upplyftande och mycket komplett träningsbok för kvinnor. Enkelheten, pedagogiken och en entusiastisk författaren gör att det blir svårt att “ducka” för träningen när man läser den. Boken riktar sig mot […]

När Bäst i Test mixern blir sämst i verkligheten

När Bäst i Test mixern blir sämst i verkligheten

Blogginlägg

Jag älskar smoothies. Jag lärde mig den “ädla” konsten att göra smoothies när jag gick kursen The Raw man, en kurs i hälsa för män. I kursen uppmanades man att köpa en mixer med “power”, något jag tog fasta på och gjorde min research grundligt före inköpet. 1,5 år senare är jag inte lika nöjd. […]