Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Kvinna med vacker hy blundar

Foto: Belovodchenko Anton

Här är skönhetsbloggarens 6 hudvårdsfavoriter

Kureras skönhetsbloggare Victoria Bloch är både enormt kunnig inom hud- och hårvård och en sann eko-kämpe. 
Här är sex av hennes absoluta hudvårdsfavoriter.

Victoria Bloch närbild utomhus

Victoria Bloch.

 

Hälsokostentusiasten och skönhetsbloggaren Victoria Bloch delar med sig av sex av hennes absoluta hudvårdsmåsten. Alla från naturen själv förstås. Nu uppmanar hon dig att hitta dina egna naturliga favoriter, eller – i alla fall till att börja med – sno hennes. Här är hennes lista:

1. Sheasmör!
– Detta är min absoluta favoritgrej att smörja mig med. Innehåller enbart sheasmör, det vill säga smör från sheanöten, och eterisk olja/naturparfym. Min favvo doftar jordgubb, verkligen riktig jordgubb, berättar Victoria och tillägger:
– De flesta bodybutters på marknaden innehåller typ samma sak som en vanlig bodylotion, bortsett från att man bara hävt i lite mer förtjockningsmedel för att ge intrycket av att det är en ”fetare” produkt. Ett riktigt kroppssmör innehåller mellan två och fem ingredienser, inte 25, det kan vara en bra riktlinje att gå efter.

2. Skin Food!
Weledas Skin Food är en riktigt fet créme perfekt till armbågar, händer och fötter, menar Victoria.
– Den går in i huden förvånansvärt fort och gör underverk på torr vinterhy. Byt ut din Helosan-salva mot denna! Skin Food har samma konsistens och fethet som Helosan, men den sistnämnda innehåller både mineraloljor, alkohol och parabener, jag kan inte finna något hudvårdande i innehållsförteckningen.

3. Zink!
Zink, zink och åter zink!
– Massiv brist av detta mineral i min kropp har gjort att huden varit både torr, kliig och i allmän obalans. Men – efter två år med zink finns inte ett spår utav en finne längre. Be om att få göra ett zinktest i din hälsokostbutik, det är en vätska man ska smaka på som ger en bra indikation på om du har zinkbrist eller inte beroende på hur den smakar. Både Alpha Plus och Helhetshälsa har zinktest i sitt sortiment, finns säkert hos ett flertal märken till.
– Just mina Zinktabletter är från favvomärket Alpha Plus.

4. Peeling!
Att med jämna mellanrum peela huden och på så vis få bort gamla hudavlagringar är a och o för en välmående och lystrig hy. Basta, ånga huden eller duscha varmt innan du peelar dig för bästa resultat. Själv föredrar jag lite grövre korn i min peeling, till kroppen använder jag helst en scrub med havssalt eller råsocker. Om du har känslig hy är en finkornig peeling att föredra, tex weledas birch bodyscrub.

 

5. Rengöring!
Att rengöra ansiktet morgon och kväll är något precis ALLA, borde göra anser Victoria.
– En mjölkig rengöring som inte löddrar, och alltså är utan tensider, plus är mild för huden är här att föredra. Sabba inte hudens PH-värde med tvål! Det tar flera timmar för huden att återställa balansen efter en tvåltvätt, och under den tiden minskar hudens motståndskraft och den blir mer känslig för yttre påverkan. Om du redan har en hy som är stressad av eksem, acne, rosacea eller andra hudåkommor så kan en så enkel sak som att byta din tvål mot en rengöringsmjölk göra enorm skillnad.

6. Honung!
– Jag har provat massor av ansiktsmasker av alla de slag, men favoriten jag hela tiden återkommer till är ändå honung. Honung är antioxidantrik och ger därmed en uppiggande boost till huden, drar samman porerna och hyn känns silkeslen efteråt. Och så har man ju det alltid hemma. Favoritgrej helt klart!


Av Isabelle Hedander


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

rysk rot

Trött? Prova rysk rot som snabbt ger energi

Naturlig hälsa

Rysk rot kallas också sibirisk ginseng och är den fysiska adaptogenen. Den har använts vid stressrelaterade besvär, utmattning och som en behandling för att undvika biverkningar av andra läkemedel på grund av örtens leverrenande effekt. Rysk rot har också används vid mental trötthet och impotens.

kvinna på badstrand

Drick mer och undvik urinvägsinfektion

Naturlig hälsa

Många har någon gång haft urinvägsinfektion och känner väl igen den brännande känslan vid urinering, och behovet av att ständigt gå på toaletten. Men gå känner till att något så enkelt som att dricka mer vatten kan bidra till att minska risken för att få besvär med urinvägarna.

flicka som blåser på maskros

Ogräsen som är riktigt nyttiga

Kost

Ogräs är inte bara dåligt. Det finns en anledning till att ogräs växer i ohejdat takt. Dessa är starka och när de växer under dåliga förutsättningar utvecklar de kraft. Många medicinalväxter är  vad vi kallar för ogräs. Här kommer några spännande ogräs att lägga på minnet.

 

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

 

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.