Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Birgitta ler in i kameran

Foto: Kenneth Friberg

Håret fick ny livskraft

Birgitta har alltid haft problem med tunt och sprött hår. Nu har hon äntligen hittat en enkel och välsmakande lösning som gör håret både tjockare och starkare.

Birgitta har haft tunt hår i hela sitt liv. De få och spröda hårstråna har gjort det svårt för henne att fixa frisyren, trots att hon ofta volympermanentar håret för att få det större. I våras läste Birgitta ett reportage i Kurera om en kvinna som hade haft stora problem med håravfall men blivit hjälpt. Kosttillskottet som hjälpt kvinnan var Elixir Superfrukter & Superbär. Birgitta fick ett infall att prova.
– Jag tänkte att jag som alltid haft problem med tunt hår kanske skulle testa, säger Birgitta.

En uppiggande blandning
Elixir Superfrukter & Superbär är ett högkoncentrerat råextrakt från kallpressade gojibär, granatäpple och svarta vinbär. Dessutom innehåller den macarot, alfalfa, ginseng och lakritsrot. Blandningen piggar upp, hjälper matsmältningen och hjälper både hud, hår och naglar att bli starkare.

Stor skillnad på håret
På vårkanten köpte Birgitta sin första flaska med den antioxidantrika bärblandningen. Idag, nästan ett år senare, är Birgitta inne på sin sjunde flaska. För visst hjälpte blandningen även hennes hårkvalitet.
– Det är stor skillnad på håret, säger Birgitta. Det är tjockare och mycket lättare att sköta. Och eftersom håret har fått mer livskraft kan jag låta det växa ut och bli lite längre. Det känns härligt.

 

Piggare under senaste året
Birgitta berättar också att hon känt sig betydligt piggare under det senaste året, men om det beror specifikt på Elixir Superfrukter & Superbär vet hon inte.
– Jag äter ju även tillskott av kalcium, magnesium och D3, så exakt vad som gett vilken effekt vet jag inte, säger Birgitta. Men under det senaste året har jag känt mig full av energi.

En välsmakande rutin
Att ta sin dos Elixir varje morgon har nu blivit rutin för Birgitta. Hon gillar den goda smaken och har inte märkt några biverkningar. Hon tänker fortsätta med sin nya morgonrutin livet ut.
– Jag sa till min väninna härom dagen: ”Tänk vad bra det här har varit för mig! Mitt hår är så fint och jag känner mig pigg och fräsch”.

Frisören märker skillnaden
Birgitta har tipsat många personer om Elixir Superfrukter & Superbär. Särskilt hos sin frisör har hon berättat om sina goda erfarenheter, för att frisören ska kunna tipsa vidare till andra som har samma problem.
– Min frisör märkte också av hårets bättre och tjockare kvalitet, säger Birgitta.

Av Maja Sönnerbo


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Har du magnesiumbrist? Här är maten som innehåller magnesium

Kost

Magnesium är ett vanligt och viktigt mineral som många av oss kan ha brist på. Anledningen till att så många har för lite magnesium i kroppen beror på att mineralet förbrukas snabbare när vi stressar men också att dagens mat inte är tillräckligt magnesiumrik. Vill du öka på ditt magnesiumintag, ät kakao, bönor, havregryn eller nötter.

rysk rot

Trött? Prova rysk rot som snabbt ger energi

Naturlig hälsa

Rysk rot kallas också sibirisk ginseng och är den fysiska adaptogenen. Den har använts vid stressrelaterade besvär, utmattning och som en behandling för att undvika biverkningar av andra läkemedel på grund av örtens leverrenande effekt. Rysk rot har också används vid mental trötthet och impotens.

kvinna på badstrand

Drick mer och undvik urinvägsinfektion

Naturlig hälsa

Många har någon gång haft urinvägsinfektion och känner väl igen den brännande känslan vid urinering, och behovet av att ständigt gå på toaletten. Men gå känner till att något så enkelt som att dricka mer vatten kan bidra till att minska risken för att få besvär med urinvägarna.

 

flicka som blåser på maskros

Ogräsen som är riktigt nyttiga

Kost

Ogräs är inte bara dåligt. Det finns en anledning till att ogräs växer i ohejdat takt. Dessa är starka och när de växer under dåliga förutsättningar utvecklar de kraft. Många medicinalväxter är  vad vi kallar för ogräs. Här kommer några spännande ogräs att lägga på minnet.

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

 

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

 

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.