Annons
Annons

Indisk gryta med hemgjord paneer

Paneer är en indisk ost som man enkelt kan göra själv. Osten upplevs som en blandning mellan halloumi och fetaost, är väldigt mild i smaken och äts oftast i kryddiga grytor där den bryter av hettan fantastiskt bra. Här är vår receptskapare Maya Dileks tolkning av en smakrik indisk gryta med cashewnötter och hemgjord paneer. Ät den som den är eller servera med ris eller bröd.

Redaktionen

19 maj, 2016
Indisk gryta med hemgjord paneer
Dela inlägget

Paneer är en indisk ost som man enkelt kan göra själv. Osten upplevs som en blandning mellan halloumi och fetaost, är väldigt mild i smaken och äts oftast i kryddiga grytor där den bryter av hettan fantastiskt bra.
Här är vår receptskapare Maya Dileks tolkning av en smakrik indisk gryta med cashewnötter och hemgjord paneer. Ät den som den är eller servera med ris eller bröd.

Läs också: De indiska kryddornas många hälsofördelar

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är skapat av duktiga Maya Dilek.

Paneer
2 liter mjölk (3%)
Saften från 2 citroner

Indisk gryta
1 msk gee (klarat smör), alternativt smör och lite vegetabilisk olja
1 stor vitlöksklyfta
En cirka 5 centimeter stor bit färsk ingefära, skalad
1 stor gul lök
½ röd chili
1 tsk garam masala
½ tsk av vardera kardemumma, gurkmeja, mald koriander, paprikapulver, chilipulver, spiskummin samt malen bockhornsklöver (finns att köpa på utländska matbutiker)
1 förp krossade tomater (390 g)
2 msk tomatpuré
Cirka 2,5 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning (kan uteslutas)
1 dl grädde
Salt
Peppar
2 dl cashewnötter
Färsk koriander

Läs också: Därför ska du äta gurkmeja

Annons
Annons