Annons
Annons

Indisk kikärtsgryta med spenat

Den här grytan kostar inte många kronor men är såå god. Bruna senapsfrön är kanske inget man brukar använda i svensk matlagning men i det indiska köket är det väldigt populärt. Du hittar dem i kryddhyllan.

Redaktionen

28 februari, 2019
Indisk kikärtsgryta med spenat
Dela inlägget

Den här grytan kostar inte många kronor men är såå god. Bruna senapsfrön är kanske inget man brukar använda i svensk matlagning men i det indiska köket är det väldigt populärt. Du hittar dem i kryddhyllan.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Vegomagasinet.

Portioner: 4

Ingredienser

2 msk rapsolja
1 tsk bruna senapsfrön
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk riven färsk ingefära
1 burk krossade tomater à 400 ml
3 dl vatten
2 burkar kikärter à 400 gram, cirka 6 dl kokta
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk chilipulver
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
250 g babyspenat

Kokt jasminris till servering

LÄS OCKSÅ: De indiska kryddornas många hälsofördelar

Gör så här

1. Hetta upp oljan i en kastrull. Häll ner senapsfröna och rör runt tills de börjar poppa.
2. Rör ner gul lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa med tills löken mjuknar.
3. Rör ner krossade tomater och vatten. Koka upp och låt sjuda i fem minuter.
4. Rör ner sköljda kikärter, spiskummin, koriander, chilipulver, gurkmeja och salt. Blanda väl och vänd sedan ner spenat. Rör runt tills spenaten har släppt sin vätska och minskat i volym.
5. Servera kikärtsgrytan tillsammans med kokt ris.

 

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons