Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Peter Erlandsson

”Jag har återfått viljan att leva!”

Ing-Mari Trulsson

Ålder: 59 år.
Bor: I Höganäs.
Familj: Maken Hans-Olle och hunden Noak.
Så mår jag bra: Jag promenerar, gillar att pyssla i trädgården och att träna och umgås med barn och barnbarn. Jag går stavgång med ett gäng damer i trakten och tränar chi ball. En gång per år åker vi på träningsresa tillsammans. Hittills har vi bland annat varit i Grekland och i Kroatien. I år går resan till Kreta. 

Utbrändhet, värk i kroppen och en mage som inte fungerade – allt sammantaget mådde Ing-Mari Trulson allt annat än bra. Men när hon provade ett näringstillskott med gurkmeja i blev både ledvärken och magen bättre.

Ing-Mari Trulsson var en av dem som inte trodde hon kunde gå in i väggen. Men när hon en dag kom till jobbet inom äldrevården och helt opåkallat började gråta och fick vända hem igen, så förstod hon att något var fel. Det tog ytterligare sex månader innan hon insåg att hon behövde hjälp för att må bra igen. Sedan dess har hon fått både psykisk och fysisk hjälp, men sviterna av utbrändheten har varit allvarliga.

– Jag har alltid sovit dåligt på grund av värk i kroppen och det blev den utlösande faktorn till att jag gick in i väggen. Jag hade knappt sovit på ett halvår när jag rasade ihop på jobbet och till slut så orkade inte kroppen, berättar Ing-Mari.

 

Hon fick värktabletter, de hjälpte för stunden, men inget gav en långtidsverkande effekt. Men det var inte bara dålig sömn som gav utbrändheten, hennes mage spelade också en stor roll. Efter en misslyckad operation visade undersökningar att hon producerade för lite enzym i magen och därför spjälkade maten dåligt, vilket ledde till nedsatt matsmältning, kräkningar och smärtor.

– Maten låg alltså kvar i magen för länge och det blev som en matförgiftning i mig hela tiden. Ett tag var det så illa att jag kollapsade precis var som helst. Hos frissan och hos vänner och bekanta. Det var fruktansvärt jobbigt och då hade jag så ont att jag bara låg. Jag hade ingen lust eller ork till något, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: ”Smärtan i mitt knä är helt borta”

Själ och kropp åtskilda
Ing-Mari förlorade kontakten med sig själv, så beskriver hon sitt tillstånd. Hon fick antidepressiv medicin och läkarna skrev ut antibiotika, vilket hon åt under tre år. Symtomen blev bättre - men besvären kom tillbaka så fort hon slutade med medicinerna. Till slut valde hon att försöka med kosttillskott. 

– Jag slutade med antibiotika och började med probiotika och tillsatte ergozymer och då blev det bättre. Jag trappade upp med nyttiga bakterier och sedan kunde jag trappa ner antibiotikan, berättar hon. 

Stärkt av framgången fick hon tips om KSM66 och bara en vecka efter att hon börjat äta ashwagandha-kapslarna mådde hon ännu bättre. Hon fick ro i kroppen, blev känslomässigt i balans och kände sig piggare. 

 

– Sedan fick jag tips om Curamin Forte för mina leder, så att jag inte skulle ha så mycket värk. Jag provade dem och det har varit helt fantastiskt. Det var som natt och dag, berättar hon. 

LÄS OCKSÅ: Gurkmeja och boswellia hjälper 9 av 10 med artros

Positiv spiral
Tidigare har Ing-Mari inte ätit andra näringstillskott för hälsan än vitaminerna C och D och därför blev hon överrumplad av hur fort kapslarna hjälpte och hur mycket bättre hon mådde. Värken i lederna avtog redan efter någon vecka och i och med det blev sömnen bättre. Men en positiv biverkan som hon inte var beredd på var att magen blev bättre. 

– Jag tog kapslarna med gurkmeja och boswellia för ledvärken, men upptäckte rätt snart att jag var mycket bättre i magen också. Matsmältningen fungerade bättre och jag tror inte jag har kräkts mer än någon enstaka gång sedan jag började, säger Ing-Mari glatt.

Allt det här gör att Ing-Mari har en mycket bättre livskvalité idag än för bara några månader sedan och det i sin tur ger fler positiva effekter. 

 

– När jag inte längre har lika ont så vill jag ut och röra på mig – och när jag får sova så orkar jag och kan göra mycket mer, som att gå stavgång med mina väninnor. Hela livet har förändrats, säger hon. 

Med energin och orken tillbaka så har Ing-Mari också kraft att blicka framåt och se vad mer hon kan göra för att hålla sig frisk och må bra. För att lära sig mer har hon gått på föreläsningar om olika kosttillskott och naturliga läkemedel som kan hjälpa oss att få en bättre hälsa. När hon var sjuk såg hon ingen ljusning, men nu ser hon annorlunda på livet:

– Jag tänker att jag ska försöka göra så många positiva saker som möjligt för mig själv, det har jag alltid igen. Så förutom att vi stavar tillsammans så tränar jag också chi ball. Det är som qi gong fast med en boll och det är väldigt roligt. Med hjälp av kosttillskotten orkar kroppen och jag har återfått viljan att leva igen, säger Ing-Mari och ler.

Av Jessika Devert


Ing-Mari Trulsson

Ålder: 59 år.
Bor: I Höganäs.
Familj: Maken Hans-Olle och hunden Noak.
Så mår jag bra: Jag promenerar, gillar att pyssla i trädgården och att träna och umgås med barn och barnbarn. Jag går stavgång med ett gäng damer i trakten och tränar chi ball. En gång per år åker vi på träningsresa tillsammans. Hittills har vi bland annat varit i Grekland och i Kroatien. I år går resan till Kreta. 

Boswellia och gurkmeja


Curamin Forte innehåller gurkmeja och boswellia. Gurkmeja är en kraftig antioxidant och har antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att läka inflammationer i brosk och leder. Boswellia är en indisk kåda, verksam mot smärta och svullna leder. De två ämnena är välkända för sina läkande egenskaper och tillsammans blir de ännu mer effektiva. De hjälper inflammerade leder att självläka samtidigt som de minskar smärtan och hjälper samtidigt kroppen genom att skydda mot oxidativ stress, men också genom att stötta vårt immunförsvar. 

Ashwagandha
KSM66 är ett ekologiskt fullspektrumextrakt av ashwagandha. Sedan 2012 har 20 dubbelblinda och placebokontrollerade studier gjorts och de visar att KSM66 har god effekt vid oro, ångest, sömnproblem, trötthet, klimakterie-besvär och obalans i sköldkörteln. Samtliga indikationsområden beror på eller förvärras av stress. KSM66 ökar kroppens motståndskraft mot stress vilket gör att binjurarna får vila.  Mängden stresshormon normaliseras och  kroppen kan börja återhämta sig.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

En tallrik med rött kött och sallad

Svenskt antibiotikafotavtryck är fortsatt stort

Eko/miljö

Antibiotikafotavtrycket är ett begrepp som beskriver den mängd antibiotika som används för att föda upp djur som så småningom blir vår mat. En ny rapport visar att Sverige har mer antibiotika på tallriken än i vår egen djuruppfödning – vilket innebär ett betydande avtryck.

trött mamma häller upp kaffe

10 vanliga tecken på järnbrist

Kost

Sex av tio kvinnor lider av trötthet och många har känt sig trötta under ett år eller mer. En långtidströtthet som de upplever påverkar vardagen. Trötthet kan bero på många saker, men för de kvinnor som är i fertil ålder och känner sig trötta finns en tydlig koppling till järnbrist. Här är tio vanliga tecken på järnbrist.

 

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

 

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Hälsa

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

 

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

 

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg.