Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Peter Erlandsson

”Jag har återfått viljan att leva!”

Ing-Mari Trulsson

Ålder: 59 år.
Bor: I Höganäs.
Familj: Maken Hans-Olle och hunden Noak.
Så mår jag bra: Jag promenerar, gillar att pyssla i trädgården och att träna och umgås med barn och barnbarn. Jag går stavgång med ett gäng damer i trakten och tränar chi ball. En gång per år åker vi på träningsresa tillsammans. Hittills har vi bland annat varit i Grekland och i Kroatien. I år går resan till Kreta. 

Utbrändhet, värk i kroppen och en mage som inte fungerade – allt sammantaget mådde Ing-Mari Trulson allt annat än bra. Men när hon provade ett näringstillskott med gurkmeja i blev både ledvärken och magen bättre.

Ing-Mari Trulsson var en av dem som inte trodde hon kunde gå in i väggen. Men när hon en dag kom till jobbet inom äldrevården och helt opåkallat började gråta och fick vända hem igen, så förstod hon att något var fel. Det tog ytterligare sex månader innan hon insåg att hon behövde hjälp för att må bra igen. Sedan dess har hon fått både psykisk och fysisk hjälp, men sviterna av utbrändheten har varit allvarliga.

– Jag har alltid sovit dåligt på grund av värk i kroppen och det blev den utlösande faktorn till att jag gick in i väggen. Jag hade knappt sovit på ett halvår när jag rasade ihop på jobbet och till slut så orkade inte kroppen, berättar Ing-Mari.

 

Hon fick värktabletter, de hjälpte för stunden, men inget gav en långtidsverkande effekt. Men det var inte bara dålig sömn som gav utbrändheten, hennes mage spelade också en stor roll. Efter en misslyckad operation visade undersökningar att hon producerade för lite enzym i magen och därför spjälkade maten dåligt, vilket ledde till nedsatt matsmältning, kräkningar och smärtor.

– Maten låg alltså kvar i magen för länge och det blev som en matförgiftning i mig hela tiden. Ett tag var det så illa att jag kollapsade precis var som helst. Hos frissan och hos vänner och bekanta. Det var fruktansvärt jobbigt och då hade jag så ont att jag bara låg. Jag hade ingen lust eller ork till något, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: ”Smärtan i mitt knä är helt borta”

Själ och kropp åtskilda
Ing-Mari förlorade kontakten med sig själv, så beskriver hon sitt tillstånd. Hon fick antidepressiv medicin och läkarna skrev ut antibiotika, vilket hon åt under tre år. Symtomen blev bättre - men besvären kom tillbaka så fort hon slutade med medicinerna. Till slut valde hon att försöka med kosttillskott. 

– Jag slutade med antibiotika och började med probiotika och tillsatte ergozymer och då blev det bättre. Jag trappade upp med nyttiga bakterier och sedan kunde jag trappa ner antibiotikan, berättar hon. 

Stärkt av framgången fick hon tips om KSM66 och bara en vecka efter att hon börjat äta ashwagandha-kapslarna mådde hon ännu bättre. Hon fick ro i kroppen, blev känslomässigt i balans och kände sig piggare. 

 

– Sedan fick jag tips om Curamin Forte för mina leder, så att jag inte skulle ha så mycket värk. Jag provade dem och det har varit helt fantastiskt. Det var som natt och dag, berättar hon. 

LÄS OCKSÅ: Gurkmeja och boswellia hjälper 9 av 10 med artros

Positiv spiral
Tidigare har Ing-Mari inte ätit andra näringstillskott för hälsan än vitaminerna C och D och därför blev hon överrumplad av hur fort kapslarna hjälpte och hur mycket bättre hon mådde. Värken i lederna avtog redan efter någon vecka och i och med det blev sömnen bättre. Men en positiv biverkan som hon inte var beredd på var att magen blev bättre. 

– Jag tog kapslarna med gurkmeja och boswellia för ledvärken, men upptäckte rätt snart att jag var mycket bättre i magen också. Matsmältningen fungerade bättre och jag tror inte jag har kräkts mer än någon enstaka gång sedan jag började, säger Ing-Mari glatt.

Allt det här gör att Ing-Mari har en mycket bättre livskvalité idag än för bara några månader sedan och det i sin tur ger fler positiva effekter. 

 

– När jag inte längre har lika ont så vill jag ut och röra på mig – och när jag får sova så orkar jag och kan göra mycket mer, som att gå stavgång med mina väninnor. Hela livet har förändrats, säger hon. 

Med energin och orken tillbaka så har Ing-Mari också kraft att blicka framåt och se vad mer hon kan göra för att hålla sig frisk och må bra. För att lära sig mer har hon gått på föreläsningar om olika kosttillskott och naturliga läkemedel som kan hjälpa oss att få en bättre hälsa. När hon var sjuk såg hon ingen ljusning, men nu ser hon annorlunda på livet:

– Jag tänker att jag ska försöka göra så många positiva saker som möjligt för mig själv, det har jag alltid igen. Så förutom att vi stavar tillsammans så tränar jag också chi ball. Det är som qi gong fast med en boll och det är väldigt roligt. Med hjälp av kosttillskotten orkar kroppen och jag har återfått viljan att leva igen, säger Ing-Mari och ler.

Av Jessika Devert


Ing-Mari Trulsson

Ålder: 59 år.
Bor: I Höganäs.
Familj: Maken Hans-Olle och hunden Noak.
Så mår jag bra: Jag promenerar, gillar att pyssla i trädgården och att träna och umgås med barn och barnbarn. Jag går stavgång med ett gäng damer i trakten och tränar chi ball. En gång per år åker vi på träningsresa tillsammans. Hittills har vi bland annat varit i Grekland och i Kroatien. I år går resan till Kreta. 

Boswellia och gurkmeja


Curamin Forte innehåller gurkmeja och boswellia. Gurkmeja är en kraftig antioxidant och har antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att läka inflammationer i brosk och leder. Boswellia är en indisk kåda, verksam mot smärta och svullna leder. De två ämnena är välkända för sina läkande egenskaper och tillsammans blir de ännu mer effektiva. De hjälper inflammerade leder att självläka samtidigt som de minskar smärtan och hjälper samtidigt kroppen genom att skydda mot oxidativ stress, men också genom att stötta vårt immunförsvar. 

Ashwagandha
KSM66 är ett ekologiskt fullspektrumextrakt av ashwagandha. Sedan 2012 har 20 dubbelblinda och placebokontrollerade studier gjorts och de visar att KSM66 har god effekt vid oro, ångest, sömnproblem, trötthet, klimakterie-besvär och obalans i sköldkörteln. Samtliga indikationsområden beror på eller förvärras av stress. KSM66 ökar kroppens motståndskraft mot stress vilket gör att binjurarna får vila.  Mängden stresshormon normaliseras och  kroppen kan börja återhämta sig.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna sover

Örterna som får dig att sova bättre

Hälsa

En av tre svenskar lider till och från av sömnbesvär. Att låta naturens läkande och lugnande krafter verka är ett skonsamt och snabbt sätt att få hjälp. Tillskott med örter som valeriana och humle hjälper dig att somna.

Naturliga sätt att lindra smärta

Hälsa

Smärta kan uppstå av flera anledningar och ofta känns det skönt att få lindring. En del drar sig för att behandla smärta med läkemedel på grund av rädsla för biverkningar. Men det finns flera naturliga sätt att få smärtlindring.

 

korg med nässlor

Plocka nyttiga nässlor och annat ogräs

Hälsa

På våren men även sommaren kan du plocka nässlor och göra nässelsoppa eller torka för att dricka som te. Nässlorna är stärkande för immunförsvaret, men är även bra för hud och hår då dessa är rika på både vitaminer och mineraler.

 

kvinna väljer frukt i butik

Svenskarnas maghälsa har blivit bättre 

Hälsa

Äntligen lite positiva nyheter om svenskarnas hälsa. När Magrapporten 2021 presenterade siffror på just magproblemens utbredning visade det sig att våra magar nu mår bättre än vad de gjorde 2019. Framför allt är magarna hos de unga kvinnorna i bättre skick.

Collage: ung kvinna blinkar med ena ögat, bredvid fem BB-krämer

Skönhetspanelen testar: BB-cream

Hud

En bra BB-cream jämnar ut hudtonen och ger täckning likt en foundation – samtidigt som den ger fukt och smidighet till huden som en dagkräm. Vi har testat fem ekologiska krämer, och funnit en favorit!

 

par som springer

Näringsämnen du inte ska missa när du tränar

Kost

Om du har ett fysiskt krävande jobb, tränar mycket eller tänker börja träna – då har du ofta en högre omsättning av näringsämnen i kroppen än andra som är mer stillasittande. Här kommer några vitaminer och mineraler som du ska se till att få i dig för att orka träna.

kvinna tar en saltgurka

Så blir du av med ditt saltsug

Kost

Du har säkert haft en stark känsla av att du vill äta någon salt och letar efter salta nötter eller saltlakrits att knapra på. Det finns förstås en anledning till längtan efter salt. Näringsfysiologen Rebecca Johansson förklarar hur du löser problemet.

Därför är lök så nyttigt

Hälsa

Hacka, stek, ugnsbaka eller koka. Lök kan tillredas på många sätt. Vanlig lök är inte bara en smakhöjare, den främjar hälsan på många sätt. Till exempel stärker lök de goda bakterierna i tarmen och både gula och röda löken innehåller quercetin som är bra för immunförsvaret.

 

kvinna som yogar

5 yogaövningar för lugn och balans

TRÄNING

Kan yoga på en stol verkligen ge något? Ja, mycket mer än vad man kanske tror, säger Annika Sjöström som är kundaliniyogalärare. Du får bättre hållning och cirkulation, minskad stress och mer glädje. Här har hon satt ihop några övningar för Kureras läsare.

 

flicka med ballong springer

6 bra knep för extra energi i vår

Hälsa

På våren kan många känna sig dränerad på energi och ork efter en lång vinter. Dålig sömn, näringsbrist, stress och oro är vanliga orsaker. Här är några tips som kan hjälpa dig att få tillbaka krafterna.

hjärna med tärningar i

Spelberoende tar större risker

Forskning

I dag har spelberoende blivit så pass utbrett och stort att regeringen anser att det blivit ett folkhälsoproblem. Siffror visar på att 340 000 svenskar har ett spelberoende. Ny teknik har bidragit till ett komplexare missbruk. Nu visar forskning en koppling mellan hjärnans belöningsnätverk och att följa impulser som medför risker.

Fredagsmys med tex-mex

Fredagsmys med tex-mex

Mat

Ingen fredag utan tacos! Men har du möjligtvis tröttnat lite på den klassiska ”fredagsmys-tacosen” kanske det här kan ge dig inspiration till nya tillbehör som piffar upp lite.