Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Peter Erlandsson

”Jag har återfått viljan att leva!”

Ing-Mari Trulsson

Ålder: 59 år.
Bor: I Höganäs.
Familj: Maken Hans-Olle och hunden Noak.
Så mår jag bra: Jag promenerar, gillar att pyssla i trädgården och att träna och umgås med barn och barnbarn. Jag går stavgång med ett gäng damer i trakten och tränar chi ball. En gång per år åker vi på träningsresa tillsammans. Hittills har vi bland annat varit i Grekland och i Kroatien. I år går resan till Kreta. 

Utbrändhet, värk i kroppen och en mage som inte fungerade – allt sammantaget mådde Ing-Mari Trulson allt annat än bra. Men när hon provade ett näringstillskott med gurkmeja i blev både ledvärken och magen bättre.

Ing-Mari Trulsson var en av dem som inte trodde hon kunde gå in i väggen. Men när hon en dag kom till jobbet inom äldrevården och helt opåkallat började gråta och fick vända hem igen, så förstod hon att något var fel. Det tog ytterligare sex månader innan hon insåg att hon behövde hjälp för att må bra igen. Sedan dess har hon fått både psykisk och fysisk hjälp, men sviterna av utbrändheten har varit allvarliga.

– Jag har alltid sovit dåligt på grund av värk i kroppen och det blev den utlösande faktorn till att jag gick in i väggen. Jag hade knappt sovit på ett halvår när jag rasade ihop på jobbet och till slut så orkade inte kroppen, berättar Ing-Mari.

 

Hon fick värktabletter, de hjälpte för stunden, men inget gav en långtidsverkande effekt. Men det var inte bara dålig sömn som gav utbrändheten, hennes mage spelade också en stor roll. Efter en misslyckad operation visade undersökningar att hon producerade för lite enzym i magen och därför spjälkade maten dåligt, vilket ledde till nedsatt matsmältning, kräkningar och smärtor.

– Maten låg alltså kvar i magen för länge och det blev som en matförgiftning i mig hela tiden. Ett tag var det så illa att jag kollapsade precis var som helst. Hos frissan och hos vänner och bekanta. Det var fruktansvärt jobbigt och då hade jag så ont att jag bara låg. Jag hade ingen lust eller ork till något, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: ”Smärtan i mitt knä är helt borta”

Själ och kropp åtskilda
Ing-Mari förlorade kontakten med sig själv, så beskriver hon sitt tillstånd. Hon fick antidepressiv medicin och läkarna skrev ut antibiotika, vilket hon åt under tre år. Symtomen blev bättre - men besvären kom tillbaka så fort hon slutade med medicinerna. Till slut valde hon att försöka med kosttillskott. 

– Jag slutade med antibiotika och började med probiotika och tillsatte ergozymer och då blev det bättre. Jag trappade upp med nyttiga bakterier och sedan kunde jag trappa ner antibiotikan, berättar hon. 

Stärkt av framgången fick hon tips om KSM66 och bara en vecka efter att hon börjat äta ashwagandha-kapslarna mådde hon ännu bättre. Hon fick ro i kroppen, blev känslomässigt i balans och kände sig piggare. 

 

– Sedan fick jag tips om Curamin Forte för mina leder, så att jag inte skulle ha så mycket värk. Jag provade dem och det har varit helt fantastiskt. Det var som natt och dag, berättar hon. 

LÄS OCKSÅ: Gurkmeja och boswellia hjälper 9 av 10 med artros

Positiv spiral
Tidigare har Ing-Mari inte ätit andra näringstillskott för hälsan än vitaminerna C och D och därför blev hon överrumplad av hur fort kapslarna hjälpte och hur mycket bättre hon mådde. Värken i lederna avtog redan efter någon vecka och i och med det blev sömnen bättre. Men en positiv biverkan som hon inte var beredd på var att magen blev bättre. 

– Jag tog kapslarna med gurkmeja och boswellia för ledvärken, men upptäckte rätt snart att jag var mycket bättre i magen också. Matsmältningen fungerade bättre och jag tror inte jag har kräkts mer än någon enstaka gång sedan jag började, säger Ing-Mari glatt.

Allt det här gör att Ing-Mari har en mycket bättre livskvalité idag än för bara några månader sedan och det i sin tur ger fler positiva effekter. 

 

– När jag inte längre har lika ont så vill jag ut och röra på mig – och när jag får sova så orkar jag och kan göra mycket mer, som att gå stavgång med mina väninnor. Hela livet har förändrats, säger hon. 

Med energin och orken tillbaka så har Ing-Mari också kraft att blicka framåt och se vad mer hon kan göra för att hålla sig frisk och må bra. För att lära sig mer har hon gått på föreläsningar om olika kosttillskott och naturliga läkemedel som kan hjälpa oss att få en bättre hälsa. När hon var sjuk såg hon ingen ljusning, men nu ser hon annorlunda på livet:

– Jag tänker att jag ska försöka göra så många positiva saker som möjligt för mig själv, det har jag alltid igen. Så förutom att vi stavar tillsammans så tränar jag också chi ball. Det är som qi gong fast med en boll och det är väldigt roligt. Med hjälp av kosttillskotten orkar kroppen och jag har återfått viljan att leva igen, säger Ing-Mari och ler.

Av Jessika Devert


Ing-Mari Trulsson

Ålder: 59 år.
Bor: I Höganäs.
Familj: Maken Hans-Olle och hunden Noak.
Så mår jag bra: Jag promenerar, gillar att pyssla i trädgården och att träna och umgås med barn och barnbarn. Jag går stavgång med ett gäng damer i trakten och tränar chi ball. En gång per år åker vi på träningsresa tillsammans. Hittills har vi bland annat varit i Grekland och i Kroatien. I år går resan till Kreta. 

Boswellia och gurkmeja


Curamin Forte innehåller gurkmeja och boswellia. Gurkmeja är en kraftig antioxidant och har antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att läka inflammationer i brosk och leder. Boswellia är en indisk kåda, verksam mot smärta och svullna leder. De två ämnena är välkända för sina läkande egenskaper och tillsammans blir de ännu mer effektiva. De hjälper inflammerade leder att självläka samtidigt som de minskar smärtan och hjälper samtidigt kroppen genom att skydda mot oxidativ stress, men också genom att stötta vårt immunförsvar. 

Ashwagandha
KSM66 är ett ekologiskt fullspektrumextrakt av ashwagandha. Sedan 2012 har 20 dubbelblinda och placebokontrollerade studier gjorts och de visar att KSM66 har god effekt vid oro, ångest, sömnproblem, trötthet, klimakterie-besvär och obalans i sköldkörteln. Samtliga indikationsområden beror på eller förvärras av stress. KSM66 ökar kroppens motståndskraft mot stress vilket gör att binjurarna får vila.  Mängden stresshormon normaliseras och  kroppen kan börja återhämta sig.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

 

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

 

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.

kvinna vid träd

Matilda fann hormonbalans – slapp akne och PMS

Hälsa

När Matilda Lundqvist kom in i puberteten fick hon problem med akne. Hon provade den ena behandlingen och krämen efter den andra, men inget hjälpte mer än för stunden. Till sist hittade hon ett tillskott med ren bidrottninggelé. På bara några månader var hennes hy i princip problemfri.

händer tar på ett knä

Inflammation – en fiende som kan bli din vän

Leder

Inflammation förknippas oftast med något negativt, men vi behöver inflammation för att läka skador och infektioner. Att däremot gå med en låggradig inflammation under en längre tid ökar risken för sjukdom, menar överläkaren Stefan Branth. Gurkmeja och boswellia är två örter som kan hjälpa kroppen att nå balans och läka inflammation.

 

äldre par promenerar

Fler hjärtinfarkter kopplas till låg inkomst

Hälsa

Det forskas mycket på hjärt-kärlsjukdomar eftersom det är ett stort problem i samhället. Nu visar en ny svensk avhandling, som omfattar runt 30 000 personer, att det finns en tydlig koppling mellan risken att få fler hjärtinfarkter och låg inkomst.