johanna bjurström

Kureras expert – en av de mest inflytelserika inom grön skönhet

Under mässan Natural Products Scandinavia i Malmö utsågs nyligen de tio mest inflytelserika inom grön skönhet i Skandinavien. Och vi är stolta att meddela att en av dem är Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström.

Who’s Who in Natural Beauty är ursprungligen ett brittiskt initiativ. I England har man under 10 års tid tagit fram en liknande lista som tack vare sin popularitet nu även hittat till oss här i Skandinavien, där intresset för naturlig skönhet och hudvård ökar stort. Under branschmässan Natural Products Scandinavia som gick av stapeln i Malmö i mitten av november utsågs sålunda de tio mest inflytelserika inom grön skönhet och hudvård i Who’s Who in Green Beauty Scandinavia. Och på nionde plats hittar vi Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström, hudterapeut och grundare av Holistic Health Academy.

Hur känns det att bli utsedd till en av de tio mest inflytelserika personerna inom naturlig skönhet?
– Fantastiskt och vilken ära. Det betyder mycket för mig. Min vision är just att inspirera och dela med mig av mina kunskaper.

LÄS OCKSÅ: Hallå där Johanna Bjurström – ny expert hos Kurera

 

Vad betyder det att bli utsedd?
– Det är ett bevis på att det jag gör inspirerar och motiverar andra till grönare skönhet och hudvård.

Varför tror du att du nominerades?
– Kanske för att jag bjuder på min kunskap och mig själv och är en förebild för många, vilket är en ära att får vara.

LÄS OCKSÅ: Hudvård för män – vad behöver du tänka på?

Vad driver dig?
– Jag vill sprida hållbar hälsa och skönhet och inspirera till att välja bättre alternativ. Många produkter innehåller kemikalier som påverkar våra kroppar negativt. Det som driver mig är att se andra må bra när de gör förändringar till det bättre och anammar en hälsosammare livsstil.

Vill ge erkännande till eldsjälar
Bakom Who’s Who in Green Beauty Scandinavia står NOC Sweden och Diversified Communications, organisatörer av mässan Natural Products Scandinavia. Henrik Olténg grundare av NOC Sweden berättar för Kurera att han tyckte det var spännande och ett bra projekt att göra även i Sverige och Skandinavien. Syftet är att uppmärksamma och ge erkännande åt de som som lägger ned kraft och energi på att informera om fördelen med naturlig och ekologisk hudvård.
– Det är så otroligt mycket passion, tid och energi som går in i det, och kan man på något sätt ge alla dem energi och en liten klapp på axeln tycker vi att man ska göra det. Vi hoppas att det här blir en årligt återkommande lista, som växer i anseende och utbredning år från år.

henrik olteng

Henrik Olténg

Sammanlagt nominerades ett trettiotal personer, var det svårt att välja ut tio av dem?
– Det var otroligt svårt, mycket svårare än jag hade kunnat föreställa mig. Inte bara är alla de på listan i högsta grad kvalificerade, utan de jobbar också inom olika områden vilket gör det betydligt svårare att bedöma. Till det kommer faktumet att de är från olika länder. Att bedöma deras gärning inom området är en näst intill omöjligt uppgift, men vi hade ett antal kriterier till hjälp och vi var dessutom flera domare som bedömde alla nominerade och vi tycker att det till slut blev en ganska rättvis lista.

Av Nina Törmark

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Vanligt att unga slarvar med lunchmaten

Kost

Åtta av tio svenskar uppger att de äter en nyttig och hälsosam lunch. De som inte väljer nyttig mat till lunch uppger två huvudanledningar, dels uppskattar de inte smaken och dels är de ointresserade av hälsosam kost.

palmolja_biodiesel

Palmolja i biodiesel är skadlig för miljön – nu stoppas skattelättnaden

Eko/miljö

Ett led i att minska koldioxidutsläppen är att gå över till drivmedel från förnyelsebara källor, något som gjort att det blivit populärt med biodiesel. Men biodiesel är inte fullt så miljövänligt som det framställs och i november beslutade regeringen stoppa skattelättnaden till PFAD – den restprodukt från palmolja som återfinns i mycket av den biodiesel som finns på marknaden.

läkare undersöker kvinnas hjärta

Selen och Q10 samverkar för bättre hjärthälsa

Forskning

Selen och Q10 samverkar och kan förbättra vår hjärthälsa, ge bättre livskvalitet och förlänga våra liv. Men de flesta svenskar har låga selenvärden. Här berättar professorn och forskaren Mikael Björnstedt om den senaste forskningen kring hur spårämnet selen samverkar med antioxidanten Q10.

Borrelia kan bli en utdragen historia

Naturlig hälsa

Den som blev biten av en fästing i somras och fick antibiotika tror kanske att faran är över och för många är den det. Den som har starkt immunförsvar klarar sig oftast bra och slipper fortsatta besvär men en borreliainfektion kan bli en långdragen och plågsam historia.

spiral

Läkemedelsverket JO-anmält efter larm om kopparspiral

Allmänt

Antalet anmälningar om biverkningar kopplade till det hormonfria preventivmedlet kopparspiral har ökat avsevärt på senare år. Läkemedelsverket får nu kritik av kvinnor som menar att man inte tagit deras misstankar på allvar och flera har nu anmält Läkemedelsverket till Justitieombudsmannen.

Hudexperten: Så vårdar du din vinterhud

Hud

Olika årstider innebär olika påfrestning och olika behov för såväl huden som resten av kroppen, det kan därför vara en fördel  att anpassa både hudvård och kost efter säsong. Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström ger tips om hur vi bäst vårdar huden under årets kalla månader.

Så slapp Lotta sin krånglande mage

Mage

Lottas mage har krånglat så länge hon kan minnas. Och efter en rad undersökningar hade hon resignerat inför att hon var ett "magbarn", en som ständigt hade kramper, förstoppningar, diarréer och magknip. Det var den ena hundens magonda som blev väckarklockan, för när Lotta vårdat sin hund tillbaka till en frisk mage tog hon även itu med sin egen. Att stötta matsmältningen löste ett livslångt problem.

frallor

Glutenfria småfrallor

Recept

Vad passar bättre till grytor och soppor än gott nybakat bröd? Dessa små frallor är helt glutenfria och passar lika väl som tillbehör till maten som på frukostbordet. Frallorna är enkla att göra men kräver lite jästid för att de ska bli som allra bäst.

Havtorn – det lilla bäret med de stora egenskaperna

Naturlig hälsa

Det orangea lilla havtornsbäret ser inte mycket ut för världen men har i årtusenden använts för sina helande egenskaper, inte minst för torra slemhinnor. På en av de renaste platserna i världen, den tibetanska platån, växer havtornsbär i ett ekosystem helt utan kemisk påverkan. Växtförhållandena gör bären extra näringstäta. Tina Yuen är läkare och driver världens största ekologiska havtornsodling i Tibet, här berättar hon mer om bärets egenskaper.

Deppig? Ta hjälp från naturen

Hälsa

En femtedel av alla människor i västvärlden kommer någon gång i livet att drabbas av depression och ännu fler av nedstämdhet och oro. Naturen har mycket att erbjuda, både i förebyggande av psykisk ohälsa och när nedstämdheten är ett faktum. Här är fem tips.

Henrik Ennarts tips för lyckliga magar

Mage

I sina böcker om mag- och tarmfloran berättar vetenskapsjournalisten Henrik Ennart om de mikrober som befolkar vårt inre och hur de påverkar vårt mående på många plan. Här följer några av de tips som Henrik nämner i sina böcker som bidrar till en balanserad tarmflora

fyra goda och nyttiga godisbitar

Fira första advent med nyttiga godsaker

Recept

Inget adventsfirande ska behöva vara tråkigt bara för att man väljer att äta hälsosamt och dra ned på raffinerat socker – tvärtom. Det finns många goda alternativ för den som vill prova lite nyttigare varianter. Dessa favoriter i repris är signerade Karin Haglund.

test_serum

Kureras skönhetspanel testar: Serum

Hud

Serum är dyrbara droppar som kan göra små underverk för huden. Kureras hudvårdspanel har låtit känslan i huden tala när den testat sig igenom sex ganska olika serum – och i hård konkurrens hittat en favorit.

Ny metod underlättar upptäckten av KOL

Forskning

En ny studie har resulterat i en förbättrad diagnosmetod för kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL). Förhoppningen är att metoden, som har både praktiska och ekonomiska fördelar jämfört med spirometri, snabbt ska komma ut på marknaden.

Knapriga mandelvåfflor till vardag och fest

Recept

Våfflor kan ätas både med söta och salta tillbehör. Denna glutenfria variant är baserad på mandelmjöl och glutenfritt havre och kan ätas till såväl frukost och lunch som till dessert. Njut med hallonsylt, äppelmos eller varför inte en matig hummus. 

Beröring ger bättre sömn

Hälsa

Beröring och god sömn – hänger det ihop? Ja, säger forskningen, främst på grund av kroppens eget må bra-hormon oxytocin. Har du ingen att ligga sked med kan ett varmt bad eller ett tungt täcke funka.