Kureras expert – en av de mest inflytelserika inom grön skönhet | Kurera.se
johanna bjurström

Kureras expert – en av de mest inflytelserika inom grön skönhet

Under mässan Natural Products Scandinavia i Malmö utsågs nyligen de tio mest inflytelserika inom grön skönhet i Skandinavien. Och vi är stolta att meddela att en av dem är Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström.

Who’s Who in Natural Beauty är ursprungligen ett brittiskt initiativ. I England har man under 10 års tid tagit fram en liknande lista som tack vare sin popularitet nu även hittat till oss här i Skandinavien, där intresset för naturlig skönhet och hudvård ökar stort. Under branschmässan Natural Products Scandinavia som gick av stapeln i Malmö i mitten av november utsågs sålunda de tio mest inflytelserika inom grön skönhet och hudvård i Who’s Who in Green Beauty Scandinavia. Och på nionde plats hittar vi Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström, hudterapeut och grundare av Holistic Health Academy.

Hur känns det att bli utsedd till en av de tio mest inflytelserika personerna inom naturlig skönhet?
– Fantastiskt och vilken ära. Det betyder mycket för mig. Min vision är just att inspirera och dela med mig av mina kunskaper.

 

LÄS OCKSÅ: Hallå där Johanna Bjurström – ny expert hos Kurera

Vad betyder det att bli utsedd?
– Det är ett bevis på att det jag gör inspirerar och motiverar andra till grönare skönhet och hudvård.

Varför tror du att du nominerades?
– Kanske för att jag bjuder på min kunskap och mig själv och är en förebild för många, vilket är en ära att får vara.

LÄS OCKSÅ: Hudvård för män – vad behöver du tänka på?

Vad driver dig?
– Jag vill sprida hållbar hälsa och skönhet och inspirera till att välja bättre alternativ. Många produkter innehåller kemikalier som påverkar våra kroppar negativt. Det som driver mig är att se andra må bra när de gör förändringar till det bättre och anammar en hälsosammare livsstil.

Vill ge erkännande till eldsjälar
Bakom Who’s Who in Green Beauty Scandinavia står NOC Sweden och Diversified Communications, organisatörer av mässan Natural Products Scandinavia. Henrik Olténg grundare av NOC Sweden berättar för Kurera att han tyckte det var spännande och ett bra projekt att göra även i Sverige och Skandinavien. Syftet är att uppmärksamma och ge erkännande åt de som som lägger ned kraft och energi på att informera om fördelen med naturlig och ekologisk hudvård.
– Det är så otroligt mycket passion, tid och energi som går in i det, och kan man på något sätt ge alla dem energi och en liten klapp på axeln tycker vi att man ska göra det. Vi hoppas att det här blir en årligt återkommande lista, som växer i anseende och utbredning år från år.

 

henrik olteng

Henrik Olténg

Sammanlagt nominerades ett trettiotal personer, var det svårt att välja ut tio av dem?
– Det var otroligt svårt, mycket svårare än jag hade kunnat föreställa mig. Inte bara är alla de på listan i högsta grad kvalificerade, utan de jobbar också inom olika områden vilket gör det betydligt svårare att bedöma. Till det kommer faktumet att de är från olika länder. Att bedöma deras gärning inom området är en näst intill omöjligt uppgift, men vi hade ett antal kriterier till hjälp och vi var dessutom flera domare som bedömde alla nominerade och vi tycker att det till slut blev en ganska rättvis lista.

Av Nina Törmark

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

”Sockermonstret satt på min axel och väste in i mitt öra”

Krönikan

”Jag unnar mig att vara utan socker". "Jag unnar mig hälsa". Louise Hafdell har kommit långt under sina snart fem sockerfria år. Från att nästan ha varit styrd av sitt sockersug och ha sett godis som tröst i svåra situationer och det hon firade med när något gått bra är hon numera helt sockerfri. Räddningen när siffrorna på vågen stod som högst var – riktig mat.

 

 

Kurkumin bidrar till att minska smärta efter operation

Forskning

Gurkmeja anses ha många hälsofördelar och golden latte och gurkmejashots har på senare år seglat högt upp på listan av populära superfoods. Nu kommer dessutom glädjande nyheter från forskarsamhället – det verksamma ämnet i gurkmeja har visat sig avsevärt minska smärtan i samband med kirurgi.

Hjärtläkaren om det paradoxala med hälsosam kost

Kost

Det pågår en rörelse för att vi ska äta mer växtbaserat både för miljön och vår hälsas skull men den amerikanske hjärtläkaren Steven Gundry höjer ett varnande finger. Alla grönsaker är nämligen inte lika nyttiga, vissa kan till och med vara skadliga för vår hälsa skriver han i sin bok ”Växtparadoxen”.

 

Bakterier i äpplen bidrar till en sund tarmmiljö

Forskning

Effekten av ett äpple om dagen för att hålla läkaren borta kan till stor del anses bero på de gynnsamma bakterier som koloniserar äpplet och därefter tarmen, enligt forskare. Forskningen styrker även att det går att känna skillnad på smaken mellan ekologisk frukt och konventionella äpplen.

Doktor Gillbros 10 budord för frisk och spänstig hud

Hud

I boken "Hudbibeln" summerar Johanna Gillbro, doktor inom experimentell och klinisk dermatologi sin omfattande kunskap inom hud och hudvård. I boken "Hudbibeln" delar hon med sig av sin kunskap och ger tips om hur man bäst tar hand om huden både utifrån och inifrån för i lokhet med många andra vet Johanna att skönhet även kommer inifrån.

Två klassiska pastarätter på vegovis

Recept

Tvekar du att lägga om till vegansk eller vegetarisk kost av rädsla för att inte längre kunna njuta av dina favoriträtter som spagetti bolognese eller lasagne? Lugn, det råder läkaren Veronica Hedberg och kokboksförfattaren och journalisten Susanne Hovenäs bot på. I nya boken "Smart mat för en frisk kropp och hjärna" finns flera goda recept att botanisera bland och Kurera kan bjuda på två smakprov. 

 

Växtbaserad mat – smart för kropp och hjärna

Kost

I år minskade köttkonsumtionen i Sverige för andra året i rad och ligger nu på samma nivå som den var 2007. Vi har fortfarande en bit kvar innan vi befinner oss på den nivå vi var innan Svreige gick med i EU och priset på kött sjönk men utvecklingen tycks gå stadigt nedåt. I takt med det ökar intresset för vegansk eller växtbaserad mat och i dagarna släpptes en ny bok med helt växtbaserade recept.

Tävla och vinn albumet “Svart katt”

Tävling

Sångerskan Cecilia Thorngrens album "Svart katt" fick ett varmt mottagande när det kom ut. Nu har du chansen att vinna ett signerat exemplar med låtar ur den svenska visskatten samt nyskrivet material av Staffan Hellstrand och Peter Le Marc.

Annelis kolesterolvärden sjönk med lagrad vitlök

Hälsa

Redan för 15 år sedan fick Anneli Bygg, 65 år, reda på att hon hade lite för höga kolesterolvärden. Hon ordinerades statiner av sin läkare, men biverkningarna blev kraftiga så Anneli ville inte fortsätta med medicinen. Med hjälp av lagrad vitlök har hennes kolesterolvärden blivit betydligt bättre.

Micke Gunnarsson: “Jag är inte min kropp”

Krönikan

Handen på hjärtat hur skulle det se ut om du skötte en hund som du sköter om dig själv? Kan insikten att vi inte är våra kroppar göra att vi tar bättre hand om dem? Jo, det menar Micke Gunnarsson, föreläsare och workshopledare, som tack vare det tankesättet tar bättre hand om sig än någonsin tidigare. 

 

“Hemundervisning – ett välbehövligt alternativ till skolan”

Gravid/barn

Sverige är ett av de länder i världen där det är svårast att få hemundervisa sina barn, ett strängt regelverk gör det i princip omöjligt och de som vill välja det alternativet ser sig tvingade att lämna landet. Många är skeptiska mot hemskolning men långt ifrån alla. Kurera har växlat några ord med den New Yorkbaserade svensken Jens Peter de Pedro som lobbar för en större pedagogisk mångfald.