johanna bjurström

Kureras expert – en av de mest inflytelserika inom grön skönhet

Under mässan Natural Products Scandinavia i Malmö utsågs nyligen de tio mest inflytelserika inom grön skönhet i Skandinavien. Och vi är stolta att meddela att en av dem är Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström.

 

Who’s Who in Natural Beauty är ursprungligen ett brittiskt initiativ. I England har man under 10 års tid tagit fram en liknande lista som tack vare sin popularitet nu även hittat till oss här i Skandinavien, där intresset för naturlig skönhet och hudvård ökar stort. Under branschmässan Natural Products Scandinavia som gick av stapeln i Malmö i mitten av november utsågs sålunda de tio mest inflytelserika inom grön skönhet och hudvård i Who’s Who in Green Beauty Scandinavia. Och på nionde plats hittar vi Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström, hudterapeut och grundare av Holistic Health Academy.

Hur känns det att bli utsedd till en av de tio mest inflytelserika personerna inom naturlig skönhet?
– Fantastiskt och vilken ära. Det betyder mycket för mig. Min vision är just att inspirera och dela med mig av mina kunskaper.

LÄS OCKSÅ: Hallå där Johanna Bjurström – ny expert hos Kurera

 

Vad betyder det att bli utsedd?
– Det är ett bevis på att det jag gör inspirerar och motiverar andra till grönare skönhet och hudvård.

Varför tror du att du nominerades?
– Kanske för att jag bjuder på min kunskap och mig själv och är en förebild för många, vilket är en ära att får vara.

 

LÄS OCKSÅ: Hudvård för män – vad behöver du tänka på?

Vad driver dig?
– Jag vill sprida hållbar hälsa och skönhet och inspirera till att välja bättre alternativ. Många produkter innehåller kemikalier som påverkar våra kroppar negativt. Det som driver mig är att se andra må bra när de gör förändringar till det bättre och anammar en hälsosammare livsstil.

Vill ge erkännande till eldsjälar
Bakom Who’s Who in Green Beauty Scandinavia står NOC Sweden och Diversified Communications, organisatörer av mässan Natural Products Scandinavia. Henrik Olténg grundare av NOC Sweden berättar för Kurera att han tyckte det var spännande och ett bra projekt att göra även i Sverige och Skandinavien. Syftet är att uppmärksamma och ge erkännande åt de som som lägger ned kraft och energi på att informera om fördelen med naturlig och ekologisk hudvård.
– Det är så otroligt mycket passion, tid och energi som går in i det, och kan man på något sätt ge alla dem energi och en liten klapp på axeln tycker vi att man ska göra det. Vi hoppas att det här blir en årligt återkommande lista, som växer i anseende och utbredning år från år.

 

 

henrik olteng

Henrik Olténg

Sammanlagt nominerades ett trettiotal personer, var det svårt att välja ut tio av dem?
– Det var otroligt svårt, mycket svårare än jag hade kunnat föreställa mig. Inte bara är alla de på listan i högsta grad kvalificerade, utan de jobbar också inom olika områden vilket gör det betydligt svårare att bedöma. Till det kommer faktumet att de är från olika länder. Att bedöma deras gärning inom området är en näst intill omöjligt uppgift, men vi hade ett antal kriterier till hjälp och vi var dessutom flera domare som bedömde alla nominerade och vi tycker att det till slut blev en ganska rättvis lista.

Av Nina Törmark

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

5 enkla steg för att äta nyttigare!

Kost

Jenny Westman och Linnea Eriksson är fullfjädrade hälsopedagoger och proffsiga matbloggare med ett välbesökt Instagramkonto, som är en total dröm för alla foodies. De utsågs till Årets hälsobloggare 2017 – och tycker att det är viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med livets alla utmaningar. Här delar de med sig av fem tips för hur du enkelt äter nyttigare – och avslöjar vad de själva äter för dagliga kosttillskott.

Smartphone med podden synlig - petra månström infälld

Kunskapsföretaget lanserar hälsopodd

Allmänt

Ihop med poddkändisen Petra Månström drar nu hälso- och kunskapsföretaget Holistic igång en ny podd. Tanken är att inspirera och sprida kunskap om nya vägar till hälsa och välmående - men utan pekpinnar och orimliga krav. "Tillsammans har vi skapat podden som jag så länge har letat efter. En podd som alla kan ta till sig", säger programledaren Petra Månström.

 

Nutritionisten: Vad är kalorirestriktion?

Kost

Kalorirestriktion är när man äter färre kalorier men ändå får i sig tillräckligt med näring. Det har länge varit känt att en minskning av intaget av kalorier främjar hälsan. Hälsosam kalorirestriktion ger positiva effekter på vikt och hjärt-kärlhälsa men extrem kalorirestriktion eller självsvält är varken bra för hälsan eller effektiv vid viktminskning, varnar Lina Åhlén.

 

Din favoritmusik aktiverar hjärnans belöningssystem

Mental hälsa

Dopamin spelar en direkt roll i den känsla av välmående som framkallas av att lyssna på musik vi tycker om visar en ny studie. Att lyssna på den musik du älskar gör att din hjärna frigör mer dopamin – en kemikalie som gör att vi känner oss engagerade och motiverade och som spelar en viktig roll för människans känslomässiga och kognitiva funktion. 

 

Större risk att dö efter operation för singlar och lågutbildade

Forskning

Det finns en tydlig koppling mellan sociala faktorer och risken att avlida efter bypassoperation. Personer som lever ensamma eller saknar vidareutbildning befinner sig i större utsträckning i riskzonen än personer som lever i par eller har "Det är första gången man kan se att de sociala förutsättningarna har så stark koppling till den förväntade livslängden efter operationen", säger Susanne Nielsen, forskare vid Göteborgs universitet.

Skönhetspanelen testar ansiktsmasker

Hud

Lägg en ansiktsmask – blunda och vila medan masken gör sitt på huden. Bättre boost för både hud och själ får man leta efter. Kureras skönhetspanel har testat några ekologiska ansiktsmasker och hittat en favorit.

 

Artros: Hjälper ingefära och gurkmeja?

TV

Flera studier på ingefära och kurkumin – den verksamma ingrediensen i gurkmeja – pekar enstämmigt på att dessa har antiinflammatoriska effekter. Forskarna vet till och med vilka komponenter i kroppen som örterna påverkar och hur – och har sett effekt vid bland annat artros.

Karin Björkegren Jones

”Det är aldrig för sent att investera i sin hälsa”

Intervju

Aldrig förr har det pratats så mycket om klimakteriet och kvinnors hälsa som nu. Yogaläraren, författaren och hälsoprofilen Karin Björkegren Jones har under 30 år belyst kvinnohälsa i artiklar, böcker, via yogan och nu i podden Kvinnoliv. Karin tycker att kvinnor ska kräva att bli lyssnade på när de söker vård. Det ska vara en självklarhet att ha rätt till olika behandlingsmetoder och mediciner och kanske det allra viktigaste – vi ska lära av våra erfarenheter och varandra och jobba förebyggande för att bibehålla hälsan långt upp i åren.

Nypon håller Sofies artros i schack

Hälsa

Artros i fingrarna höll på att sätta stopp för Sofie Turses dröm att bli fysioterapeut. Hon ville inte långtidsbehandla sin artros med traditionella värktabletter. Ett extrakt av strandnypon blev hennes räddning.

Ny teknik ska minska mängden läkemedel i avloppsvattnet

Eko/miljö

Aktiva substanser i de mediciner vi stoppar i oss passerar ofta genom kroppen och ut i toaletten. De flesta av våra reningsverk är dåliga på att ta bort läkemedelsrester ur avloppsvattnet, vilket kan orsaka hormon- och beteendestörningar hos fiskar och andra djur om de hamnar i sjöar och vattendrag. Nu satsar flera svenska reningsverk på ny teknik för att få bort substanserna, rapporterar Vetenskapsradion.

 

Kryddiga vegobollar med pigga ärtor

Mat

Ett recept du måhända kommer sucka över eftersom det innehåller en hel del kryddor, men det är inte några konstiga kryddor utan kryddor du hittar i din vanliga matbutik, lovar Mattias Kristiansson på tidningen VEGO – som verkligen lovordar denna maträtt. "De här bollarna är världsbäst eftersom de smakar så enormt mycket, doftar av Mellanöstern och är klara på nolltid".

Trädgården läkte artistens psykiska ohälsa – släpper nu bok om odling

Intervju

Vissa som mår psykiskt dåligt har självskadebeteenden eller stoppar fingrarna i halsen. Artisten och poptrubaduren Karl Martindahl stoppade fingrarna i jorden i stället. För Kurera berättar den bokaktuelle musikern om sina mörka år och om det som till slut blev hans väg tillbaka – och som numera är hans livsföljeslagare: odlingen. "Odling ger rötter i dubbel bemärkelse. En naturlig självmedicinering fanns rakt framför näsan på mig", säger han till Kurera.

Det är dags att prata om mens på jobbet!  

Kurera debatt

Lika självklart som det är att människor blir hungriga och behöver lunchraster, eller kissnödiga och behöver toaletter, bör det vara att ta hänsyn till personers menstruella behov. Därför vill organisationen Mensen - forum för menstruation, menscertifiera våra arbetsplatser.

Artros: Hur kan man behandla naturligt?

TV

Eftersom artros inte går att bota idag måste vi se på behandlingen är ett långtidsperspektiv. Därför vänder många blickarna mot naturpreparat. Och det finns många: Nypon, ingefära, gurkmeja, boswellia, omega-3.