johanna bjurström

Kureras expert – en av de mest inflytelserika inom grön skönhet

Under mässan Natural Products Scandinavia i Malmö utsågs nyligen de tio mest inflytelserika inom grön skönhet i Skandinavien. Och vi är stolta att meddela att en av dem är Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström.

Who’s Who in Natural Beauty är ursprungligen ett brittiskt initiativ. I England har man under 10 års tid tagit fram en liknande lista som tack vare sin popularitet nu även hittat till oss här i Skandinavien, där intresset för naturlig skönhet och hudvård ökar stort. Under branschmässan Natural Products Scandinavia som gick av stapeln i Malmö i mitten av november utsågs sålunda de tio mest inflytelserika inom grön skönhet och hudvård i Who’s Who in Green Beauty Scandinavia. Och på nionde plats hittar vi Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström, hudterapeut och grundare av Holistic Health Academy.

Hur känns det att bli utsedd till en av de tio mest inflytelserika personerna inom naturlig skönhet?
– Fantastiskt och vilken ära. Det betyder mycket för mig. Min vision är just att inspirera och dela med mig av mina kunskaper.

 

LÄS OCKSÅ: Hallå där Johanna Bjurström – ny expert hos Kurera

Vad betyder det att bli utsedd?
– Det är ett bevis på att det jag gör inspirerar och motiverar andra till grönare skönhet och hudvård.

Varför tror du att du nominerades?
– Kanske för att jag bjuder på min kunskap och mig själv och är en förebild för många, vilket är en ära att får vara.

LÄS OCKSÅ: Hudvård för män – vad behöver du tänka på?

Vad driver dig?
– Jag vill sprida hållbar hälsa och skönhet och inspirera till att välja bättre alternativ. Många produkter innehåller kemikalier som påverkar våra kroppar negativt. Det som driver mig är att se andra må bra när de gör förändringar till det bättre och anammar en hälsosammare livsstil.

Vill ge erkännande till eldsjälar
Bakom Who’s Who in Green Beauty Scandinavia står NOC Sweden och Diversified Communications, organisatörer av mässan Natural Products Scandinavia. Henrik Olténg grundare av NOC Sweden berättar för Kurera att han tyckte det var spännande och ett bra projekt att göra även i Sverige och Skandinavien. Syftet är att uppmärksamma och ge erkännande åt de som som lägger ned kraft och energi på att informera om fördelen med naturlig och ekologisk hudvård.
– Det är så otroligt mycket passion, tid och energi som går in i det, och kan man på något sätt ge alla dem energi och en liten klapp på axeln tycker vi att man ska göra det. Vi hoppas att det här blir en årligt återkommande lista, som växer i anseende och utbredning år från år.

 

henrik olteng

Henrik Olténg

Sammanlagt nominerades ett trettiotal personer, var det svårt att välja ut tio av dem?
– Det var otroligt svårt, mycket svårare än jag hade kunnat föreställa mig. Inte bara är alla de på listan i högsta grad kvalificerade, utan de jobbar också inom olika områden vilket gör det betydligt svårare att bedöma. Till det kommer faktumet att de är från olika länder. Att bedöma deras gärning inom området är en näst intill omöjligt uppgift, men vi hade ett antal kriterier till hjälp och vi var dessutom flera domare som bedömde alla nominerade och vi tycker att det till slut blev en ganska rättvis lista.

Av Nina Törmark

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Mysig uteplats

Så pimpar du uteplatsen

Trädgård

Med mer tid hemma i sommar så är det hög tid att lägga lite extra krut på uteplatsen. Här tipsar trädgårdsmästaren Angelica Lindberg hur du dammar av terassen och förvandlar den till en prunkande sällskapsyta där du vill hänga med nära och kära.

Grodda – både klimatsmart och nyttigt!

Eko/miljö

Linser, bönor och frön är näringsrik, billig och inte minst klimatsmart mat. Men visste du att de faktiskt blir ännu nyttigare om du groddar dem? Groddning gör nämligen att våra tarmar lättare tar upp näringen ur baljväxter. Här bjuder vi på en liten groddskola!

Så stoppade Norge utbrott av covid-19 på äldreboende

Äldre

Sverige har just nu flest antal döda i covid-19 räknat per invånare. Majoriteten är äldre äldre, det vill säga personer över 80 år. Ungefär en av tio patienter vid Stockholms äldreboende som fått covid-19 har fått sjukhusvård. Av äldre som vistats på sjukhus har sju av tio tillfrisknat, men av de som fick stanna kvar på boendet dog majoriteten. I Norge tog man en annan väg än Sverige för att stoppa utbrott vid äldreboende.

 

Vinn-Lisen-Sundgren_vilda_vaxter

Tävla och vinn boken “Äta vilda växter”

Tävling

Sugen på att lära dig mer om naturens skafferi, men känner dig osäker på vad som är ätligt eller inte? Var med och tävla och vinn boken "Äta vilda växter" av örtspecialisten och naturfilosofen Lisen Sundgren. Här bjuder hon på massor av kunskap kring ätbara (och giftiga) råvaror i naturen.

vilda-vaxter-skola-harsyra

Vilda växter-skola: harsyra

Eko/miljö

Precis utanför dörren erbjuder naturen mängder av mat sprängfylld med vitaminer – helt gratis. Det gäller bara att veta vad man ska plocka och hur det ska tillagas. Kurera har tagit hjälp av örtspecialisten Lisen Sundgren som i några artiklar guidar dig genom skogens skafferi. Här tipsar hon om tre olika sätt att tillaga c-vitaminbomben harsyra.

vilda-vaxter-skola-myskmadra

Vilda växter-skola: myskmadra

Eko/miljö

Precis utanför dörren erbjuder naturen mängder av mat sprängfylld med vitaminer – helt gratis. Det gäller bara att veta vad man ska plocka och hur det ska tillagas. Kurera har tagit hjälp av örtspecialisten Lisen Sundgren som i några artiklar kommer att guida dig genom skogens skafferi. Först ut: doldisen myskmadran - en säreget doftande ört som signalerar att våren har kommit.

 

7 tips till dig som vill skaffa valp i coronatider

Husdjur

Våren 2020 slår rekord i efterfrågan på valpar i Sverige. I coronakrisen har många plötsligt tid att ta hand om en ny fyrbent familjemedlem och vi upplever en "valpboom". Vad ska man tänka på som ny hundägare – hur långa köer är det för att få en valp – och vilka risker finns det med att skaffa hund just nu?

Melonrulltårta till mor

Recept

Fira alla fantastiska mammor med en oemotståndligt mumsig melonrulltårta på Mors dag! Detta recept är läskande gott och dessutom både veganskt, glutenfritt och sockerfritt.

Ashwagandha – hjälp till återhämtning och fokus

Hälsa

Utan stressrespons skulle vi inte klara av att ta oss igenom dagen. Stressresponsen hjälper oss att hantera utmaningar och förändringar – både fysiska och psykiska. Men det är lätt att stresspåslaget fortsätter när vi kommer hem från jobbet. Örten ashwagandha kan dämpa stressen, det visar flera studier.  

 

Hjälp vid IBS och problemmage

Hälsa

Nästan var femte svensk lider av IBS – Irritable Bowel Syndrome. Det är en funktionell störning i tarmen som ger upphov till olika problem. Magsmärtor, förstoppning, svullnad och diarré är vanliga symtom. Att anpassa kosten efter magen är a och o. Och för att hjälpa till ännu mer kan probiotika ge en ännu bättre fungerade mage- och tarm.

Gör din egen kombucha

Drycker och smoothies

I Asien har kombucha sannolikt druckits i mer än tusen år, men i Sverige fick kombucha sitt stora genomslag för drygt tio år sedan.  Kombucha framställs genom fermentering av te, socker och en bakteriekultur. Det är enkelt och kul att göra själv. Skaffa en scoby och gör din egen kombucha.

 

Kvinna och över 50? Så bör du träna och äta för att långsiktigt må bra

Fakta

Det händer något när kvinnor passerar 50. Det handlar inte bara om att kroppen förändras av klimakteriet, kvinnor tappar även i muskelmassa, och mellan 50 och 65 är det extra viktigt hur livsstilen ser ut. En avhandling gjord av forskaren Peter Edholm visar att det är viktigt att träna styrketräning i kombination med en hälsosam kost rik på omega-3 fettsyror för att bibehålla god hälsa längre fram i livet.

kvinna med sömnproblem

Håll dig frisk med mer sömn

Hälsa

Vrider och vänder du dig i sängen? Svårt att komma till ro? Du är inte ensam, var tredje svensk har sömnproblem visar en ny undersökning. Men du har mycket att vinna på att ta tag i sömnproblemen – vi visar hur.

D-vitaminbrist kan ge svårare symtom för de som drabbas av covid-19

Hälsa

En metaanalys av placebokontrollerade studier visar att vitamin D skyddar mot luftvägsinfektioner. Därför bör man sträva efter att höja D-vitaminstatusen hos de som befinner sig i en riskgrupp för att få covid-19. Framför allt om de inte får i sig tillräckligt med D-vitamin via kosten eller genom solljuset. Det skriver läkarna Mats B Humle, Henrik Pelling och Susanne Bejerot i ett debattinlägg i Läkartidningen.

 

”Hudvård börjar på tallriken”

Hud

Hudvård börjar på tallriken. Det menar Maria Ahlgren, skönhetsjournalist och författare till Beautyfood-böckerna, som påstår att många av de funktioner som eftersöks i hudvård finns i helt vanlig mat.

Därför får vissa mer hål i tänderna

Hälsa

En ny avhandling vid Umeå universitet presenterade anledningen till att vissa av oss får mer hål i tänderna. En viss genvariant gör att du inte lika lätt känner smaken av socker – och vill äta mer – i kombination med en rad av olika bakterier som ger karies.