johanna bjurström

Kureras expert – en av de mest inflytelserika inom grön skönhet

Under mässan Natural Products Scandinavia i Malmö utsågs nyligen de tio mest inflytelserika inom grön skönhet i Skandinavien. Och vi är stolta att meddela att en av dem är Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström.

Who’s Who in Natural Beauty är ursprungligen ett brittiskt initiativ. I England har man under 10 års tid tagit fram en liknande lista som tack vare sin popularitet nu även hittat till oss här i Skandinavien, där intresset för naturlig skönhet och hudvård ökar stort. Under branschmässan Natural Products Scandinavia som gick av stapeln i Malmö i mitten av november utsågs sålunda de tio mest inflytelserika inom grön skönhet och hudvård i Who’s Who in Green Beauty Scandinavia. Och på nionde plats hittar vi Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström, hudterapeut och grundare av Holistic Health Academy.

Hur känns det att bli utsedd till en av de tio mest inflytelserika personerna inom naturlig skönhet?
– Fantastiskt och vilken ära. Det betyder mycket för mig. Min vision är just att inspirera och dela med mig av mina kunskaper.

 

LÄS OCKSÅ: Hallå där Johanna Bjurström – ny expert hos Kurera

Vad betyder det att bli utsedd?
– Det är ett bevis på att det jag gör inspirerar och motiverar andra till grönare skönhet och hudvård.

Varför tror du att du nominerades?
– Kanske för att jag bjuder på min kunskap och mig själv och är en förebild för många, vilket är en ära att får vara.

LÄS OCKSÅ: Hudvård för män – vad behöver du tänka på?

Vad driver dig?
– Jag vill sprida hållbar hälsa och skönhet och inspirera till att välja bättre alternativ. Många produkter innehåller kemikalier som påverkar våra kroppar negativt. Det som driver mig är att se andra må bra när de gör förändringar till det bättre och anammar en hälsosammare livsstil.

Vill ge erkännande till eldsjälar
Bakom Who’s Who in Green Beauty Scandinavia står NOC Sweden och Diversified Communications, organisatörer av mässan Natural Products Scandinavia. Henrik Olténg grundare av NOC Sweden berättar för Kurera att han tyckte det var spännande och ett bra projekt att göra även i Sverige och Skandinavien. Syftet är att uppmärksamma och ge erkännande åt de som som lägger ned kraft och energi på att informera om fördelen med naturlig och ekologisk hudvård.
– Det är så otroligt mycket passion, tid och energi som går in i det, och kan man på något sätt ge alla dem energi och en liten klapp på axeln tycker vi att man ska göra det. Vi hoppas att det här blir en årligt återkommande lista, som växer i anseende och utbredning år från år.

 

henrik olteng

Henrik Olténg

Sammanlagt nominerades ett trettiotal personer, var det svårt att välja ut tio av dem?
– Det var otroligt svårt, mycket svårare än jag hade kunnat föreställa mig. Inte bara är alla de på listan i högsta grad kvalificerade, utan de jobbar också inom olika områden vilket gör det betydligt svårare att bedöma. Till det kommer faktumet att de är från olika länder. Att bedöma deras gärning inom området är en näst intill omöjligt uppgift, men vi hade ett antal kriterier till hjälp och vi var dessutom flera domare som bedömde alla nominerade och vi tycker att det till slut blev en ganska rättvis lista.

Av Nina Törmark

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Träningsexperten Alexandra Pizzoni och livsstilsrådgivaren Anja Forsnor Wärn

Så skaffar du nya vänner

Mental hälsa

Att ha vänner som man litar på är bland det bästa som finns! 13 procent av befolkningen har dock ingen nära vän som de kan prata med. Men det är aldrig försent att skaffa nya kompisar – här är några knep.

 

Psykologen Anna Bennich visar vägen bort från ensamheten

Mental hälsa

Ofrivillig ensamhet blir allt vanligare, det är inte bundet till någon särskild ålder eller samhällsgrupp – även om den äldre delen av befolkningen är överrepresenterad. Ensamhet kan drabba alla och kan komma som en följd av en skilsmässa, flytt eller sjukdom. Ensamhetens roll vid olika ohälsotillstånd och förtida död går heller inte längre att vifta bort. Kurera ställde några frågor till psykologen Anna Bennich som skrivit en bok i ämnet.

Kvinna som äter macka

Vilken ät-typ är du?

Kost

Genuint hungrig eller bara stressad och trött? Ibland äter vi av helt fel orsaker. Identifiera vilken typ av ätare du är och ta första steget till att ändra dina vanor.

Self-care : mat, stress, träning, självkänsla, återhämtning

Chia- och yoghurtswirl

Recept

En vardagslyxig frukost som sätter guldkant på morgonen. Förbered chiapudding, frukt och bär kvällen innan och varva i höga glas tillsammans med yoghurt och granola på morgonen. 

 

K2 kan förebygga hjärt-kärlsjukdomar

Forskning

K2 är mest känt som vitaminen som kan stärka skelett och vävnad, men ny forskning visar att K2 fyller en viktig funktion för blodets koagulation och för stärka kärlens väggar vilket i slutändan håller hjärt-kärlsjukdomar borta. Analyser har visat att det är vanligt med K2-brist på grund av att det är svårt att få i sig vitaminen i kosten. Det behövs nämligen stora mängder yoghurt, nötkött, mjölk, ost och ägg för att täcka behovet.  

Här får du gratis blodsockerkoll på världsdiabetsdagen

Hälsa

Diabetes är en av våra stora folksjukdomar. Sjukdomen ökar över hela världen, och om 20 år kommer antalet sjuka uppgå till uppskattningsvis 640 miljoner. I Sverige är över en halv miljon människor drabbade och de flesta har typ 2-diabetes. I dag är det världsdiabetesdagen och det uppmärksammas i Stockholm genom att du får ett gratis blodsockertest.

Susanne vill hjälpa fler upptäcka fördelarna med naturlig hudvård

Eko/miljö

Journalisten Susanne Hovenäs har i många år – bland annat som skönhetsredaktör på tidningen Hälsa – varit en av de drivande krafterna bakom trenden med naturlig skönhet och hudvård. Nu har hon tagit över ledningen inom NOC Sweden efter grundaren Henrik Olteng som gått vidare till andra uppdrag. Kurera växlade några ord Susanne om hur hon ser på utvecklingen för naturlig hudvård och skönhet.

Överträningssyndrom har nått vanliga motionärer

TRÄNING

Att elitidrottare pressar sig för hårt och kan drabbas av överträningssyndrom, OTS, det är vida känt. Men nu har OTS även nått elitmotionärerna. Symtomen är svårupptäckta eftersom de handlar om humörsvängningar, infektioner, dålig aptit och en oförklarlig trötthet.  Det finns bara ett sätt att komma ur situationen.

 

”Ketogen kost hjälpte mig bli fri från depression”

Mental hälsa

En ketogen diet har många fördelar enligt anhängarna, förutom att den underlättar att hålla vikten sägs den bidra till allmänt bättre välmående och större mental klarhet. Hanna Gillving är funktionsmedicinsk terapeut och kom nyligen ut med boken ”Keto-licious”, och för hennes del bidrog en omläggning till det hon kallar ketogen livsstil till att hon äntligen blev fri från mångåriga besvär med psykisk ohälsa.

Movemberutmaningen – inget barn ska behöva säga ”Hej då pappa”

Krönikan

Jag var sju år när vi fick telefonsamtalet från sjukhuset som sa att pappa hade ramlat ihop i hissen. Hans liv gick inte att rädda. Hjärtat hade gett upp. Att förlora en förälder var givetvis tufft, men idag har jag valt att se det som min största motivation. För jag har en dröm, jag har en vision: Inget barn ska behöva säga ”Hejdå pappa”, det skriver  Pierre Mörck i denna krönika där han vill inspirera till mer rörelse och uppmärksamma ohälsan bland män.

 

Hästar kan läsa av våra känslolägen – och lägger dem på minnet

Husdjur

Det finns fog för uttrycket att ha minne som en häst. Du som ägt eller tillbringat mycket tid med en häst har kanske upplevt att ni har en speciell kontakt. Kanske har du känt något som liknar vänskap eller att hästen är en del av familjen. Nu visar forskning att känslan troligen är ömsesidig. Hästar kan nämligen inte bara läsa av våra känslolägen – de lägger dem även på minnet.

Djagacida – ris och bönor från Kap verde

Recept

Detta recept på en enkel och väldigt god risrätt från Kap Verde kommer från boken vegetariska recept från hela världen hittar du i den gröna kokboken boken "Zeinas green kitchen" av den omtyckta matprofilen Zeina Mourtada som driver bloggen Zeinas kitchen..

Doftöverkänslighet – ett dolt handikapp

Allmänt

Trots att tre miljoner svenskar kan besväras av dofter är osäkerheten om behandling och vad omgivningen kan göra stor, det visar en ny undersökning. Missförstånden är många och var tredje person tror att det kan vara ett psykiskt sjukdomstillstånd. Med Parfymfria veckan hoppas initiativtagarna kunna slå hål på myterna kring sjukdomen och öka kunskapsnivån.

Nya rön inom svensk cancerforskning kan ge effektivare behandling

Forskning

Cirka 60 000 svenskar får varje år ett cancerbesked där tumören är av elakartad karaktär. Trots det går dödligheten i cancer ner, men sjukdomen skördar ändå tusentals liv varje år. Det forskas brett och på olika typer av mediciner för att bromsa och bota cancer. Vid Lunds universitet har man tittat på hur tumörceller kommunicerar med andra ställen i kroppen för att förstå hur spridningen går till. Det ger hopp om nya behandlingsformer.

 

Är mjölk hälsosamt eller helt onödigt?

Allmänt

Mat väcker alltid starka känslor. Om mjölk är nyttigt eller inte, det diskuteras ofta. En del går i starkt försvarsläge, medan andra ifrågasätter om mjölk är viktigt att dricka. När Kureras kostrådgivare, Cathrine Schück, gjorde ett inlägg på Facebook om varför hon rekommenderar en mjölkfri månad möttes hon av en storm av kritik, och frågade sig varför mjölk blivit ”en helig ko”.