Jonas Hallberg pressfoto lets dance TV4

Jonas Hallberg: ”Jag tror jag kan gå ner mer i vikt än Steffo”

Fakta

Namn: Jonas Hallberg.
Ålder: 44 år.
Bor: Los Angeles, på väg att flytta till Mexico City.
Familj: Mexikanska sambon Antonio Quiroz och deras tvååriga "dotter", chihuahuan Chiquita.
Synlig i social media: På Instagram: som sig själv: @stylistjonashallberg, sin hund: @the_chef_chiquita samt Facebook: Stylist Jonas Hallberg
Aktuell med/sysselsättning:
– Let's dance 2015. Och så fort programmet är över går flyttlasset till Mexico City där jag ska jobba som "Contributing fashion editor" på Vouge Mexico och öppna upp ett guesthouse, ett gay bed and breakfast, som ska heta La Casa Papi.
Dold talang:
– Jag gör Sveriges bästa spagetti och köttfärssås. Det fick man se den 9 mars i TV4:s "Nio hos stjärnorna", då kickade jag ass (och vann. Reds anm.). Hemligheten med en bra spagetti bolognese är extra mycket vitlök, extra mycket ketchup och ja, extra mycket allt egentligen, haha.

Hittills har han fått dåliga poäng av juryn och kritiserats för dålig teknik – men folket älskar honom. 
Stjärnstylisten Jonas Hallberg verkar tillsammans med Ingemar Stenmark bli årets stora tittarfavorit i Let’s dance.
För Kurera berättar han om sina förhoppningar – och erkänner att han ibland kan känna sig hämmad.
Yeah, as if… Eller?

Han stylar kändisar som Cameron Diaz, Megan Fox, Scarlett Johansson, Sharon Stone och Catherine Zeta-Jones. Man skulle ju lätt kunna tro att han ska vara en uppblåst snobb. Men nej, Jonas Hallberg är allt annat än uppblåst. Även om han själv liknar sig vid både en semla och den svulstiga flodhästen Gloria i filmen Madagaskar.
Jonas är karismatisk som få. Lättsam, glad, rapp i käften och man får ögonblickligen känslan av att tycka om honom. Och att man är omtyckt tillbaka. Det är en konst.
Till och med den ofta så kritiske Tony Irving tycker att Jonas Hallberg är fantastisk. Det har huvuddomaren uttryckt både i programmet och skrivit i sin blogg. Det är också en konst.

Jonas Hallberg stylist och ingemar stenmakr i dans

Varandras motsatser – men båda tittarnas favoriter. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

 

Kvar i programmet tack vara ”babsen”
Men poängmässigt har det hittills inte varit någon hit. I premiärprogrammet lyckades Jonas och danspartnern Malin Watson bara skrapa ihop åtta poäng och kom på delad sistaplats. I fredags gick det lite bättre med 14 poäng men trots sammanlagda 22 poäng för de två inledande veckorna placerade de sig sämst bland paren. Tack vare rösterna från tittarna –  eller ”alla babes därute” som Jonas säger – blev han kvar programmet.
För även om han kritiseras för sin dåliga teknik hyllas han för sitt sätt att äga scenen – och sitt härliga sätt att vara. Det är på scenen Jonas hör hemma.
– Det känns lite som att det inte finns en scen stor nog åt Jonas Hallberg, säger hans danspartner Malin Watson när Kurera träffar paret.

Jonas Hallberg och Malin Watson på första studiorepet inför premiären av lets dance 2015

Jonas gillar att glida runt och vara fabulous, något han är amazing at. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

En dans med Hollywoodtwist
Och med det menar hon inte att det är Jonas ego som är så stort att han behöver denna plats – utan att han har så svårt att hålla sig på kvar på en liten yta. Han glider gärna iväg och ”tar över scenen”.
– Ja, hur ska jag komma ihåg det här tänker jag ofta. Jag brukar ofta säga till Malin: Kan vi inte ta bort några steg, några kombinationer och ge mer plats åt att få gå runt mer och bara vara lite fabulous? Man skulle kunna kalla det en cha cha eller tango med hollywoodtwist. Folk skulle säga ”shit, vilken cool tango!” Det är kanske dags för en ny vind i Let’s dance? säger Jonas med ett gabflabb.
För innan man väl är där tror man att det ska vara så lätt, berättar han.
– Innan programmet frågade jag Malin: ”Hur länge dansar man?” och Malin ba: ”Mellan 1,20 och 1,40 minuter.” Jag ba: ”En och en halv minut?! Oh my god, det är liksom ingenting, det klarar jag!” För man tittar ju på paren och tänker: ”Äh, det där kan jag också göra” – men det är inte så lätt som det ser ut.

Mer rampfeber än folk tror
Men även om han är i sitt absoluta essä på scenen menar han själv att det bor det även en skyggare sida i den till synes superextroverta Jonas Hallberg också, något många kanske inte skulle tro. Han växte upp i småstaden Köping. Som barn och tonåring var han mobbad, något som garanterat gjort honom mer ödmjuk. Även idag kan den
– Jag kan absolut känna mig hämmad ibland. Ibland kan jag bli det och känna att nej gud, vad är det som händer nu?
Även om hans danspartner Malin inte tvivlar på att han kommer få fram sin härliga personlighet på scenen är Jonas själv lite orolig för rampfeber. Även om det inte drabbat honom hittills.
– Det kan jag absolut känna. Jag tror att jag har ganska mycket nerver i mig faktiskt men inte inför det folk tror. En del menar att: ”Gud, det är 2- 2,5 miljoner människor som ska kolla när man dansar men det är inte läskigt tycker jag. För det är på TV och där har jag i alla fall lite erfarenhet i och med Top Model och annat jag gjort tidigare. Däremot tycker jag att det är sjukt läskigt att ha 700 personer som ska sitta live i studion och titta på en. Det – och att det är live  tycker jag är läskigt.

Förhoppningar om gruvarbetare – och en viktresa
Jonas berättar om några av sina stora förhoppningar med deltagandet i programmet.
– Jag hoppas ju att gruvarbetarna i Kiruna kommer att rösta på mig, och alla babes på mindre orter. Inte bara de mer vidsynta i Stockholm.
Och så skulle han gärna gå långt i programmet, men inte på grund av de anledningar man kan tro, som äran av att vinna. Nej, Jonas vill gå gärna gå ner i vikt.
– Ja, men ja! Det kommer verkligen hända också tror jag. Bara jag och Malin dansade från fredag till söndag i LA i gick jag ner 3,2 kilo och sedan gick jag ner ytterligare 6,7 kilo. Jag kände mig som Marie Serneholt, so skinny. Men sedan åkte Malin hem och då gick jag snabbt upp nästan allt igen.

Hur mycket hoppas du gå ner?
– Hänger jag kvar ett tag, till topp fyra, topp fem så där, så tror jag i alla fall easy peasy att jag går ner minst 20 kilo. Kanske mer! För om Steffo gick ner 25 kilo tror jag att jag kan gå ner mer än honom. Men man får vara försiktig med att gå ner för mycket i vikt när man passerat 40 års-sträcket för man vill ju inte bli så smal att man snubblar på det lösa fettet som hänger ner. Man vill ju inte snubbla på sina love handles, säger han och gapfnittrar.
Han är en novis inom dans, berättar han.
– Jag har liksom ingen tidigare erfarenhet av dans. Eller jo, på amatörplanet för jag älskar att dansa och klart att man varit runt på dansgolv och klubbar runt om i världen men jag har ingen annan erfarenhet. Jag har aldrig aldrig vunnit någon danstävling ens i skolan, bara i mina wildest dreams, skulle man kunna säga.

Jonas Hallberg och Malin Watson

Med danspartnern och ”dottern” Chiquita, en tvåårig chihuahua. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

Vad är roligast och vad är svårast?
– Allt är roligt och det är fantastisk träning men det här med att tvingas lära sig att komma ihåg allting…  Det är jädrigt, jädrigt svårt, mycket svårare än jag någonsin trodde.
Den största utmaningen, förutom att se ut som om det är han som för och inte Malin, har varit att lära sig ta koreografi.
– Attt komma ihåg stegen och inte bara börja gå runt lite planlöst och fabulous har varit svårt. Man glömmer lätt vad som händer härnäst liksom. Men det känns ändå ganska lugnt och skönt för Malin har så otroligt mycket erfarenhet – så bara om hon håller en och man får vara i hennes famn så kan jag bara glida med. I alla fall nästan.

Vilken dans tycker du bäst om?
– Jag har upptäckt att jag föredrar latinodanserna framför de här standarddanserna som slow fox, vals, tango eller quickstep. Man tror att de ska vara lättare än latinodanser men nej. Latinodanserna är lite mer ”shaky shaky”, mer sexy och man får ha lite mer attityd så det är roligare känner jag, skrattar Jonas.

Jonas hallberg övar rumba med malin watson.

Onsdagsrepetitionen inför fredagens rumba, ”kärlekens dans”. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

Rumba på fredag
Och tur är det för på fredag är det dans för lite ”shaky shaky”, det vill säga en rumba.
Det kommer gå fint tror och hoppas vi på Kurera.
För Jonas Hallberg rockar – inte ett dugg. Han är rätt och slätt fab!

Av Isabelle Hedander

Fakta

Namn: Jonas Hallberg.
Ålder: 44 år.
Bor: Los Angeles, på väg att flytta till Mexico City.
Familj: Mexikanska sambon Antonio Quiroz och deras tvååriga "dotter", chihuahuan Chiquita.
Synlig i social media: På Instagram: som sig själv: @stylistjonashallberg, sin hund: @the_chef_chiquita samt Facebook: Stylist Jonas Hallberg
Aktuell med/sysselsättning:
– Let's dance 2015. Och så fort programmet är över går flyttlasset till Mexico City där jag ska jobba som "Contributing fashion editor" på Vouge Mexico och öppna upp ett guesthouse, ett gay bed and breakfast, som ska heta La Casa Papi.
Dold talang:
– Jag gör Sveriges bästa spagetti och köttfärssås. Det fick man se den 9 mars i TV4:s "Nio hos stjärnorna", då kickade jag ass (och vann. Reds anm.). Hemligheten med en bra spagetti bolognese är extra mycket vitlök, extra mycket ketchup och ja, extra mycket allt egentligen, haha.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Tia Jumbe: ”Ge med hjärtat istället för plånboken”

Krönikan

För ett par veckor sedan fyllde en god vän till mig år. När hon öppnade sina presenter på festen blev jag varm i hjärtat. Bland gåvorna fanns hemmastickade, vackra vantar, ett ljuvligt hemmagjort halsband och ett hemmapysslat armband med speciella kristaller. Själv gav jag henne en egenblandad nattolja för ansiktet. Kureras krönikör Tia Jumbe skriver om vikten att ge det som har ett verkligt värde framför det som bara kostat pengar.

magsyra_saltsyra

Magspecial – magsyran är vår beskyddare

Mage

Många känner till att magsyra är något som kan orsaka magkatarr. Inte lika många tänker på att den skyddar oss mot magsjuka och bakterier, behövs för att smälta maten eller vet att brist på magsyra ger ungefär samma problem som överskott.

chokladask palmoljeodling

Palmolja – en miljöbov i julmyset

Eko/miljö

Palmoljan som smugit sig in i en mängd produkter är en av livsmedelsindustrins största miljöbovar. Inte nog med det – den finns i ljus också. Men det är lätt att minska sin konsumtion av palmolja menar Naturskyddsföreningen som uppmanar oss att fira julen utan.

Mathilda Zakrisson med katt

Magkatarren försvann med kisel

Mage

På högstadiet fick Mathilda Zakrisson, 25 år, magkatarr. Problemen blev så besvärliga att Mathilda tills slut inte vågade gå ut efter att hon ätit. Men för ett år sedan hittade hon ett preparat med kisel och det förändrade Mathildas liv. Magen började fungera normalt redan efter några dagar.

tecken pa stress

13 vanliga symptom på långvarig stress

Mental hälsa

Har du varit stressad länge? Ligger du på gränsen till utmattning? Här listar stressexperten Karin Isberg de vanligaste symtomen på långvarig stress. Om du känner igen flera av dem är det sannolikt ett tecken på att stressen i ditt liv är för hög och har pågått för länge.

brod

Vad är det för fel på gluten?

Krönikan

Varför är det så många som mår dåligt av gluten? Varför pratas det så mycket om det – är det en hype eller inte? Här reder näringsterapeuten Ellinor Ladenberg ut begreppen och svarar på några viktiga frågor om gluten.

Mage-tarm-tema: matsmältningen

Magspecial: Matsmältningen – så funkar den

Mage

Mat som inte bryts ner kan jäsa i tarmen och ställa till med oreda. När tarminnehållet jäser bildas det bland annat gaser som kan göra magen uppblåst och smärtande. Vår matsmältning består av ett stort antal olika funktioner som ska samverka för att på bästa sätt förvandla maten till näring. Matsmältningen påbörjas redan i munnen och sedan hanteras maten hela vägen till ändtarmen där restprodukterna lämnar kroppen.

kanel

Kanel hjälper kroppen att bränna fett

Hälsa

Nya studier från ett amerikanskt universitet har visat att en av julens mest älskade kryddor han hjälpa till vid övervikt. Forskare har tidigare visat att ett ämne i kanel tycktes skydda möss mot övervikt och högt blodsocker men visste inte då vad som gjorde att kanel hade den effekten.

julskinka

Julens överlevnadsguide för intoleranta

Kost

Under julhelgen ligger stort fokus på mat och den gemensamma måltiden. För den som har födoämnesintoleranser och allergier eller har valt att leva som vegetarian eller vegan kan det vara lite knixigt, särskilt när man blir bortbjuden.

vinnare_detox

Årets detoxprodukt 2017 – rening på naturlig väg

Hälsa

Pure Cleanse röstades fram till vinnaren av Årets detoxprodukt 2017 bland sammanlagt 35 549 inkomna röster, i Swedish health awards. Pure cleanse är en produkt som hjälper kroppens utrensningsorgan på ett skonsamt sätt. Swedish health awards uppmärksammar personer, företag och produkter som främjar hälsa och välmående.

patrik Wincent julklappar och en dator

Experten: ”Låt inte julen bli en skuldfälla”

Krönikan

Julen närmar sig och med den en fantastisk tid där familj och vänner samlas. Det är en tid på året där vi oftast spenderar mer pengar än vanligt. Det är trevligt att köpa gåvor till sina nära och kära – även om det ibland kan innebära att vi lägger för mycket pengar. Många kommer därför sitta med stora skulder i januari. För de flesta innebär det bara en tillfälligt dipp i ekonomin men för andra kan det vara ett tecken på shoppingmissbruk där ekonomin riskerar försätta försämras, skriver Patrik Wincent terapeut och författare som delar med sig av några tips för att undvika alltför stora hål i fickorna.

Lena

Hon fick lusten tillbaka med mannens potensmedel

Sex- och relationer

Lena och hennes man möttes mitt i livet. De hade vuxna barn och mycket tid för varandra. Sexlivet var fantastiskt ändå tills den dag Lena kom in i klimakteriet. – Jag var arg och ovillig i nästan ett år. Då provade jag att ta samma kosttillskott som min man tog när han hade problem med potensen, och då kom lusten till sex tillbaka, säger Lena.

man läser på sin telefon

Undvik gamnacke med dessa enkla övningar

Naturlig hälsa

Börjar din nackrot sticka ut av att du sitter och tittar in i en dataskärm hela dagarna och ner i din smartphone resten av dagen – då har du troligen en gamnacke på väg. Besvär i nacke och axlar plus huvudvärk blir allt vanligare som en följd av all tid vi spenderar med huvudet framåttippat. Här följer kiropraktor Martin Franssons enkla tips på hur du motverkar gamnacke.

nio_anledningar_pyknogenol

9 anledningar att äta pyknogenol

Antioxidanter och fria radikaler

Pyknogenol hjälper vid flera olika problem och åkommor. Man kan tycka att det nästan är för bra för att vara sant, men anledningen till att pyknogenol hjälper på så vitt skilda områden är för att det är den mest kraftfulla naturliga antioxidant man idag känner till. Pyknogenol är ett tallbarkextrakt från fransk strandtall som är känt för sin antiinflammatoriska effekt.

rep som brister karin isberg

Stressexperten: ”Om stressen inte går över”

Mental hälsa

Under hösten har du kunnat följa Kureras artikelserie om stress med stressexperten Karin Isberg. Stress är inte farligt när den fungerar som det är tänkt, det vill säga som en tillfällig reaktion som rustar dig för att möta en fara. Problemet uppstår är när stressen blir ett konstant tillstånd.

vad_ar_en_adaptogen

Så upptäcktes ”antistress-vitaminerna”

Naturlig hälsa

Adaptogener är en relativt nyupptäckt kategori av naturligt förekommande substanser. Under 1960-talet startade det hittills största forskningsprojektet inom läkemedelsörter i öst. Målet var att hitta de växter som kunde öka prestationsförmågan hos soldater och arbetare.

Buddha_bowl

Buddha bowl med syrlig lök och vegansk chiliaioli

Recept

Vi ser dem överallt på sociala medier, Buddha bowl, poké bowl med flera. Skålarna med härligt färgglad inbjudande mat. En Buddha bowl är egentligen näringsrik mat som stärker din kropp och serveras till bredden i stora skålar. Innehållet kan varieras helt utifrån dina preferenser. Det här en variant som passar bra inför höstens kyliga kvällar. Den syrliga löken och aiolin kan förberedas och förvaras flera dagar i kylskåp.

Årets hälsoboost

Älskad liljeväxt blev Årets hälsoboost

Hälsa

Swedish health awards uppmärksammar personer, företag och produkter som främjar hälsa och välmående. I Swedish health awards röstades Årets hälsoboost fram bland sammanlagt 35 549 röster. Vinnaren Forever aloe vera gel är ett naturligt kosttillskott som utvinns ur innergelén på en liljeväxt. Aloe vera-växten har traditionellt använts som medicinalväxt av människan i tusentals år.

Blue eye

Så får du bättre syn – 6 tips!

Naturlig hälsa

Efter 65 års ålder ökar risken att drabbas av försämringar på synen markant. Vanliga problem är till exempel makulativ degeneration som är förändringar i gula fläcken, och grå starr. Men det finns sätt att förebygga och även minska symtom som uppkommit. Blåbär, ringblommor och salvia hjälper dig i kampen. Bli expert och vässa synen med vår guide för ögonen.

kvinna äter vid datorn

Din arbetsplats – en bakteriehärd

Förkylning

Ett skrivbord rymmer mer än 400 gånger så mycket bakterier som en genomsnittlig toalett, därför är det viktigt att tänka på hygienen och hålla rent. Men det är inte bara ditt skrivbord som utgör en hälsorisk – hela arbetsplatsen kan vara full av dolda bakteriehärdar.

Sofia

Nu sover Sofia som på moln

Värk

Sofia Hansson, 36 år, har vant sig att leva med smärta. Hon har haft ont i kroppen så länge hon kan minnas. För bara några år sedan fick smärtan också ett namn. Men det kanske allra viktigaste, Sofia fann smärtlindring där hon minst anade. Sedan tre år tillbaka sover Sofia på magneter. Då försvinner smärtan under natten vilket gör att hon får en bra nattsömn och att hon vaknar utvilad.

två flickor kramas

Varför är det viktigt att visa tacksamhet?

Mental hälsa

Tacksamhet gör oss lyckligare. Det kan låta som någon sorts new age mubo jumbo men faktum är att forskning visar att vi blir lyckligare såväl i våra relationer som i livet i övrigt om vi påminner oss själva om att vara tacksamma för det vi har att glädjas åt i livet.

julgodis

Fyra fina recept till första advent

Hälsa

Första advent är det officiella startskottet för jul. Här ifrån och framåt är det fritt fram med glögg, pynt och allsköns julgodis med anledning av det vill vi på Kurera dela med oss av några av våra nyttiga varianter på säsongens godsaker.

Gunilla Andersson

Nypon minskade stelheten

Naturlig hälsa

För snart 20 år sedan började Gunilla Andersson bli stel i ena knäleden. En dag kom hon inte upp ur en låg stol och fick åka akut in till sjukhuset på grund av smärtan. Först trodde läkarna att hon led av benskörhet men sedan förstod man att hon fått artros. Gunilla valde att ta kosttillskott före konventionell medicin mot sin försämrade rörlighet. De senaste tio åren har hon tagit ett nyponpulver som gör henne rörligare i knäleden.

malena_sexualitet_lust

Sex och sånt med Malena Ivarsson

Sex- och relationer

I över 38 år har Malena Ivarsson gett råd om sex och relationer. Hon har följt män och kvinnors sexualitet både historiskt och i det personliga samtalet. I vårt moderna samhälle är det viktigt lyfta på tabun när det gäller sex, som när kvinnan har mer lust än mannen  – det finns en lösning på det problemet också menar Malena.