Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Jonas Hallberg pressfoto lets dance TV4

Jonas Hallberg: “Jag tror jag kan gå ner mer i vikt än Steffo”

Fakta

Namn: Jonas Hallberg.
Ålder: 44 år.
Bor: Los Angeles, på väg att flytta till Mexico City.
Familj: Mexikanska sambon Antonio Quiroz och deras tvååriga "dotter", chihuahuan Chiquita.
Synlig i social media: På Instagram: som sig själv: @stylistjonashallberg, sin hund: @the_chef_chiquita samt Facebook: Stylist Jonas Hallberg
Aktuell med/sysselsättning:
– Let's dance 2015. Och så fort programmet är över går flyttlasset till Mexico City där jag ska jobba som "Contributing fashion editor" på Vouge Mexico och öppna upp ett guesthouse, ett gay bed and breakfast, som ska heta La Casa Papi.
Dold talang:
– Jag gör Sveriges bästa spagetti och köttfärssås. Det fick man se den 9 mars i TV4:s "Nio hos stjärnorna", då kickade jag ass (och vann. Reds anm.). Hemligheten med en bra spagetti bolognese är extra mycket vitlök, extra mycket ketchup och ja, extra mycket allt egentligen, haha.

Hittills har han fått dåliga poäng av juryn och kritiserats för dålig teknik – men folket älskar honom. 
Stjärnstylisten Jonas Hallberg verkar tillsammans med Ingemar Stenmark bli årets stora tittarfavorit i Let’s dance.
För Kurera berättar han om sina förhoppningar – och erkänner att han ibland kan känna sig hämmad.
Yeah, as if... Eller?

Han stylar kändisar som Cameron Diaz, Megan Fox, Scarlett Johansson, Sharon Stone och Catherine Zeta-Jones. Man skulle ju lätt kunna tro att han ska vara en uppblåst snobb. Men nej, Jonas Hallberg är allt annat än uppblåst. Även om han själv liknar sig vid både en semla och den svulstiga flodhästen Gloria i filmen Madagaskar.
Jonas är karismatisk som få. Lättsam, glad, rapp i käften och man får ögonblickligen känslan av att tycka om honom. Och att man är omtyckt tillbaka. Det är en konst.
Till och med den ofta så kritiske Tony Irving tycker att Jonas Hallberg är fantastisk. Det har huvuddomaren uttryckt både i programmet och skrivit i sin blogg. Det är också en konst.

Jonas Hallberg stylist och ingemar stenmakr i dans

Varandras motsatser - men båda tittarnas favoriter. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

 

Kvar i programmet tack vara "babsen"
Men poängmässigt har det hittills inte varit någon hit. I premiärprogrammet lyckades Jonas och danspartnern Malin Watson bara skrapa ihop åtta poäng och kom på delad sistaplats. I fredags gick det lite bättre med 14 poäng men trots sammanlagda 22 poäng för de två inledande veckorna placerade de sig sämst bland paren. Tack vare rösterna från tittarna -  eller "alla babes därute" som Jonas säger - blev han kvar programmet.
För även om han kritiseras för sin dåliga teknik hyllas han för sitt sätt att äga scenen - och sitt härliga sätt att vara. Det är på scenen Jonas hör hemma.
– Det känns lite som att det inte finns en scen stor nog åt Jonas Hallberg, säger hans danspartner Malin Watson när Kurera träffar paret.

Jonas Hallberg och Malin Watson på första studiorepet inför premiären av lets dance 2015

Jonas gillar att glida runt och vara fabulous, något han är amazing at. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

En dans med Hollywoodtwist
Och med det menar hon inte att det är Jonas ego som är så stort att han behöver denna plats - utan att han har så svårt att hålla sig på kvar på en liten yta. Han glider gärna iväg och "tar över scenen".
– Ja, hur ska jag komma ihåg det här tänker jag ofta. Jag brukar ofta säga till Malin: Kan vi inte ta bort några steg, några kombinationer och ge mer plats åt att få gå runt mer och bara vara lite fabulous? Man skulle kunna kalla det en cha cha eller tango med hollywoodtwist. Folk skulle säga "shit, vilken cool tango!" Det är kanske dags för en ny vind i Let’s dance? säger Jonas med ett gabflabb.
För innan man väl är där tror man att det ska vara så lätt, berättar han.
– Innan programmet frågade jag Malin: "Hur länge dansar man?" och Malin ba: "Mellan 1,20 och 1,40 minuter." Jag ba: "En och en halv minut?! Oh my god, det är liksom ingenting, det klarar jag!" För man tittar ju på paren och tänker: "Äh, det där kan jag också göra" - men det är inte så lätt som det ser ut.

Mer rampfeber än folk tror
Men även om han är i sitt absoluta essä på scenen menar han själv att det bor det även en skyggare sida i den till synes superextroverta Jonas Hallberg också, något många kanske inte skulle tro. Han växte upp i småstaden Köping. Som barn och tonåring var han mobbad, något som garanterat gjort honom mer ödmjuk. Även idag kan den
– Jag kan absolut känna mig hämmad ibland. Ibland kan jag bli det och känna att nej gud, vad är det som händer nu?
Även om hans danspartner Malin inte tvivlar på att han kommer få fram sin härliga personlighet på scenen är Jonas själv lite orolig för rampfeber. Även om det inte drabbat honom hittills.
– Det kan jag absolut känna. Jag tror att jag har ganska mycket nerver i mig faktiskt men inte inför det folk tror. En del menar att: "Gud, det är 2- 2,5 miljoner människor som ska kolla när man dansar men det är inte läskigt tycker jag. För det är på TV och där har jag i alla fall lite erfarenhet i och med Top Model och annat jag gjort tidigare. Däremot tycker jag att det är sjukt läskigt att ha 700 personer som ska sitta live i studion och titta på en. Det - och att det är live - tycker jag är läskigt.

 

Förhoppningar om gruvarbetare - och en viktresa
Jonas berättar om några av sina stora förhoppningar med deltagandet i programmet.
– Jag hoppas ju att gruvarbetarna i Kiruna kommer att rösta på mig, och alla babes på mindre orter. Inte bara de mer vidsynta i Stockholm.
Och så skulle han gärna gå långt i programmet, men inte på grund av de anledningar man kan tro, som äran av att vinna. Nej, Jonas vill gå gärna gå ner i vikt.
– Ja, men ja! Det kommer verkligen hända också tror jag. Bara jag och Malin dansade från fredag till söndag i LA i gick jag ner 3,2 kilo och sedan gick jag ner ytterligare 6,7 kilo. Jag kände mig som Marie Serneholt, so skinny. Men sedan åkte Malin hem och då gick jag snabbt upp nästan allt igen.

Hur mycket hoppas du gå ner?
– Hänger jag kvar ett tag, till topp fyra, topp fem så där, så tror jag i alla fall easy peasy att jag går ner minst 20 kilo. Kanske mer! För om Steffo gick ner 25 kilo tror jag att jag kan gå ner mer än honom. Men man får vara försiktig med att gå ner för mycket i vikt när man passerat 40 års-sträcket för man vill ju inte bli så smal att man snubblar på det lösa fettet som hänger ner. Man vill ju inte snubbla på sina love handles, säger han och gapfnittrar.
Han är en novis inom dans, berättar han.
– Jag har liksom ingen tidigare erfarenhet av dans. Eller jo, på amatörplanet för jag älskar att dansa och klart att man varit runt på dansgolv och klubbar runt om i världen men jag har ingen annan erfarenhet. Jag har aldrig aldrig vunnit någon danstävling ens i skolan, bara i mina wildest dreams, skulle man kunna säga.

Jonas Hallberg och Malin Watson

Med danspartnern och "dottern" Chiquita, en tvåårig chihuahua. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

Vad är roligast och vad är svårast?
– Allt är roligt och det är fantastisk träning men det här med att tvingas lära sig att komma ihåg allting...  Det är jädrigt, jädrigt svårt, mycket svårare än jag någonsin trodde.
Den största utmaningen, förutom att se ut som om det är han som för och inte Malin, har varit att lära sig ta koreografi.
– Attt komma ihåg stegen och inte bara börja gå runt lite planlöst och fabulous har varit svårt. Man glömmer lätt vad som händer härnäst liksom. Men det känns ändå ganska lugnt och skönt för Malin har så otroligt mycket erfarenhet - så bara om hon håller en och man får vara i hennes famn så kan jag bara glida med. I alla fall nästan.

 

Vilken dans tycker du bäst om?
– Jag har upptäckt att jag föredrar latinodanserna framför de här standarddanserna som slow fox, vals, tango eller quickstep. Man tror att de ska vara lättare än latinodanser men nej. Latinodanserna är lite mer "shaky shaky", mer sexy och man får ha lite mer attityd så det är roligare känner jag, skrattar Jonas.

Jonas hallberg övar rumba med malin watson.

Onsdagsrepetitionen inför fredagens rumba, "kärlekens dans". Foto: Instagram @stylistjonashallberg

Rumba på fredag
Och tur är det för på fredag är det dans för lite "shaky shaky", det vill säga en rumba.
Det kommer gå fint tror och hoppas vi på Kurera.
För Jonas Hallberg rockar - inte ett dugg. Han är rätt och slätt fab!

Av Isabelle Hedander


Fakta

Namn: Jonas Hallberg.
Ålder: 44 år.
Bor: Los Angeles, på väg att flytta till Mexico City.
Familj: Mexikanska sambon Antonio Quiroz och deras tvååriga "dotter", chihuahuan Chiquita.
Synlig i social media: På Instagram: som sig själv: @stylistjonashallberg, sin hund: @the_chef_chiquita samt Facebook: Stylist Jonas Hallberg
Aktuell med/sysselsättning:
– Let's dance 2015. Och så fort programmet är över går flyttlasset till Mexico City där jag ska jobba som "Contributing fashion editor" på Vouge Mexico och öppna upp ett guesthouse, ett gay bed and breakfast, som ska heta La Casa Papi.
Dold talang:
– Jag gör Sveriges bästa spagetti och köttfärssås. Det fick man se den 9 mars i TV4:s "Nio hos stjärnorna", då kickade jag ass (och vann. Reds anm.). Hemligheten med en bra spagetti bolognese är extra mycket vitlök, extra mycket ketchup och ja, extra mycket allt egentligen, haha.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

 

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Övrigt

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

färgrika grönsaker

Näringsämnen som kan bidra till mindre symtom vid covid-19

Forskning

Kardiologen och överläkaren Urban Alehagen har tillsammans med norska och ryska forskare gjort en studie där de skriver att brist på specifika näringsämnen kan förvärra symtomen för de som fått covid-19. Genom att säkerställa en god näringsstatus, framförallt bland äldre, kan detta ha en immunstärkande effekt.

 

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

 

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

 

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg. 

 

Programledaren Stephan Wilson i ett utegym

”Jag lyckades ta kontroll över min hälsa”

Krönikan

För fem år sedan gjorde programledaren Stephan Wilson en livsstilsförändring - efter en stark upplevelse som på många sätt förändrade hans liv. I sin krönika berättar han att han har sin nyfikenhet och sin upptäckarlust att tacka för att han idag är starkare och piggare vid 40 år fyllda än vid 20.