Annons
Annons

Jordnötskakor

Dessa småkakor är mycket lätta att göra och fort går det också. Här är det russinen som står för det söta. De flyter inte ut utan behåller den form som de har klickats ut i på plåten.

Redaktionen

26 maj, 2012
Jordnötskakor
Dela inlägget

Dessa småkakor är mycket lätta att göra och fort går det också. Här är det russinen som står för det söta.
Kakorna flyter inte ut utan behåller den form som de har klickats ut i på plåten.

Ingredienser ca 20 st
50 gram smör
100 gram osaltat jordnötssmör
2 dl jordnötter rostade och saltade
1 dl russin
1 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
(Observera att vaniljpulver inte är samma sak som vaniljsocker)

Gör så här
Lägg smör, jordnötssmör och russin i en matberedare och mixa det väl. Knäck i ägget. Ha i vaniljpulver, fiberhusk och mixa allt till en jämn smet. Hacka jordnötterna grovt och rör ner dem för hand i smeten. Lägg smörpapper på plåt och klicka ut små högar med hjälp av två teskedar.
Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter.

Recept av Maili Kärki

Annons
Annons