Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mammabloggen

Frågade Barnmorskan Jane

Jag har hört, läst och funderat över när kroppen är redo för att skaffa ett till barn efter ett kejsarsnitt. Har läst att det kan ta upp till ett år innan man har läkt helt och hållet. Men Jocke och jag har alltid velat ha två barn tätt och tanken är fortfarande så. Vi skulle vilja ha kanske 1½ år eller så mellan barnen. Det är våra tankar just nu och det kan givetvis ändras med tiden eller helt enkelt inte bli som man har tänkt. Men bestämde mig för att be om proffhjälp för att få svar. Så skrev min fråga till Jane här på Kurera. Så här svarade hon:

kejsarnsitt

Så det låter ju bra! 🙂 Inget att oroa sig för.

Tänkte återgå till temat jag hade på förra inlägget, denna IRRITATION som mammor av någon anledning får och skriker ut sin åsikt på en gång. Detta är en sådan fråga som kan trigga igång ganska fort har jag fått veta.

Varför skaffa barn tätt? Ja, varför inte?

Det kan gå lika bra som att skaffa med tre år emellan eller bli lika jobbigt som att skaffa med tre år emellan?

Ingen kan säga vad som är bästa eller vad man ska välja. Det är helt upp till familjen, livet, ödet och känslan. Låt var och en känna vad som passar dom bäst och är det helt enkelt något ni inte kan förstå så är det eran åsikt över eran livssituation och eran tanke i livet . Men det kanske passar oss perfekt? Finns ingen regel här i livet som ska passa alla.

Vill ni veta en till fråga som kan trigga igång när jag ändå är på G?

Dagis,dagis,dagis .... Detta dagis!

Skulle vi få barn tätt och Charlie är mindre än två år så kommer han få vara hemma med mig och lillen. Tycker inte att det finns en anledning att sätta in honom på dagis i den åldern om jag ändå är hemma. Jag kan ge han stimulering, utveckling och kärlek här hemma och ute i naturen MED SÅ MYCKET MERA.

aftonbladet

 

Tror jag får sluta svara på frågor när andra mammor undrar. För orkar inte med att det blir sånt gnäll. Kan inte bara vara jag som är trött på att "alla vet vad som är bäst för mig och mitt barn"?!

Råd kan givitvis vara bra, absolut! MEN tror inte att det ni säger är det som gäller.

Barn är unika, olika behov och olika personligheter. Tur är väl det! 🙂


6 comments on “Frågade Barnmorskan Jane

 1. Jessica on

  Så kul att du skriver om dessa “måsten” och allas åsikter hit och dit.
  Jag håller fullständigt med dig! Man blir så trött över allt gnäll och att alla vet “bättre”..

  Kul att ni vill ha tätt, nu när vi var på Cypern så såg vi verkligen vad syskon har nytta av varann och har kul tillsammans . Precis det man vill 🙂

  Kanske kan ta en promenad i veckan?:) Lo är helt frisk!

  Kramar Jessica

  Svara
  • Josefine Norling on

   Hej!
   Jo, tycker det är så tröttsamt att människor ska bli arga på varandra för att dom har delade meningar. Hur gjorde människor för i tiden? Det blev ju folk av dom också 😉
   Jag och min bror har haft så roligt ihop och även bråk men idag är han en av mina närmaste vänner och vi umgås väldigt mycket. Skiljer 19 månader på oss. 🙂
   Självklart ska vi ses!
   Kram !

   Svara
 2. Anna on

  Vi satte vår dotter på dagis när hon var 1,5år trots att jag är hemma. Det var det bästa vi gjort. Hon älskar att vara med andra barn, rutinerna och att få leka. Att hon dessutom lärt sig mer än vad jag någonsin hade kunnat tänka mig är bara en bonus. Tex räkna till 20, tur tagning, samarbeten, prata. Nu som 2åring talar hon fullständiga meningar, allt tack vare förskolan. Men vi kanske har haft tur och fått en bra fsk. För oss har fsk varit det bästa som hänt. Alla vi älskar stället och ser framemot att få gå dit. Personligen hade jag aldrig kunnat lära henne så mkt på så kort tid och särskilt inte om jag haft en liten till att tänka på.
  Ha en bra dag!

  Svara
  • Josefine Norling on

   Självklart, det finns mycket delade meningar. Men har har även ett mot exempel, barn runt om mig som gått i förskolan sedan 1 års ålder och barn som gått vid två års ålder och barnet som varit hemma kan mer än barnet som varit i förskolan. Så det går faktiskt att lära hemma upp till två års ålder. Har själv jobbat en del på förskola och dom tre olika jag har varit på så har det mest bara varit omvårdnad och ingen speciell lära. Beror mycket på förskolorna ioförsig. Men det jag vill ha sagt är att det går att lära hemma även om man har en till liten, jag har inte testat på det själv ännu men har vänner som gjort det och det har funkat galant! Min inställning,motivation och självförtroende ger mig styrka och kan inte längta mer! Tycker faktiskt att det är tråkigt att du tror att du inte kunde lära ditt barn själv, klart du kan!
   Ha en bra dag!
   /Jossan

   Svara
 3. Stina on

  Jag har 19 mån mellan mina barn. Skulle aldrig kunnat lämna bort det ena för att få vara hemma med den minsta. Ville njuta av båda barnen när dom var så små. Tiden går så fort ändå. Hade tom hand om en kompis barn en längre tid,för hon var tvungen att börja jobba väldigt hastigt och fick ingen plats på dagis. Så fast att jag hade tre blöjbarn hemma så hann jag med att både lära mina barn att räkna,prata och läsa tidigt. Har man intresse för det så är det inte svårt att lära de små saker. Bara kul tyckte jag. Fick tag på en underbar dagmamma så mina barn fick en kanon start innan skoltiden började för dom. Du ska göra det du tycker känns rätt,det gjorde jag och har inte ångrat det. Kram Stina

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Vattkoppor, välkomna

Vattkoppor, välkomna

Familj

Äntligen har dom kommit! Vi “klarade” oss förra året och i år trodde jag nästan att det inte skulle bli av. Barn efter barn fick men inte våra, vilket immunförsvar tänkte jag efter sista fallet var nästan två veckor bort och första fallet nästan två månader. Tillslut, ÄNTLIGEN dök dom upp nästan samtidigt på både […]

Vilket vinterväder!

Familj

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset. Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt. Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och […]

Bloggtorka

Bloggtorka

Äventyr

Det har varit en rejäl bloggtorka från min sidan. Inte riktigt fått fram något att skriva, velar om det är intressant för folk att bara läsa om ens vardag. Men tänkte väl ge det ett försök till så kanske jag kommer igång med lite olika intressanta ämnen, kanske inte bara barnen. Vad skulle ni vilja […]

Swedish health awards

Swedish health awards

Hälsa

Hallå! Nyss kommit hem från en härlig kväll på Münchenbryggeriet med Swedish health awards! Otroligt kul att få vara med ikväll och se så många bra och härliga människor få priser för sitt viktiga arbete! Så inspirerande människor och produkter. Som vi sa ikväll, hälsa är inte en trend, det är en livsstil! Imorgon bär […]

Tjurruset 2017

Tjurruset 2017

Äventyr

För några veckor sen sprang jag äntligen Tjurruset ihop med min man. Han springer betydligt snabbare än mig och är mer van samt tränad men han valde att springa med mig och så kul vi hade ihop under detta race! Jag kom in i någon tung period strax efter 4 kilometer, hade varit mycket sugande […]

Trots är bevis på friska barn

Familj

Vi har haft en riktigt jobbig period hemma med Charlie, det börjar lugna ner sig nu och återgå till det “normala” och lugna tiden. Charlie har trotsat och testat gränser väldigt mycket. Han är även en känslomänniska så det har gått i galna bergochdalbanor med humöret, tror jag har blivit 10 år äldre på några […]

Hårinpackning för eksem

Hälsa

Här kommer ett tips om en hårinpackning som är både vårdande för håret men även väldigt effektiv om man har torr hårbotten, eksem eller liknande. Hårinpackning: (man får ändra lite på receptet beroende på hur långt och tjockt hår man har) – 3 matskedar kokosolja – 2 tesked MSM – Några droppar Tea tree – […]

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen

Äventyr

Semestern var alldeles lagom som den ska vara, inte för hektiskt och inte tråkig. Vi var på Öland i två veckor, dock utan någon större sommarvärme men ändå sol. Sen var vi hemma i två veckor och tog dagen lite som den kom, ljuvligt! Vi klarade oss från förkylningar och andra sjukdomar, sett och hört […]

Utvecklas och det känns tydligt

Hälsa

Jag känner verkligen hur jag utvecklas både psykiskt och fysiskt! Psykiskt, hur jag vågar mig på fler och fler övningar och hanterar dom rätt. Kan ha lite för dåligt självförtroende ännu bland alla vältränade tjejer inne på gymmet som har stenkoll, var faktiskt nästan 10 år sedan jag tränade på gym dagligen. För var dag […]

Vanimeli, vilken produkt!

Baby

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott! Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)