Mammabloggen

Fem i familjen!

Vi är ju som sagt fem i vår familj och det är självklart att katterna ska få följa med på semester. Dom verkar trivas mycket bra med tillvaron. Ellis tycker det är ganska spännande att vara i koppel ute medan Sid trivs bättre inne och tittar ut genom fönstret. När det regnar får dom undersöka tältet och mysa i stolarna. Vi sover alla fem i sängen ibland och det fungerar väldigt bra. Ingen av dom ligger i närheten av Charlie vilket jag tycker är viktigt utan dom sover vid våra fötter.

Charlie funkar väldigt bra ihop med katterna, dom var lite reserverade i början mot honom men har blivit vana. Han älskar att kolla på dom och skrattar ofta när han ser dom. Han fick ett rejält tag om Ellis svans häromdagen när vi inte riktigt hann med i farten och Ellis vände sig hastigt om för att fräsa och få bort svansen men upptäckte snabbt att det inte var en vuxen och satte sig lugnt och bara väntade snällt på att han skulle släppa. Han drog lite i svansen och hon bara gled efter den stackaren så tog givitvis bort Charlie. Tycker inte att han ska lära sig att det är okej att dra i svansen eller göra illa katterna. Man klappar fint och låter dom ha sitt space.

Nu när vi är ute i naturen så kollar jag  väldigt noga efter att dom varit ute om det kryper någon fästing på dom, klämmer, känner, borstar. Jag gjorde ett eget fästingmedel som jag hittade recept på så får se om det funkar. Vill inte ha massa gift på dom som kan komma på oss och Charlie. Så kokade rosmarin, timjan och pyttelite vitlök. Vitlök i större mängder i intag är inte hälsosamt för katter men det är en sån liten mängd dom får på pälsen så tror det är okej. Hoppas det fungerar att skrämma bort dom otroligt äckliga fästingarna.

bild5bild9


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vattkoppor, välkomna

Vattkoppor, välkomna

Familj

Äntligen har dom kommit! Vi “klarade” oss förra året och i år trodde jag nästan att det inte skulle bli av. Barn efter barn fick men inte våra, vilket immunförsvar tänkte jag efter sista fallet var nästan två veckor bort och första fallet nästan två månader. Tillslut, ÄNTLIGEN dök dom upp nästan samtidigt på både […]

Vilket vinterväder!

Familj

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset. Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt. Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och […]

Bloggtorka

Bloggtorka

Äventyr

Det har varit en rejäl bloggtorka från min sidan. Inte riktigt fått fram något att skriva, velar om det är intressant för folk att bara läsa om ens vardag. Men tänkte väl ge det ett försök till så kanske jag kommer igång med lite olika intressanta ämnen, kanske inte bara barnen. Vad skulle ni vilja […]

Swedish health awards

Swedish health awards

Hälsa

Hallå! Nyss kommit hem från en härlig kväll på Münchenbryggeriet med Swedish health awards! Otroligt kul att få vara med ikväll och se så många bra och härliga människor få priser för sitt viktiga arbete! Så inspirerande människor och produkter. Som vi sa ikväll, hälsa är inte en trend, det är en livsstil! Imorgon bär […]

Tjurruset 2017

Tjurruset 2017

Äventyr

För några veckor sen sprang jag äntligen Tjurruset ihop med min man. Han springer betydligt snabbare än mig och är mer van samt tränad men han valde att springa med mig och så kul vi hade ihop under detta race! Jag kom in i någon tung period strax efter 4 kilometer, hade varit mycket sugande […]

Trots är bevis på friska barn

Familj

Vi har haft en riktigt jobbig period hemma med Charlie, det börjar lugna ner sig nu och återgå till det “normala” och lugna tiden. Charlie har trotsat och testat gränser väldigt mycket. Han är även en känslomänniska så det har gått i galna bergochdalbanor med humöret, tror jag har blivit 10 år äldre på några […]

Hårinpackning för eksem

Hälsa

Här kommer ett tips om en hårinpackning som är både vårdande för håret men även väldigt effektiv om man har torr hårbotten, eksem eller liknande. Hårinpackning: (man får ändra lite på receptet beroende på hur långt och tjockt hår man har) – 3 matskedar kokosolja – 2 tesked MSM – Några droppar Tea tree – […]

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen

Äventyr

Semestern var alldeles lagom som den ska vara, inte för hektiskt och inte tråkig. Vi var på Öland i två veckor, dock utan någon större sommarvärme men ändå sol. Sen var vi hemma i två veckor och tog dagen lite som den kom, ljuvligt! Vi klarade oss från förkylningar och andra sjukdomar, sett och hört […]

Utvecklas och det känns tydligt

Hälsa

Jag känner verkligen hur jag utvecklas både psykiskt och fysiskt! Psykiskt, hur jag vågar mig på fler och fler övningar och hanterar dom rätt. Kan ha lite för dåligt självförtroende ännu bland alla vältränade tjejer inne på gymmet som har stenkoll, var faktiskt nästan 10 år sedan jag tränade på gym dagligen. För var dag […]

Vanimeli, vilken produkt!

Baby

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott! Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak […]