Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mammabloggen

“Alla gravida bör vaccinera sig mot svininfluensan”

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17583944.ab

Varför?

Vad jag vet så blev väldigt VÄLDIGT många sjuka av vaccinet och har men för resten av livet.
Jag har haft en influensa på ca 10år och det var i samband med förlossningen. Mycket kan ha spelat in där MEN jag tror
absolut inte på ett vaccin när man är gravid eller något vaccin mot influensa. Väldigt sällan folk dör av influensa och få oftast har man någon annan sjukdom som är med i bilden.
God hygien, vitaminer,mineraler, goda magbakterier, D-vitamin, bra kost samt motion och jag tror man klarar sig.

Skulle aldrig vaccinera mig eller Charlie mot varken influensor eller fästingar!

Jag tror även att kroppen är gjord för att klara av förkylningar,influensor med mera och om kroppen inte får jobba försvinner väl immunförsvaret eller har jag fel?
Rätta mig gärna.


6 comments on ““Alla gravida bör vaccinera sig mot svininfluensan”

 1. Anonym on

  Jag håller med dig! Vi ska vaccineras mot mässling röda hund och påssjuka. Barnsjukdomar som alla hade förut. Och som gav ett bra immunförsvar. Alla vacciner tror jag orsakar många nya konstiga sjukdomar och resistenta bakterier.

  Svara
 2. Frida on

  Hej!
  Varför gravida ska vaccinera sig; jo för att man som gravid har sämre immunförsvar. Har man otur drabbas bebisen i magen om man blir riktigt dålig. Att vaccinera sig eller inte, det är upp till var och en. Men jag tycker att man ska komma ihåg att vi lever i en värld där smittor sprids otroligt fort pga alla resor och transporter.
  En fråga ang vaccination, skulle du vilja motivera varför du är negativt inställd till de vaccinationer som BVC rekommenderar? Vet inte om jag fick det klart för mig i dina inlägg. För mig är det självklart att vaccinera då det skyddar mot så många hemska sjukdomar, jämfört med att det ev kan innebära ex ADHD. Annars vill jag tacka för många intresanta inlägg. Ha det gott! / Frida

  Svara
  • Josefine Norling on

   Hej Frida!
   Kul att du delar din åsikt!
   Jo, jag har släktingar som har råkat ut för biverkningar av vaccin, som även fått sjukdomar trots vaccin emot. Jag har börjat läsa en hel del om vad som finns i vaccinen, riskerna att få biverkningar som är större än att bli sjuk av sjukdomarna. Men jag är som sagt kluven. Jag skulle vilja slippa vaccinera men samtidigt så har Charlie fått sin första spruta vid 6 månader och mina
   känslor är väldigt kluvna och kan tyvärr inte motivera mina känslor inför vaccin mer än hur det känns. När man läser om vad som finns i dom där sprutorna och om människor som blivit riktigt dåliga så känns det inte bra. Gå gärna in och läsa på vaccin.me så kanske du förstår min oro och mina tvivel.

   Svara
 3. Frida on

  Hej igen Josefin!
  Jag beklagar att du har fått känna av vaccinationens baksida! Personliga erfarenheter väger tyngts när man tar beslut. Jag har varit inne på den sidan du angav och läst en del och jag tror att vi tar åt oss på två helt olika sätt av innehållet, just för att du har negativa erfarenheter och jag inga negativa erfarenheter av vaccinationer. Jag tvivlar inte på att det är duktiga människor och sant innehåll på sidan! Och det är absolut viktigt att få ta del av alla fakta och ta egna beslut. Däremot tycker jag att informationen blir för enkelriktad, att allt vad vaccination är negativt och hemskt (precis som att vi för det mesta får höra att vaccinationer är bra från andra källor).
  Påståendet att det är större risk att drabbas av biverkningar än sjukdomarna i sig ställer jag mig starkt kritiskt till. Kanske är en sanning om alla andra/de flesta andra vaccinerar sig, men inte om alla slutar vaccinera sig. Jag gissar på att du hörde om utbrottet av mässlingen i Järna förra året?
  En reflektion över Anonyms inlägg, en anledning till att vi har vaccin är just för att alla förr drabbades av dessa sjukdommar, och en del av dem kan både leda till döden och div handikapp.
  Vi gör alla vårat bästa för våra små, och visst är det svårt att veta vad som är rätt och vad som är fel med all varierad fakta som finns…!
  Ha det gott! / Frida

  Svara
  • Josefine Norling on

   Hej Frida!
   Hållet givetvis med om att det är riktat åt endast ett håll på den sidan. Men går du in på en sida där dom skriver FÖR vaccinationer så tror jag absolut inte att dom skriver om vad som kan hända med biverkningar. Dom tar nog endast upp sina positiva erfarenheter.

   Ha det bra!
   Josefine

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Vattkoppor, välkomna

Vattkoppor, välkomna

Familj

Äntligen har dom kommit! Vi “klarade” oss förra året och i år trodde jag nästan att det inte skulle bli av. Barn efter barn fick men inte våra, vilket immunförsvar tänkte jag efter sista fallet var nästan två veckor bort och första fallet nästan två månader. Tillslut, ÄNTLIGEN dök dom upp nästan samtidigt på både […]

Vilket vinterväder!

Familj

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset. Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt. Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och […]

Bloggtorka

Bloggtorka

Äventyr

Det har varit en rejäl bloggtorka från min sidan. Inte riktigt fått fram något att skriva, velar om det är intressant för folk att bara läsa om ens vardag. Men tänkte väl ge det ett försök till så kanske jag kommer igång med lite olika intressanta ämnen, kanske inte bara barnen. Vad skulle ni vilja […]

Swedish health awards

Swedish health awards

Hälsa

Hallå! Nyss kommit hem från en härlig kväll på Münchenbryggeriet med Swedish health awards! Otroligt kul att få vara med ikväll och se så många bra och härliga människor få priser för sitt viktiga arbete! Så inspirerande människor och produkter. Som vi sa ikväll, hälsa är inte en trend, det är en livsstil! Imorgon bär […]

Tjurruset 2017

Tjurruset 2017

Äventyr

För några veckor sen sprang jag äntligen Tjurruset ihop med min man. Han springer betydligt snabbare än mig och är mer van samt tränad men han valde att springa med mig och så kul vi hade ihop under detta race! Jag kom in i någon tung period strax efter 4 kilometer, hade varit mycket sugande […]

Trots är bevis på friska barn

Familj

Vi har haft en riktigt jobbig period hemma med Charlie, det börjar lugna ner sig nu och återgå till det “normala” och lugna tiden. Charlie har trotsat och testat gränser väldigt mycket. Han är även en känslomänniska så det har gått i galna bergochdalbanor med humöret, tror jag har blivit 10 år äldre på några […]

Hårinpackning för eksem

Hälsa

Här kommer ett tips om en hårinpackning som är både vårdande för håret men även väldigt effektiv om man har torr hårbotten, eksem eller liknande. Hårinpackning: (man får ändra lite på receptet beroende på hur långt och tjockt hår man har) – 3 matskedar kokosolja – 2 tesked MSM – Några droppar Tea tree – […]

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen

Äventyr

Semestern var alldeles lagom som den ska vara, inte för hektiskt och inte tråkig. Vi var på Öland i två veckor, dock utan någon större sommarvärme men ändå sol. Sen var vi hemma i två veckor och tog dagen lite som den kom, ljuvligt! Vi klarade oss från förkylningar och andra sjukdomar, sett och hört […]

Utvecklas och det känns tydligt

Hälsa

Jag känner verkligen hur jag utvecklas både psykiskt och fysiskt! Psykiskt, hur jag vågar mig på fler och fler övningar och hanterar dom rätt. Kan ha lite för dåligt självförtroende ännu bland alla vältränade tjejer inne på gymmet som har stenkoll, var faktiskt nästan 10 år sedan jag tränade på gym dagligen. För var dag […]

Vanimeli, vilken produkt!

Baby

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott! Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)