Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mammabloggen

Nu får det vara nog!

Charlie har varit sjuk tillochfrån i över en månads tid.
Jag har börjat gett honom goda magbakterier för att stärka upp immunförsvaret och D-vitamin tar han varje dag. Och inte den från BVC utan han får D-vitamin från Soma. Helt utan tillsatser.

Från Somanordic:
Soma Nordic D3 - Vitamin är löst i en bas av vegetabilisk glycerol, en sockeralkohol som ger en naturlig och god sötsmak. Glycerol är en central byggsten i alla organ och vävnader, fettsyrorna som bygger våra celler är alltid bundet till glycerol. Glycerol är fuktighetsbevarande och ger en bra bindning mellan fettrika vitaminer samt mellan D-vitamin och vatten. Vegetabilisk glycerol har något svagare sötsmak än socker, lägre glykemiskt index och bland sötningsmedlen räknas den som kompatibel med lågkolhydratdieter. Källan till Soma Nordics D-vitamin är hämtat från fårull. Du doserar enkelt med hjälp av pipett.
Soma Nordics D3-Vitamin för barn är löst i en bas av mellanlånga fettsyror (MCT), som är extraherade från kokosnötolja. Inga tillsatser.

Men nu har jag även börjat ge honom en produkt som heter Anti-V från Holistic.
Det är en hummussyra som kan hjälpa kroppen med bland annat infektion, inflammationer.. Den kan driva ut gifter och virus från kroppen. Så nu hoppas vi att den slår till snart, han fick sin första dos igår.

Från www.Holistic.se :
Holistic Anti-V
Hummussyra är en naturlig syra som finns i markens humuslager.
Humussyran i Anti-V kommer från torv som bildats under 50 000–200 000 år.
Humusen tas från flera meters djup där den är skyddad mot moderna miljöföroreningar. Den är renad och extraherad.

20131113-160428.jpg

Men han är trots allt oftast glad och idag sa han sitt tredje ord, TITTA!
Han pekade på sin fönsterdekoration och upprepade "Titta,titta" flera gånger.


17 comments on “Nu får det vara nog!

 1. Anneli on

  Välkommen till verkligheten! Det är höst och små barn är ständigt sjuka från oktober till april, kan bli ännu mer när de börjar på dagis, men det är genom alla dessa sjukdomar som de bygger upp sitt immunförsvar 😉

  Svara
  • Josefine Norling on

   Absolut, vet självklart om att barn är sjuka mycket. Och speciellt när vi umgås med barn i förskoleåldern. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har barn upp till 12 förkylningar första året. MEN jag vet också att man kan hjälpa till att stärka imunförsvaret och få ett bättre motstånd och kanske inte behöver vara sjuk hela tiden. Så det satsar vi på nu! 🙂

   Svara
 2. Emma on

  Ja, jag håller med dig Josefine. Tror man kan förebygga en hel del! Klart barn kan bli sjuka, speciellt med tanke på att han föddes med kejsarsnitt. Men just därför tror jag att du gör 100% rätt i att verkligen boosta hans immunförsvar. Jag gav nikoblajen lite silver utspätt i vatten när han var förkyld. Vet inte om det hjälpte, men det vände fort! Ha det bra! Kom gärna och hälsa på någon dag! /Emma

  Svara
 3. Martin on

  Hej!

  Lillkillen ser pigg och glad ut och som första kommentatorn säger så är det genomgångna infektioner som gör att man bygger upp ett skydd mot infektioner (förutom vaccinationer då). Det är dock bra att veta att kosttillskott som du rekommenderar ovan inte regleras och kontrolleras av någon myndighet utan det är tillverkaren som har ansvar för att produkten inte är farlig för användaren. Således är det svårt att veta exakt vad som är i ett kosttillskott förutom det som står på förpackningen. Detta kan vara bra och veta om man är orolig för exv tungmetaller och särskilt då d-vitamin kan vara farligt vid överdosering.

  Med vänlig hälsning, Martin

  Svara
  • Josefine Norling on

   Man ska vara väldigt noga med vad man ger för produkter till sina barn givetvis. Dom produkter han får litar jag fullständigt på. Dom är rena, naturliga och det mesta är ekologiskt.
   D-vitamin är jag inte ett dugg rädd för att det kan bli en överdosering, snarare tvärtom. Vi får alldeles för lite D-vitamin i vårt land och detta bidrar till mycket negativt inom hälsan TROR jag.

   Man kan ju ställa sig frågan jag gjort många gånger om som du påpekar här angående tungmetaller och liknande. Vaccin, som jag börjar luta mer och mer att inte ge min son.. Det innehåller bland annat kvicksilver, aluminium och formaldehyd. Se http://www.vaccin.me. På http://www.vetenskapshalsa.se rekommenderar dom noggrant att tvätta kläder innan man använder dom för att det kan finnas spår av formaldehyd som inte är bra för hälsan men vi ska spruta in detta i vårt blodomlopp?
   Detta kan också finnas i hudprodukter och kosmetik. Vad rengör och tvättar dom flesta sina barn med?
   Kolla igenom innehållsförteckningen och lita inte endast på myndigheters rekommendation eller reklam.

   Svara
 4. Emma on

  Äh, håller återigen med dig, Josefine. Klart ungar kommer bli sjuka och på det viset bygga upp sitt immunförsvar, men hallå. De MÅSTE inte bli sjuka jämt och ständigt. Har hört många som inte vaccinerar sina barn som säger att deras barn alltid är friska. Ska det då vara något negativt? Låter hemskt knepigt, tycker jag. Dessutom är jag helt övertygad om att man gör sitt barn en stor tjänst när man ger extra d-vitamin. Herregud, man ska ju ge barn d-droppar! Dock vill ju BVC att man ska ge acos d-vitamin, men det gör inte jag. Är inte ett dugg rädd för eventuella tungmetaller, låter som nonsens i mina öron. Passa er istället för hjälpämnen i acos d-droppar. Läser man om dem står det att det kan finnas samband mellan dessa ämnen och koncentrationssvårigheter m.m. Det tycker jag personligen låter mycket värre, för jag har aldrig någonsin hört om tungmetaller i andra d-droppar.

  Svara
  • Josefine Norling on

   Jag har även hört på ryktes vägar. Har inte grundat så mycket i detta då jag inte använder acos D-droppar men att det skulle innehålla transfetter? Som sagt, vet ej om detta är sant men är det så är det skrämmande!

   Svara
 5. martinsandberg@hotmail.com on

  Hej igen!

  1 Poängen jag ville få fram är att man inte kan veta exakt vad som finns i kosttillskott eftersom de inte är reglerade och kontrollerade som läkemedel är (se gärna http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kosttillskott/) . Således skall man tänka till innan man ger kosttillskott till små barn även om det påstås vara “naturligt” i reklamen. I naturliga ämnen ingår ju för övrigt även kvicksilver och aluminium. Det finns som jag sade ovan en risk med överdosering av alla ämnen oavsett hur “rena” och “naturliga” de är i små doser. (se gärna denna länk om kolloidalt silver http://www.slv.se/sv/grupp3/Nyheter-och-press/Bilagor-till-nyheter/Angaende-eventuella-risker-med-kolloidalt-silver-i-kosttillskott/)

  2 ACO:s D-vitaminolja 80 IE/droppe innehåller vitamin D3 (koleciferol), solrosolja och butylhydroxianisol. Det sistnämnda har figurerat på olika forum och påstås då vara hälsofarligt. Detta stämmer dock inte om man använder dropparna i den minimala dos som är rekommenderat. Se gärna länkar nedan.

  http://asebeia.wordpress.com/2011/01/27/butylhydroxianisol-i-vitamin-d-droppar/
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/felaktiga-cancerlarm-om-d-droppar_6842919.svd
  http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/D-droppar/

  3 Vacciner är en av de medicinska upptäckter som har räddat flest människoliv. VI har utrotat sjukdomar som smittkoppor och på väg att göra samma sak med polio. Det förekommer väldigt mycket felaktig information på nätet, exempelvis på sidan vaccin.me som du hänvisar till ovan. Vaccinerna i barnvaccinationsprogrammet är mycket väl beprövade och säkra. Det är mycket prat om kvicksilver som tidigare användes i vacciner men man får vanligtvis i sig mer kvicksilver via maten under en vecka än man får av en dos vaccin. Samma sak gäller formaldehyd som du nämner ovan, den spårmängd som kan följa med vaccinet är försumbar jämfört med vad du exponeras under dagliga livet. För en mer vetenskaplig och medicinskt korrekt bild av vacciner se gärna länkarna nedan.

  http://vaccininfo.wordpress.com/
  http://www.socialstyrelsen.se/smittskydd/vaccination/barnvaccinationer
  http://www.smittskyddsinstitutet.se/vanliga-fragor/allmanna-vaccinationsprogrammet/aktuella-fragor/

  MVH Martin

  Svara
 6. martinsandberg@hotmail.com on

  Så kan det nog vara 🙂 . Då är det viktigt att komma ihåg att man har rätt till sina egna åsikter men inte till sina egna fakta.

  MVH Martin

  Svara
 7. Emma on

  Men då är det ju lite dubbelmoral i att säga att det “är faktiskt små mängder” i vaccin, acos d-droppar osv. Då kan det ju lika gärna “vara små mängder” diverse tungmetaller i kosttillskott (MEN litar till 100% på de fina, rena märkena både jag och Josefine använder) och då kan ju inte det heller spela roll?

  Dessutom kan du överdosera acos d-droppar, du kan överdosera vanliga läkemedel, du kan till och med överkonsumera vatten. Men man får ju liksom tänka till lite. Varför skulle man överdosera d-vitamin bara för att det är d-vitamin man köper i hälsokost? Tycker det hela låter väääldigt långsökt.

  Finns btw ingen känd biverkning av silver (“Den mest kända biverkningen hos människor i samband med kronisk exponering för produkter som innehåller silver är argyria, som är en permanent missfärgning (blågrått – skiffergrått) av hud, ögon och inre organ – även nervceller (1,4,5). Argyria är ett ovanligt tillstånd (4, 6), men känt sedan länge, då silver tidigare har använts som läkemedel för behandling av t ex syfilis m fl. sjukdomar”, från sidan du länkade till). Blir man blå får man skylla sig själv, då har man använt helt fel typ av silver.

  Ja, nu “läxar jag upp” dig, men blir trött på att folk ska försöka tala om hur man ska göra och inte med sitt eget barn. Tro mig, Jossan är en tjej med koll och jag VET att hon ger sitt barn det allra bästa. Alla gör som de vill, man måste inte komma med pekpinnar. Herregud, när jag var gravid åt jag chlorella, silver, fettsyror från alger och mycket, mycket mer. Min unge är hur frisk som helst och får alla möjliga “konstiga” livsmedel och kosttillskott. Och kommer inte ändra på det.

  Tack och hej

  Svara
 8. Emma on

  … Och dessutom är det mer (dåligt) silver i sådana där otäcka silverkulor man har på bakverk än det lilla man tar av det KOLLOIDALA silvret, alltså en helt annan typ av silver. Men det ska vara helt ok anser Livsmedelsverket? Hm. Av den anledningen, och många fler anledningar, väljer jag att inte lita blint på Livsmedelsverket, och ratar alltså din källa.

  Svara
 9. Emma on

  Detta står på Livsmedelsverkets hemsida: ” Vilken dos som krävs för att argyria ska uppstå är f n inte säkert känt (1, 4). Förmodligen rör det sig om grammängder. Enligt de fallbeskrivningar som publicerats, skulle tillförsel av kolloidalt silver i t ex kosttillskott under längre tid kunna medföra att argyria kan uppstå (4,5,6,7,8).

  Argyria anses i och för sig inte i de flesta fall vara förknippat med allvarliga följdverkningar, men det finns allvarliga komplikationer rapporterade som att silver kan lagras upp även i centrala nervsystemet, vilket skulle kunna vara en orsak till försämrad nervfunktion och beteendestörningar (9). Detta har dock inte visats kliniskt eller experimentellt (9).”

  Så farligt var det… Ingen vettig intar väl grammängder. Med detta hoppas jag kunna ta död på denna diskussion, och avsluta med att tacka Josefine för hennes fina blogg, för hur hon alltid ödmjukt beskriver endast hur hon gör, inte hur hon anser att man SKALL göra och hur hon alltid bemöter alla kommentarer med respekt. Tråkigt att folk inte bara kan acceptera att det är så hon gör och släppa det, även om man inte håller med. Folk har ett oerhört stort behov att att hävda sig, därmed också kritisera.

  Svara
 10. martinsandberg@hotmail.com on

  Hej Emma!

  Nej det är inte “dubbelmoral” att säga vad som finns i vacciner, d-droppar mm eftersom vi faktiskt vet vad som finns i vacciner och d-droppar samt vad för påverkan det har, eller i detta fallet inte har, på kroppen. Min poäng är att man inte vet ingående ämnen eller dosstorlek med exakthet (som i fallet med kosttillskott) om det inte finns någon reglering av substanserna. Du måste väl ändå hålla med om att det är lättare att överdosera något av misstag om du inte vet styrkan på det du häller i dig?
  Silver är ett känt antiseptikum (ungefär som desinfektionsmedel) men det finns inga studier som visar att det skulle vara effektivt vid intagande av detta ämne eller att det skulle vara nödvändigt spårämne för människan. Sedan ville jag inte direkt påstå att det är livsfarligt att ta silverpreparat men att bli gråfärgad (Argyria) måste väl ändå räknas som en biverkan.

  Jag ville inte läxa upp någon eller hävda mig själv på något sätt. Dock tycker jag att man får räkna med mothugg om man gör reklam för oreglerade kosttillskott till små barn på sin blogg.
  MVH Martin

  Svara
 11. Emma on

  Sedan bl.a. kungligheterna var blåa i huden för länge sedan har det funnits en man som blivit blå, och han har framställt eget silver. Håller inte med. De preparat du förespråkar innehåller ämnen som är tvivelaktiga, man vet inte med säkerhet hur de kan påverka kroppen, särskilt inte i kombination med varandra. Varför påstår du att jag inte vet med exakthet? Jag arbetar med detta, de märken jag använder har jag full koll på. De genomgår granskningar. Vad vet du egentligen? Nåja, detta är det sista jag skriver.

  Svara
 12. Martin on

  Hej igen!

  Argyria är en ovanlig biverkan men mtp hur osannolikt det är att silver har effekt så får man väga det mot biverkningar, men också mot risken att det är något annat man får i sig. Detta då kontrollen av kosttillskott är väldigt dålig och ansvaret får säkerheten och innehållet ligger på tillverkaren. Man kan i stort sett sälja vad som helst så länge man inte hävdar att det förebygger/botar/lindrar sjukdom, får då skall det klassas som läkemedel med allt vad det innebär. Sedan finns det säkert seriösa aktörer i denna bransch också. Men mtp osäkerheten i vad man får i sig anser jag att man inte bör ge det till barn.

  Med vänlig hälsning, Martin

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Vattkoppor, välkomna

Vattkoppor, välkomna

Familj

Äntligen har dom kommit! Vi “klarade” oss förra året och i år trodde jag nästan att det inte skulle bli av. Barn efter barn fick men inte våra, vilket immunförsvar tänkte jag efter sista fallet var nästan två veckor bort och första fallet nästan två månader. Tillslut, ÄNTLIGEN dök dom upp nästan samtidigt på både […]

Vilket vinterväder!

Familj

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset. Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt. Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och […]

Bloggtorka

Bloggtorka

Äventyr

Det har varit en rejäl bloggtorka från min sidan. Inte riktigt fått fram något att skriva, velar om det är intressant för folk att bara läsa om ens vardag. Men tänkte väl ge det ett försök till så kanske jag kommer igång med lite olika intressanta ämnen, kanske inte bara barnen. Vad skulle ni vilja […]

Swedish health awards

Swedish health awards

Hälsa

Hallå! Nyss kommit hem från en härlig kväll på Münchenbryggeriet med Swedish health awards! Otroligt kul att få vara med ikväll och se så många bra och härliga människor få priser för sitt viktiga arbete! Så inspirerande människor och produkter. Som vi sa ikväll, hälsa är inte en trend, det är en livsstil! Imorgon bär […]

Tjurruset 2017

Tjurruset 2017

Äventyr

För några veckor sen sprang jag äntligen Tjurruset ihop med min man. Han springer betydligt snabbare än mig och är mer van samt tränad men han valde att springa med mig och så kul vi hade ihop under detta race! Jag kom in i någon tung period strax efter 4 kilometer, hade varit mycket sugande […]

Trots är bevis på friska barn

Familj

Vi har haft en riktigt jobbig period hemma med Charlie, det börjar lugna ner sig nu och återgå till det “normala” och lugna tiden. Charlie har trotsat och testat gränser väldigt mycket. Han är även en känslomänniska så det har gått i galna bergochdalbanor med humöret, tror jag har blivit 10 år äldre på några […]

Hårinpackning för eksem

Hälsa

Här kommer ett tips om en hårinpackning som är både vårdande för håret men även väldigt effektiv om man har torr hårbotten, eksem eller liknande. Hårinpackning: (man får ändra lite på receptet beroende på hur långt och tjockt hår man har) – 3 matskedar kokosolja – 2 tesked MSM – Några droppar Tea tree – […]

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen

Äventyr

Semestern var alldeles lagom som den ska vara, inte för hektiskt och inte tråkig. Vi var på Öland i två veckor, dock utan någon större sommarvärme men ändå sol. Sen var vi hemma i två veckor och tog dagen lite som den kom, ljuvligt! Vi klarade oss från förkylningar och andra sjukdomar, sett och hört […]

Utvecklas och det känns tydligt

Hälsa

Jag känner verkligen hur jag utvecklas både psykiskt och fysiskt! Psykiskt, hur jag vågar mig på fler och fler övningar och hanterar dom rätt. Kan ha lite för dåligt självförtroende ännu bland alla vältränade tjejer inne på gymmet som har stenkoll, var faktiskt nästan 10 år sedan jag tränade på gym dagligen. För var dag […]

Vanimeli, vilken produkt!

Baby

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott! Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)