Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mammabloggen

November 2013

Som sagt, har lite att uppdatera er om så vi kör igång.

Jag slutade blogga här i november 2013 och bara någon vecka efter detta så plussade vi med vårat andra barn. Lyckan var totalt!

Charlie var vid denna tid 10 månader och det skiljer 18 månader och 6 dagar på Charlie och lillasyster.

Vi fick reda på att jag var gravid väldigt tidigt, ungefär i vecka 4. Besvären kom ganska plötsligt, precis som med Charlie började jag kräkas av allt och ingenting. Vi beslutade att berätta väldigt tidigt för släkt och vänner för att ändå kunna umgås med dom trots att det gick vinterkräksjuka. Inte kul att kräkas hela tiden och alla blir livrädda att dom ska bli "smittade".

I vecka 6 kom foglossningarna tillbaka, det blir värre och värre för var dag men att försöka tänka på hur jag går och bär Charlie så lindras det en del. Värst är på kvällarna efter en hel dag med aktiviteter.

Efter några veckor av kraftigt illamående och behöll nästan ingenting i matväg så besökte jag kvinnokliniken, samma som med Charlie. Där fick jag erbjudande om att bli inlagd för att återhämta mig eller hem och testa en medicin som skulle kunna hjälpa. Om medicinen skulle hjälpa så var det ganska direkt så jag chansade på detta och begav mig hemåt och det hjälpte rätt så fort! Men gick det lite för långt mellan doserna så kom det tillbaka.

Men besvären slutade inte där, jag är inte riktigt gjord för att vänta barn kan man konstatera. Foglossningarna från helvetet kom igång och fick kryckor att försöka stödja mig på men när man väljer att ha barn tätt så är det inte så lätt att gå på kryckor när man måste bära eller köra vagn. Charlie började gå stabilt när han var 13 månader men orkade inte så långt och hans behov går alltid först.

Blodtrycket sjönk samt blodvärdet blev väldigt lågt, svimmade någon gång. Ville inte äta järntabletterna som barnmorskan rekommenderade då jag inte får upp mitt blodvärde speciellt fort utav dom och man blir väldigt dålig i magen. Blutsaft funkade inte heller så min mamma hittade Alpha Plus produkt Ferritin 5mg som är ett järn som inte behöver omvandlas i kroppen och bara på någon vecka var mitt järnvärde på topp.

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Vattkoppor, välkomna

Vattkoppor, välkomna

Familj

Äntligen har dom kommit! Vi “klarade” oss förra året och i år trodde jag nästan att det inte skulle bli av. Barn efter barn fick men inte våra, vilket immunförsvar tänkte jag efter sista fallet var nästan två veckor bort och första fallet nästan två månader. Tillslut, ÄNTLIGEN dök dom upp nästan samtidigt på både […]

Vilket vinterväder!

Familj

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset. Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt. Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och […]

Bloggtorka

Bloggtorka

Äventyr

Det har varit en rejäl bloggtorka från min sidan. Inte riktigt fått fram något att skriva, velar om det är intressant för folk att bara läsa om ens vardag. Men tänkte väl ge det ett försök till så kanske jag kommer igång med lite olika intressanta ämnen, kanske inte bara barnen. Vad skulle ni vilja […]

Swedish health awards

Swedish health awards

Hälsa

Hallå! Nyss kommit hem från en härlig kväll på Münchenbryggeriet med Swedish health awards! Otroligt kul att få vara med ikväll och se så många bra och härliga människor få priser för sitt viktiga arbete! Så inspirerande människor och produkter. Som vi sa ikväll, hälsa är inte en trend, det är en livsstil! Imorgon bär […]

Tjurruset 2017

Tjurruset 2017

Äventyr

För några veckor sen sprang jag äntligen Tjurruset ihop med min man. Han springer betydligt snabbare än mig och är mer van samt tränad men han valde att springa med mig och så kul vi hade ihop under detta race! Jag kom in i någon tung period strax efter 4 kilometer, hade varit mycket sugande […]

Trots är bevis på friska barn

Familj

Vi har haft en riktigt jobbig period hemma med Charlie, det börjar lugna ner sig nu och återgå till det “normala” och lugna tiden. Charlie har trotsat och testat gränser väldigt mycket. Han är även en känslomänniska så det har gått i galna bergochdalbanor med humöret, tror jag har blivit 10 år äldre på några […]

Hårinpackning för eksem

Hälsa

Här kommer ett tips om en hårinpackning som är både vårdande för håret men även väldigt effektiv om man har torr hårbotten, eksem eller liknande. Hårinpackning: (man får ändra lite på receptet beroende på hur långt och tjockt hår man har) – 3 matskedar kokosolja – 2 tesked MSM – Några droppar Tea tree – […]

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen

Äventyr

Semestern var alldeles lagom som den ska vara, inte för hektiskt och inte tråkig. Vi var på Öland i två veckor, dock utan någon större sommarvärme men ändå sol. Sen var vi hemma i två veckor och tog dagen lite som den kom, ljuvligt! Vi klarade oss från förkylningar och andra sjukdomar, sett och hört […]

Utvecklas och det känns tydligt

Hälsa

Jag känner verkligen hur jag utvecklas både psykiskt och fysiskt! Psykiskt, hur jag vågar mig på fler och fler övningar och hanterar dom rätt. Kan ha lite för dåligt självförtroende ännu bland alla vältränade tjejer inne på gymmet som har stenkoll, var faktiskt nästan 10 år sedan jag tränade på gym dagligen. För var dag […]

Vanimeli, vilken produkt!

Baby

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott! Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)