Mammabloggen

Då var blodomloppet avklarat!

Tredje loppet för i år är avklarat. I måndags sprang jag och min man blodomloppet, han milen och jag körde mina trygga 5 km. Jag sprang på 33.09 och då fick jag sicksacka hela loppet för att människorna som väljer att gå inte tänker på oss som vill springa, så dom går gärna på rad över hela banan. Så det är bara att dra ner i diket om man vill om.

Jag började med löpning i maj i år, blev sugen att testa något nytt som man kunde göra nästan närsomhelst utan att anpassa sig efter öppettider, kostnader och kö till olika pass eller maskiner.

Jag har hittills jobbat mig upp till 5km utan att pausa, men hinner inte ut så mycket utan har tyvärr endast sprungit mindre än 20 gånger än så länge. Måste också erkänna att jag är rädd att springa själv på kvällen så försöker undvika detta.

Blodomloppet gick hyfsat, jag slog min Vårruset tid så det får jag vara nöjd med även om det bara gällde några sekunder. En ökning är alltid positiv oavsett tid. Jag behöver försöka träna på att öka min maxfart, bygga mer benmuskler för att orka mer. Men psyket är nog värst, hela tiden säger rösten i huvudet till mig att jag ska sluta springa, jag svarar med att höja musiken i hopp om att mina tankar försvinner. Saken är att jag tycker egentligen inte om att springa när jag väl gör det, MEN när jag har avslutat mitt pass får jag en otroligt härlig aderalinkick så det är värt det alla gånger. Samt för hälsans skull!

 

blodomloppet 2015

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Swedish health awards

Swedish health awards

Hälsa

Hallå! Nyss kommit hem från en härlig kväll på Münchenbryggeriet med Swedish health awards! Otroligt kul att få vara med ikväll och se så många bra och härliga människor få priser för sitt viktiga arbete! Så inspirerande människor och produkter. Som vi sa ikväll, hälsa är inte en trend, det är en livsstil! Imorgon bär […]

Tjurruset 2017

Tjurruset 2017

Äventyr

För några veckor sen sprang jag äntligen Tjurruset ihop med min man. Han springer betydligt snabbare än mig och är mer van samt tränad men han valde att springa med mig och så kul vi hade ihop under detta race! Jag kom in i någon tung period strax efter 4 kilometer, hade varit mycket sugande […]

Trots är bevis på friska barn

Familj

Vi har haft en riktigt jobbig period hemma med Charlie, det börjar lugna ner sig nu och återgå till det ”normala” och lugna tiden. Charlie har trotsat och testat gränser väldigt mycket. Han är även en känslomänniska så det har gått i galna bergochdalbanor med humöret, tror jag har blivit 10 år äldre på några […]

Hårinpackning för eksem

Hälsa

Här kommer ett tips om en hårinpackning som är både vårdande för håret men även väldigt effektiv om man har torr hårbotten, eksem eller liknande. Hårinpackning: (man får ändra lite på receptet beroende på hur långt och tjockt hår man har) – 3 matskedar kokosolja – 2 tesked MSM – Några droppar Tea tree – […]

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen

Äventyr

Semestern var alldeles lagom som den ska vara, inte för hektiskt och inte tråkig. Vi var på Öland i två veckor, dock utan någon större sommarvärme men ändå sol. Sen var vi hemma i två veckor och tog dagen lite som den kom, ljuvligt! Vi klarade oss från förkylningar och andra sjukdomar, sett och hört […]

Utvecklas och det känns tydligt

Hälsa

Jag känner verkligen hur jag utvecklas både psykiskt och fysiskt! Psykiskt, hur jag vågar mig på fler och fler övningar och hanterar dom rätt. Kan ha lite för dåligt självförtroende ännu bland alla vältränade tjejer inne på gymmet som har stenkoll, var faktiskt nästan 10 år sedan jag tränade på gym dagligen. För var dag […]

Vanimeli, vilken produkt!

Baby

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott! Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak […]

Protein, magnesium och mycket vatten

Hälsa

Denna vecka har träningen verkligen funkat hur bra som helst, tiderna har funkat efter jobbet och på löppassen har barnen och Jocke hackat på med cykel och cykelvagn. Styrketräningen på gymmet och hemma fungerar hur bra som helst, känns riktigt skönt. Motionscyklingen lika så men min löpning, usch säger jag bara. Det är tungt, det […]

Ett dopp i det blå

Familj

I måndags var vi lediga för jag hade jobbat helg och Jocke passade på att ta ledigt också. Vi var på 4-års kontroll samt 2,5-års kontroll, gick galant! Ellen skulle gärna visa allt hon kunde och lite till, spexa som hon gör och babblar på. Charlie är lite mer försiktigt men gör det han blir […]

Milen på cykel

Äventyr

I onsdags blev det milen på motionscykeln innan jobbet, det gick bra och barnen var nöjda trots att mamma tränade. Fredagen blev ju inte riktigt som tänkt då barnen åkte på magsjuka. Får vara glada att dom klarat sig rätt många omgångar men denna gång åkte dom dit, Ellen först och några dagar senare Charlie. […]