Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mammabloggen

Är köttbullarna, sillen och Midsommar det som kommer finnas kvar?

Jag har skänkt pengar till flyktingarna, jag har skänkt kläder och mina tankar.
Det är djupt tragiskt att detta ens sker.

Att barn, föräldrar, systrar, bröder, farföräldrar, morföräldrar ska behöva genomlida något sånt här. Det sätter extrema sår i själen som jag inte tror att varken jag eller du förstår.

Att se barn flyta in på stranden, livlösa. Bli slagna av militärer, poliser och demonstranter.

Vissa kommer till ett bättre liv efter ha flytt, andra överlever inte sin resa till tryggheten.
Vissa är goda, andra är onda. Vissa respekterar det nya landet och anpassar sig, andra inte.
Vissa svenskar välkomnar, andra absolut inte.

Jag välkomnar alla och hoppas dom finner ett nytt lyckligt liv här.

MEN det är något jag inte förstår, något jag stör mig på.

Jag börjar känna mig som en utländsk, en främmande i mitt egna land.

Varför får vi inte ha kvar våra traditioner?
Varför måste vi anpassa oss efter exakt alla andras religioner och kulturer när vi inte får behålla våra egna?
Är jag en rasist för att jag firar national dagen med svenska flaggan och nationalsången?
Är vi respektlösa för att vi fortfarande vill att våra skolavslutningar ska få vara i kyrkan?

Varför måste shoppingcenter ha öppet på Julafton för att det finns andra kulturer som inte firar jul. VI, svenskar firar jul. Vi är inte respektlösa för att vi vill vara hemma med våra familjer på Julafton utan att behöva jobba. Det finns andra dagar att shoppa på.

Och stora delar av allt detta, inte allt men stora delar är vi svenskar som har ändrat på.
Jag menar absolut inget illa med detta, jag känner bara att vi börjar tappa våra svenska traditioner. Kanske tragiskt av mig att gnälla på såna här saker, när det sker så mycket hemskheter för andra.
Vissa saker vill man förnya, andra vill man ha kvar utan att bli klandrad av svenskar eller utländska.
Är köttbullarna, sillen och midsommar det som kommer leva kvar?


6 comments on “Är köttbullarna, sillen och Midsommar det som kommer finnas kvar?

 1. Tessan on

  Håller helt med dig! Jag är absolut inte rasist, önskar alla ett bra liv oavsett hudfärg, religion eller ursprung. Tycker det är fruktansvärt att det är ett sådant laddat ämne – man vågar knappt uttrycka åsikter som dessa för då är man rasist. Sjukaste är ändå att det är vi svenskar som skapar detta, som krymper oss själva, våran tro och traditioner. Skulle kunna skriva en hel roman om det, men spar det för allas skull 😉 Ville bara säga det, bra reflektioner. Kram!

  Svara
 2. M on

  Ja.. det är tragiskt. Att ni inte får fortsätta förstöra planeten med att konsumera sill och köttbullar..

  Är det någon som hindrat dig från att göra alla de saker i kyrkan som du vill göra så himla mycket? Eller går du på alla provocerande löpsedlar?

  Är det någon som personligen sagt att du är rasist för att du har en flagga, eller målar du fan på väggen för att du har något bättre att gnälla över?

  Har du något bevis på att “vi inte får ha kvar våra traditioner?” WHat?!?! det är bara att köra på.. ingen kommer att hindra dig. Och om nån gör det, vem bryr sig? Gör som du vill ändå, våga stå på dig?! Njut och var tacksam över ditt fantastiska liv vettja!

  Svara
  • Josefine Norling on

   Hej!
   Jag vet inte riktigt ditt namn men alltid bra med åsikter. Att dela åsikter och ta emot dom med respekt och ödmjukhet även om man inte håller med kan vi hjälpa varandra att se olika på saker och ting. Lära sig av varandra och kanske se situationer på andra sätt. Jag har varit med om en del samt folk i min närhet, kanske bara råkat ut för tråkiga människor. Sånt är livet men att dela åsikter är alltid nyttigt. På samma sätt som du anser att jag kanske läser för mycket dumma artiklar och blir provocerad utav det är ungefär på samma sätt som du läser detta inlägg och lägger ner energi på det. Man kan alltid ändra sig, ändra åsikter och se saker i nytt ljus!
   Men alltid visa ödmjukhet, för alla är vi olika!
   Ha en fin helg och jag ska njuta extra mycket i helgen över mitt liv, det lovar jag!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Vattkoppor, välkomna

Vattkoppor, välkomna

Familj

Äntligen har dom kommit! Vi “klarade” oss förra året och i år trodde jag nästan att det inte skulle bli av. Barn efter barn fick men inte våra, vilket immunförsvar tänkte jag efter sista fallet var nästan två veckor bort och första fallet nästan två månader. Tillslut, ÄNTLIGEN dök dom upp nästan samtidigt på både […]

Vilket vinterväder!

Familj

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset. Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt. Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och […]

Bloggtorka

Bloggtorka

Äventyr

Det har varit en rejäl bloggtorka från min sidan. Inte riktigt fått fram något att skriva, velar om det är intressant för folk att bara läsa om ens vardag. Men tänkte väl ge det ett försök till så kanske jag kommer igång med lite olika intressanta ämnen, kanske inte bara barnen. Vad skulle ni vilja […]

Swedish health awards

Swedish health awards

Hälsa

Hallå! Nyss kommit hem från en härlig kväll på Münchenbryggeriet med Swedish health awards! Otroligt kul att få vara med ikväll och se så många bra och härliga människor få priser för sitt viktiga arbete! Så inspirerande människor och produkter. Som vi sa ikväll, hälsa är inte en trend, det är en livsstil! Imorgon bär […]

Tjurruset 2017

Tjurruset 2017

Äventyr

För några veckor sen sprang jag äntligen Tjurruset ihop med min man. Han springer betydligt snabbare än mig och är mer van samt tränad men han valde att springa med mig och så kul vi hade ihop under detta race! Jag kom in i någon tung period strax efter 4 kilometer, hade varit mycket sugande […]

Trots är bevis på friska barn

Familj

Vi har haft en riktigt jobbig period hemma med Charlie, det börjar lugna ner sig nu och återgå till det “normala” och lugna tiden. Charlie har trotsat och testat gränser väldigt mycket. Han är även en känslomänniska så det har gått i galna bergochdalbanor med humöret, tror jag har blivit 10 år äldre på några […]

Hårinpackning för eksem

Hälsa

Här kommer ett tips om en hårinpackning som är både vårdande för håret men även väldigt effektiv om man har torr hårbotten, eksem eller liknande. Hårinpackning: (man får ändra lite på receptet beroende på hur långt och tjockt hår man har) – 3 matskedar kokosolja – 2 tesked MSM – Några droppar Tea tree – […]

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen

Äventyr

Semestern var alldeles lagom som den ska vara, inte för hektiskt och inte tråkig. Vi var på Öland i två veckor, dock utan någon större sommarvärme men ändå sol. Sen var vi hemma i två veckor och tog dagen lite som den kom, ljuvligt! Vi klarade oss från förkylningar och andra sjukdomar, sett och hört […]

Utvecklas och det känns tydligt

Hälsa

Jag känner verkligen hur jag utvecklas både psykiskt och fysiskt! Psykiskt, hur jag vågar mig på fler och fler övningar och hanterar dom rätt. Kan ha lite för dåligt självförtroende ännu bland alla vältränade tjejer inne på gymmet som har stenkoll, var faktiskt nästan 10 år sedan jag tränade på gym dagligen. För var dag […]

Vanimeli, vilken produkt!

Baby

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott! Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)