Mammabloggen

Löven ligger på marken och det gråa börjar ta över

Hösten är en sån vacker årstid och denna höst har varit magisk som jag flera gånger har påpekat. Men det varar alldeles för kort stund. Nu ligger nästan alla löv på marken och det börjar kännas grått och trist. Det gör att jag längtar tills snön kommer, allt blir så mycket härligare då. (Förutom ALLA kläder som ska på)

Höstkvällarna med tända ljus, en kopp te och krypa upp i soffan. Underbart!
Varje höst så byter jag ut kuddarna till mörkare fodral i soffan, gardinerna till mörkare och gör det murrigt här hemma. Galet mysig stämning men det är ju egentligen då man skulle ha sommarfärger för att pigga upp mörkret?
Allt är så mörkt annars och så gör jag ännu mörkare inne men det känns så rätt.

vardagsrummet

 

Hur brukar ni ha det på hösten? Gör ni om lite hemma i inredningen eller kör ni på samma året runt?

Jag är en sån som kan bli väldigt glad av materiela ting ibland, fel enligt många men vad gör det egentligen?
Häromdagen fyndade jag denna glasbox för 99:- och det har blivit en stor favorit här hemma med alla typer av möjligheter att dekorer i den. Efter årstid eller med några kära saker i.

glasbox


2 comments on “Löven ligger på marken och det gråa börjar ta över

  1. Tessan on

    Håller med om att materiella ting kan göra en lycklig – för en stund iaf! 🙂 Hos oss är det lite olika, ibland får jag för mig att ändra till en färg men blir liksom inte helt nöjd med resultatet. Så kan jag ändra typ 6 ggr/år… Men nu har vi haft samma hur länge som helst, saknar lust och inspiration för tillfället. Men i normala fall är det murrigt som gäller på hösten! ? Kram!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vattkoppor, välkomna

Vattkoppor, välkomna

Familj

Äntligen har dom kommit! Vi “klarade” oss förra året och i år trodde jag nästan att det inte skulle bli av. Barn efter barn fick men inte våra, vilket immunförsvar tänkte jag efter sista fallet var nästan två veckor bort och första fallet nästan två månader.  Tillslut, ÄNTLIGEN dök dom upp nästan samtidigt på både […]

Vilket vinterväder!

Familj

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset. Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt. Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och […]

Bloggtorka

Bloggtorka

Äventyr

Det har varit en rejäl bloggtorka från min sidan. Inte riktigt fått fram något att skriva, velar om det är intressant för folk att bara läsa om ens vardag. Men tänkte väl ge det ett försök till så kanske jag kommer igång med lite olika intressanta ämnen, kanske inte bara barnen. Vad skulle ni vilja […]

Swedish health awards

Swedish health awards

Hälsa

Hallå! Nyss kommit hem från en härlig kväll på Münchenbryggeriet med Swedish health awards! Otroligt kul att få vara med ikväll och se så många bra och härliga människor få priser för sitt viktiga arbete! Så inspirerande människor och produkter. Som vi sa ikväll, hälsa är inte en trend, det är en livsstil! Imorgon bär […]

Tjurruset 2017

Tjurruset 2017

Äventyr

För några veckor sen sprang jag äntligen Tjurruset ihop med min man. Han springer betydligt snabbare än mig och är mer van samt tränad men han valde att springa med mig och så kul vi hade ihop under detta race! Jag kom in i någon tung period strax efter 4 kilometer, hade varit mycket sugande […]

Trots är bevis på friska barn

Familj

Vi har haft en riktigt jobbig period hemma med Charlie, det börjar lugna ner sig nu och återgå till det “normala” och lugna tiden. Charlie har trotsat och testat gränser väldigt mycket. Han är även en känslomänniska så det har gått i galna bergochdalbanor med humöret, tror jag har blivit 10 år äldre på några […]

Hårinpackning för eksem

Hälsa

Här kommer ett tips om en hårinpackning som är både vårdande för håret men även väldigt effektiv om man har torr hårbotten, eksem eller liknande. Hårinpackning: (man får ändra lite på receptet beroende på hur långt och tjockt hår man har) – 3 matskedar kokosolja – 2 tesked MSM – Några droppar Tea tree – […]

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen

Äventyr

Semestern var alldeles lagom som den ska vara, inte för hektiskt och inte tråkig. Vi var på Öland i två veckor, dock utan någon större sommarvärme men ändå sol. Sen var vi hemma i två veckor och tog dagen lite som den kom, ljuvligt! Vi klarade oss från förkylningar och andra sjukdomar, sett och hört […]

Utvecklas och det känns tydligt

Hälsa

Jag känner verkligen hur jag utvecklas både psykiskt och fysiskt! Psykiskt, hur jag vågar mig på fler och fler övningar och hanterar dom rätt. Kan ha lite för dåligt självförtroende ännu bland alla vältränade tjejer inne på gymmet som har stenkoll, var faktiskt nästan 10 år sedan jag tränade på gym dagligen. För var dag […]

Vanimeli, vilken produkt!

Baby

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott! Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak […]