Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Mammabloggen

Världen börjar bli en otäck plats att vara på

Sen barnen kom men framförallt sen min svärmor fick lämna oss alldeles för tidigt har jag kämpat dagligen med dödsångest. Inte bara för min rädsla att dö utan att andra människor runt om mig ska göra det, speciellt mina barn. Fler som står mig nära har drabbats av svåra sjukdomar dom kämpar med varje dag.
Min dödsångest hindrar inte mig ännu i vardagen men jag har svårt att se mig på flygplan närmaste tiden efter alla olyckor man läst. Statiskt sätt så är det väldigt få som omkommer i flygplansolyckor om man kollar hur många plan som är i luften varje dag men det blir så mycket "större" när ett plan kraschar än en bil. Så det skrämmer mig trots att jag flugit väldigt många gånger.
Det är inte längre tekniska fel, utan det är piloter som inte vill leva längre och bomber som placerats i planet.

Jag kämpar dagligen med tankar om vad som skulle kunna hända barnen, jag låter inte det påverka dom men jag ska ge er ett exempel: Häromdagen hämtade jag Charlie på daghemmet. När jag kommer har han klättrat upp i ett träd, inte alls högt. Men det första jag ser är alla stenar runt om på marken, tanken över att han är liten och lite klumpig får mig att se hur han slår i huvudet och blir allvarligt skadad. Men där står han, lycklig och stolt. Första gången han klättrar i trädet och ropar på mig ivrigt. Klart jag går fram och berömmer han för hur duktig han är och ger honom en kram. En kram som blev en trygghet för mig för då kunde jag hjälpa han ner, en kram som för Charlie betydde att mamma tycker att jag är duktig.

Men det börjar bli andra saker än olyckor och sjukdomar som skrämmer mig.

Oskyldiga människor blir knivhuggna. (Finns aldrig anledning att använda knivar mot människor)
TVÅÅRING blir grovt misshandlad av en okänd på torget.
Människor som misshandlar andra människor till döds, fel tillfälle, fel plats.
Barn blir våldtagna på förskolor. Där det ska vara tryggt!
Bomber på krogen.
Terrordåd som blir allt större i världen, alla mina tankar går till Frankrike idag.
Ja, listan kan göras lång.

Nu tänker många att man måste leva trots att världen börjar bli en väldigt otäck plats. Jag kan inte annat än att hålla med. Jag har inte valt dessa tankar själv. Dom kommer till mig, känslorna är svåra att beskriva och jag kämpar varje dag med detta. Jag har bestämt mig att när jag känner att det börjar hindra mig mer än tankar i huvudet ska jag ta till hjälp. Haft vänner som fått hjälp och mår bättre.

Sånt här fanns inte när jag var barn eller när jag gick på krogen. Det har skett fort och det fortsätter att eskalera.

Ska man behöva vara rädd när barnen är i skolan för att det kommer in en person med svärd?
Ja tydligen.


One comment on “Världen börjar bli en otäck plats att vara på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Vattkoppor, välkomna

Vattkoppor, välkomna

Familj

Äntligen har dom kommit! Vi “klarade” oss förra året och i år trodde jag nästan att det inte skulle bli av. Barn efter barn fick men inte våra, vilket immunförsvar tänkte jag efter sista fallet var nästan två veckor bort och första fallet nästan två månader. Tillslut, ÄNTLIGEN dök dom upp nästan samtidigt på både […]

Vilket vinterväder!

Familj

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset. Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt. Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och […]

Bloggtorka

Bloggtorka

Äventyr

Det har varit en rejäl bloggtorka från min sidan. Inte riktigt fått fram något att skriva, velar om det är intressant för folk att bara läsa om ens vardag. Men tänkte väl ge det ett försök till så kanske jag kommer igång med lite olika intressanta ämnen, kanske inte bara barnen. Vad skulle ni vilja […]

Swedish health awards

Swedish health awards

Hälsa

Hallå! Nyss kommit hem från en härlig kväll på Münchenbryggeriet med Swedish health awards! Otroligt kul att få vara med ikväll och se så många bra och härliga människor få priser för sitt viktiga arbete! Så inspirerande människor och produkter. Som vi sa ikväll, hälsa är inte en trend, det är en livsstil! Imorgon bär […]

Tjurruset 2017

Tjurruset 2017

Äventyr

För några veckor sen sprang jag äntligen Tjurruset ihop med min man. Han springer betydligt snabbare än mig och är mer van samt tränad men han valde att springa med mig och så kul vi hade ihop under detta race! Jag kom in i någon tung period strax efter 4 kilometer, hade varit mycket sugande […]

Trots är bevis på friska barn

Familj

Vi har haft en riktigt jobbig period hemma med Charlie, det börjar lugna ner sig nu och återgå till det “normala” och lugna tiden. Charlie har trotsat och testat gränser väldigt mycket. Han är även en känslomänniska så det har gått i galna bergochdalbanor med humöret, tror jag har blivit 10 år äldre på några […]

Hårinpackning för eksem

Hälsa

Här kommer ett tips om en hårinpackning som är både vårdande för håret men även väldigt effektiv om man har torr hårbotten, eksem eller liknande. Hårinpackning: (man får ändra lite på receptet beroende på hur långt och tjockt hår man har) – 3 matskedar kokosolja – 2 tesked MSM – Några droppar Tea tree – […]

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen

Äventyr

Semestern var alldeles lagom som den ska vara, inte för hektiskt och inte tråkig. Vi var på Öland i två veckor, dock utan någon större sommarvärme men ändå sol. Sen var vi hemma i två veckor och tog dagen lite som den kom, ljuvligt! Vi klarade oss från förkylningar och andra sjukdomar, sett och hört […]

Utvecklas och det känns tydligt

Hälsa

Jag känner verkligen hur jag utvecklas både psykiskt och fysiskt! Psykiskt, hur jag vågar mig på fler och fler övningar och hanterar dom rätt. Kan ha lite för dåligt självförtroende ännu bland alla vältränade tjejer inne på gymmet som har stenkoll, var faktiskt nästan 10 år sedan jag tränade på gym dagligen. För var dag […]

Vanimeli, vilken produkt!

Baby

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott! Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)