Mammabloggen

Babysim 2

Kan nog med säkerhet säga att denna kurs blir sista kursen tills det är dags för simskola. Känner att den inte ger lika mycket som första kursen. Denna känns oplanerad och endast repetition. Tråkigt och synd när man ändå betalar pengar för den.
Men vi fick en hel del bra bilder av snälla Sandra som följde med och tog kort 🙂
Charlie älskar fortfarande att bada så efter denna kurs får vi åka iväg och bada själva iallafall! 🙂

20130904-153504.jpg


Kursstart babysim 2

Idag började vi med babysim kurs 2, fick tyvärr ingen bild idag men Charlie älskade varje sekund!
Han fick dyka ganska mycket samt göra ett "torped dyk" från mig till Jocke. Det gick riktigt bra och det är så häftigt att se hans söta ben sparka under vattnet.

Nu blir det varje tisdag i 8 veckor! 🙂

Kvällarna när Charlie har somnat så går tiden åt att pyssla. Håller på att göra namnskyltar för bordsplacering, guldiga kottar och servettringar för vi ska ha en Guldfest för Jockes mormor och morfar som firar 50 år i bröllopsdag!
Härligt terapiarbete framför Tvn 😀

20130820-225744.jpg

20130820-225756.jpg


Gyllene Tider

I lördags var Charlie på sin första konsert, Gyllene tider!
Han sov igen hela konserten och hörlurarna verkade funka väldigt bra.
Känns som om det konserten fick avsluta sommaren och påbörja hösten. Det har redan börjat blivit rått på kvällarna, gula löv lite här och där samt att det blir snabbare mörkare på kvällarna.
Men det gör inget för jag älskar hösten!
Och Charlie ska gå på sin simkurs 2 i höst, längtar!

20130811-201428.jpg

20130811-201435.jpg

20130811-201440.jpg


Plaskandet fortsätter

Det känns och ser ut som iallafall att Charlie börjar förstå när vi kommer ner till badhuset och sitter vid poolen för att invänta simskoleläraren att han förstår vad som ska ske. Han hoppar och studsar, pratar och tittar väldigt intensivt på vattnet. Jag och Jocke uppskattar verkligen simstunden, härligt att få bada med vår glada badpojke och se hur han trivs i vattnet. Men han var inte lika nöjd med dyken idag. Ökade upp till fyra dyk och han gjorde inget glädjetjut när han kom upp utan såg mer chockad ut men han stod ut med våra hyss.

djffskajdslks

jdfsd


Under ytan

I måndags på babysimmet så var det dags för dom som kände sig redo att doppa barnen under ytan. Jag var redo och tyckte det skulle vara väldigt intressant att se hur min glada badpojke reagerade på detta. Trodde han skulle gnälla lite med han tog det riktigt bra och under hela simmet så skrattade han, tjöt och pratade mer än innan. Sprattlar och plaskar som en tok! 🙂

Nu ska vi iväg på babysim igen och det blir nog samma saker som i måndags att öva in. Efter det ska vi vidare på 1 års kalas då min älskade brorson fyller år. Och för er som följt mig från början kanske kommer ihåg att det var bara några timmar innan Jesper föddes som vi fick reda på att jag väntade Charlie! 🙂

bad


Babysim

Charlie började dagen med morgongympa för att värma upp benen inför babysimmet.

morgonpass

Nu sover han som en stock här hemma, det har varit en stor dag för honom.

När klockan slog 14.45 så hoppade vi i stora plurret för första gången. Charlie tjöt av glädje och plaskade hejvilt. Han tyckte verkligen att det var kul och spännande. Han pratade mycket och ben samt armar var överallt, högt och lågt!

Idag var simmet i 10 minuter vilket räckte för första gången. Vi fick lära oss hur vi håller honom i vattnet, både på mage och på rygg. Charlie verkade gilla att flyta på rygg mest för när han låg på mage så fick han in vatten i munnen och det var lite obehagligt men han blev inte ledsen. Det blev mycket intryck och han fick ett rejält gympapass. Direkt efteråt ville han ha mat, mycket och fort! Han verkar blir väldigt hungrig och törstig av att simma. Och jag tog en lättnads pust efter badet, han bajsade inte i badbyxorna! Puh! Livrädd att dom där byxorna inte ska hålla tätt fast dom påstår det. Vill inte ha badblöjorna, dom blir så himla tunga.

Tyvärr har jag inga bilder på simmet för både Jocke och jag ville vara med i vattnet. En riktigt mysig stund hade vi! 🙂

Vi passade även på att anmäla honom till steg 2 som börjar i slutet av Augusti 🙂