Mammabloggen

Påsken närmar sig

Snart är det påsk och jag brukar alltid dekorera hemma efter olika högtider eller speciella dagar. Men i år så känns det inte lönt. Vardagsrummet börjar fyllas på med flyttkartonger, bokhyllorna ekar tomma och det har blivit några turer till återbruket.

Dagarna kunde inte gå saktare men samtidigt rusar tiden iväg, det är snart dags för flytt och har insett att flytta med två barn kräver mer planeringen än sist vi flyttade. Sist så hade vi två katter och det var bara jag och Jocke. Nu är det en hel familj som ska flytta och vi packar ner barnens saker dom sista dagarna. Tillräckligt mycket som händer runt omkring med allt som packas ner så dom får behålla sin trygghet i rummet än så länge.

Men kan inte beskriva nog hur skönt det ska bli med ett stort badrum där jag kan ställa in en stol medan barnen badar, vika tvätt på bänkskivan över tvättmaskinen och torktumlaren istället för på köksbordet. Att vi får ett alldeles eget sovrum när Ellen nu får ett eget. Inte riktigt fungerat nattetid att ha dom i samma rum som tänkt.
Känslan är iallafall ljuvlig ihop med det fantastiska vårvädret som är i helgen!
Materiell lycka helt enkelt!

En liten påsklilja fick allt flytta in häromdagen iallafall.

IMG_0149


Att dela rum

Ellen sover fortfarande inne hos oss i sin spjälsäng då hon vaknar på nätterna titt som tätt. Charlie fick flytta till eget rum när han kunde gå och det blir nog likadant för Ellen. Men rummet som Charlie bor i har vi gjort iordning för dom båda två. Eftersom vi bor i en trea än så länge så får dom dela ett tag, vilket jag hoppas kommer gå bra. Dom leker ihop där inne men att sova ihop kanske är en helt annan sak.

Men nu är iallafall rummet helt klart så tog lite kort för att visa hur vi har gjort det till ett gemensamt rum fast med egna små personliga hörnor.

IMG_3115

Vi har fått plats med rätt mycket i rummet och här är deras garderober.

IMG_3116

          Ellens lilla krypin med sina personliga saker på hyllan och bilder från varje månad första året.

 IMG_3117

 Samma för Charlie, dom fick också ett varsit dekorträd istället för tapet. Lättare att få bort när dom tröttnar.

IMG_3119

Leksaksförvaring och deras älskade bollhav med mysbelysning.

IMG_3121

Bokhörnan och Ikea köket som används flitigt av Ellen numera.

 IMG_3123

Bord och stolar är givet då det blir en del tekalas som fixas.


Projektet tar sig!

Vi börjar närma oss slutet på Charlies bollhav! Blev lite mer avancerat än tänkt från början men det blir riktigt bra!
Charlie och jag har fått varit i väg medan Jocke har sågat men nu är det slipat och målat, allt på plats och dags för den pyssliga att få göra sin del.
Charlie och jag ska iväg till Ikea och köpa tyg samt belysning. Även madrass och kuddar ska inhandlas!

Här är lite bilder under byggets gång.

20131022-075453.jpg

20131022-075517.jpg

20131022-075552.jpg


Charlies rum

blåbär                                                                                                         MUMS, Blåbär!

 

Jag försöker göra Charlies rum mer personligt.. Så nu har han fått sin namn på dörren, blev riktigt gulligt 🙂 Testade även att göra fotavtryck, vilket vart lyckat på fjärde försöket. Inget man ska göra själv, det är nog enklare när man är två. Men hans händer är bara att glömma för dom knyter han hela tiden. Efter sommaren ska vi flytta ut garderoberna i hans rum och bygga som en box i rektangel form med ett krypin hål och innanför ska det vara belysning och bollhav. Ovan på denna rektangel ska vi ha madrass och massa gosiga kuddar. Längtar till att få fixa till detta! Klart han ska ha ett bollhav, haha! Eller klart vi ska ha ett!

 

namnet

kijl