Mammabloggen

Tack för mormor!

Min mamma, barnens mormor är en fantastisk människa. Hon ställer alltid upp, finns alltid där närsomhelst. Hon är också den som säger ifrån när hon tycker vi småbarnsföräldrar behöver nya krafter och få vila så underhåller hon barnen.
Som inatt, då fick Ellen sova hos mormor. Charlie sov hemma, anledningen till detta är att Ellen har sovit väldigt dåligt dom senaste fyra veckorna. Hon vaknar titt som tätt, svårt att somna om och sen kör hon igång dagen runt 04.30-05.00. Sover cirka 1 ½ timme på dagen och går och lägger sig mellan 19.00-19.30.
Vi har försökt så mycket olika saker men inget verkar funka så igår kontaktade jag BVC. Dom trodde att det bara var en fas och kommer gå över snart. Gav oss lite tips men för övrigt tyckte dom att alla rutiner var bra. Det har ju varit mycket tänder under en tid och det kan vara en bidragande faktor.

Jag har inte känt mig mänsklig senaste veckorna, fruktansvärt trött. Tålamodet är inte som det brukar och mina ögonvitor är rödsprängda. Men tänk vad en enda natt med sömn kan göra!
Blev väckt av Charlie strax innan 06 med en jättepuss och jag kände mig utvilad. Han och jag hade en mysmorgon med kojabygge och en härlig frukost innan det blev dags för att lämna på Musikliv samt hämta Ellen.

Känner ni igen er?
Löste det sig eller fick ni ändra på något?


Barnfri lördag

Vi är sällan utan barnen, dels för att vi tycker om att ha dom med oss på alla aktivteter,middagar och dels så är barnvakt inte det lättaste. Vi har en och det är min mamma som vi även delar med min bror och hennes jobb som är varanann helg. Men hon ställer ALLTID upp när hon kan och ibland behöver man faktiskt en stund för sig själv utan att underhålla barnen.

I helgen var två päron på vift och barnen sov hos mormor och morfar. Det var kräftskiva med fina vänner och femkamp. En skön, avslappnad och otroligt rolig kväll/natt. Välbehövd men dock inte så mycket vila. Komma hem sent, barnen kom tidigt för mormor och morfar skulle på semester och vi var allt annat än pigga och alerta. Men lite duplo lekande så funkade det fin fint!

Vi lämnar aldrig bort barnen för att bara få vila, man kanske skulle unna sig det ibland utan att få dåligt samvete?

När vi lämnar bort dom är det alltid fullspäckat schema med vad vi nu har planerat.

IMG_3267


Första gången

Mot min vilja så lämnade vi bort Charlie för första gången i lördags. Dagarna innan kände jag mig stressad och obekväm över att denna dag skulle komma så tidigt. Övade med flaskan flera gånger (samt övat många ggr innan just denna vecka) men han vägrade just dagarna innan lördag, så typiskt!

Mamma testade ge honom och Jocke testade. Vi testade att jag gick därifrån, men ingen funkade. Han totalvägrade. Sen kom dagen när några av våra närmaste vänner skulle gifta sig. Vi lämnade Charlie hos pappa och mamma klockan 13.30 på lördagen och åkte iväg medan han sov. Det gick faktiskt bättre än förväntat att åka ifrån honom men hade förberett mig på att åka iväg från bröllopsfesten några gånger under kvällen för att amma. MEN överraskande nog så tog han flaskan galant hela kvällen och var glad hela tiden. TACK för det, kändes mycket bättre i hjärtat då. Jag kunde slappna av rätt så bra med mobilen i handen 😉

Bröllopet var hur fint som helst och hade riktigt trevlig ihop med våra vänner under kvällen. Var helt ärligt lite skönt att få sitta i finkläder utan kräk och äta varm mat. Är det okej att tycka det för en dag? 🙂

Klockan 01.30 kom vi hem till mina föräldrar och hämtade hem vår älskade lilleman, sov som en stock gjorde han. Och lika skönt som jag tyckte att få bara vara själv utan Charlie på höften LIKA skönt fast lite mer var det att få hålla om honom igen och ha honom nära.

bröllop                                                                          Jag och min kärlek, min älskade man Joakim.