Mammabloggen

Skogens guld

Att ge sig iväg på skogutflykter, även om det är svamp,bär eller fisk man är på jakt efter så är det riktigt mysigt. Jag är lite stadstjej kan man märka av då jag är livrädd för spindlar och speciellt ormar, hatar när man kliver på en gren och den slår till på benet. Fy så obehagligt det är men det övervinner jag när man får uppleva naturen. Jag älskar naturen, friska luften och hur gott man sover efter en dag eller helg ute.

I tre dagar av jag gett mig ut för att leta kantareller, det påstås finnas mycket. Men hittills har vi bara funnit några liter, tråkigt nog. Men det går inte att beskriva känslan när man kommer till ett ställe i skogen och det lyser som guld i mossan. Fantastiskt!

I fredags fick Ellen och Charlie följa med på en heldag i skogen med mig och mamma. Lunch och mellis i skogen var en hit. Charlie har alltid älskat skogen, han kan äta blåbär i mängder, leta kottar och pinnar. Snart är det även fiskesäsong för oss och vi hoppas på några helger med husvagnen i skogen.

Har ni något spännande recept med kantareller att bjuda på?

Jag tycker enkelt är väldigt gott, smörsteka kantareller med lök, salt och peppar som serveras på en toast. Ljuvligt till förrätt!

skogen


Lycka är…

Charlie gjorde glädjetjut och full fokus på sina små blåbär.
Första gången jag ger han blåbär att plocka med själv. Och detta gjorde jag direkt efter hans bad? Haha!
Men att se hans koncentration att plocka upp dom och glädje när han väl fick in ett blåbär i munnen!

20130930-132718.jpg

Nu funderar jag på vad för mer frukt eller bär han kan få lära sig att plocka med. Hallon borde funka, fortfarande väldigt lätt att mosa själv i munnen utan att sätta i halsen. Apelsin utan skinnet borde också gå.


Charlies rum

blåbär                                                                                                         MUMS, Blåbär!

 

Jag försöker göra Charlies rum mer personligt.. Så nu har han fått sin namn på dörren, blev riktigt gulligt 🙂 Testade även att göra fotavtryck, vilket vart lyckat på fjärde försöket. Inget man ska göra själv, det är nog enklare när man är två. Men hans händer är bara att glömma för dom knyter han hela tiden. Efter sommaren ska vi flytta ut garderoberna i hans rum och bygga som en box i rektangel form med ett krypin hål och innanför ska det vara belysning och bollhav. Ovan på denna rektangel ska vi ha madrass och massa gosiga kuddar. Längtar till att få fixa till detta! Klart han ska ha ett bollhav, haha! Eller klart vi ska ha ett!

 

namnet

kijl


Purér i alla dess smaker.

Puré verkstad här hemma och det är så roligt! 🙂  Det blir katrinplommon,potatis med dill,aprikos,mango,hallon,blåbär,morot,ärtor och majs. Gör smakportioner av detta och fryser in, på kvällen innan läggdags får han lite gröt istället. Men annars kör jag fortfarande på med amningen som vanligt. Charlie älskar att få smaka på mat och är verkligen intresserad och vill gärna titta när jag äter. När jag tar fram purén så häller jag i lite goda magbakterier innan servering. Gör gott för magen och immunförsvaret! 🙂

Jag låter han även kladda och känna på maten om han vill. Ska köpa hakklapp med armar, men dom var tyvärr slut här i stan för tillfället. Så kanske man spar lite tvätt när ungen vill leka lite med maten.

Blir tyvärr inte så mycket ekologiskt som man skulle vilja. Håller med Linda där att det är alldeles för dyrt med det. http://kurera.se/linda-lampenius/2013/05/31/ekologisk-mat-pa-tok-for-dyr-for-flerbarnsfamiljer/

 

blötläggning

fjf

frys