Mammabloggen

Fruktbröllop med ananas i guld

Vi klarade oss inte. När charlie blivit frisk och passerat sina 48h så blev Ellen sjuk på natten, jag någon timme efter henne och Jocke kom snart efter.
Att vara magsjuk samtidigt som barnen är inte lätt, man kan inte bara ligga ner och vänta på att det går över. Värst var det när Jocke var tvungen att åka iväg en snabbis och under tiden blev jag sämre, två barn och en mamma som spyr i badrummet. FY säger jag bara!
Men jag skulle ta alla magsjukor jag kunde istället för barnen, att se dom lida av detta är inte roligt.

IMG_6616

Men nu hoppas vi verkligen att det är över, många många timmar har passerat och Charlie är tillbaka på Musikliv. Ellen är piggare än piggast och allt rullar på.

Dagen till ära är min och Jockes bröllopsdag, fruktbröllop denna gång. Vi har som tradition att ge något till varandra i temat för bröllopsåret. Vad är bättre än hans favoritfrukt ananans i guld i en ram? Den håller för evigt och vacker att titta på.

IMG_6632

Vi gifte oss en höstkväll den 11/11-11 klockan 19:00 Lundby kyrka. Det var otroligt mysigt med höstmörkret och alla tända ljus i kyrkan. Jag gick in med min pappa efter tre fina tärnor till låten "You raise me up - Josh Groban". Under vigseln sjöng en vän låten "Du är allt - Sonja Alden" och sen avslutades vigseln med samma sångare som första låten med "You´re the inspiration - Chicago".
Det blev en sen två rätters middag med våra familjer, släktingar och närmaste vänner och festen
avslutades vid 06.00 på morgonen. Fantastisk kväll/natt/morgon!

????????????????????????????????????


Öland

Då var vi på plats, äntligen!

Helgen började med bröllop! Min underbara bror gifte sig med sin Annica. Det var strålande väder och ca 30 grader varmt, stackars herrarna i kostym. Charlie kände av värmen och tyckte det var ganska jobbigt.. Så mycket vatten blev det för hans del.
Jag lyckades glömma talet och fick sätta mig och försöka skriva ner det igen. Gick väl helt okej!

20130716-083309.jpg

Dagen efter gick lasset till Fredriksdal i Småland där vi mellanlandade hos min moster.
På måndag morgon så visar Charlie att han börjat förstå hur man kan ta sig framåt och ålade en LITEN bit men oj så stolt man blir! 😀
Lite senare mot lunch fortsatte vi resan till Öland ihop med henne och familjen. Charlie var väldigt duktig hela resan till Småland men resan till Öland gick inte lika bra. Han var arg och ledsen, ville inte alls sitta fast. Som tur är det inte så långt att åka därifrån.

20130716-083434.jpg


Hemma och laddar om

Vi har nu hemma från husvagnen och laddar om inför Öland. Vi har hittills varit i krokarna och kunnat åka hem då och då för att fixa med lite saker men nu ska vi iväg på vår längsta tripp hittills. Men först är det ett bröllop att gå på, min bror ska gifta sig på lördag och Jocke är bestman.

Vi hade först tänkt att ställa in Öland pågrund av omständigheterna men vi beslutade att det skulle göra oss gott att komma iväg lite och tänka på annat. Så söndag går lasset till Småland för att mellanlanda hos min moster och vi fortsätter resan på måndag ihop med henne och familjen. Vi kan inte åka hela resan till Öland på samma dag, blir alldeles för lång tid i bil för både Charlie och katterna.

Denna vecka gäller det att fixa med lite praktiska saker inför bröllopet samt den fruktansvärt jobbiga dagen som väntar oss sedan. Men det är sånt som tyvärr måste göras.

Förra veckan började vi med lite nya rutiner runt mat. Morgonen startas med något typ av frukt eller grönsakspure. Vid lunch får han något lite matigare som potatis eller rotfrukter och på kvällen blir det gröt. Sen bara för någon dag sedan började vi även med en mindre portion välling innan läggdags. Och ja, jag gör all pure själv men gröten/vällingen köper jag. Vet att man kan göra själv men kommer faktiskt fortsätta med att köpa dom två produkterna. Charlie älskar verkligen mat och blir näst intill arg om han inte får mat när vi äter. Väldigt nyfiken och vill gärna vara med och känna på både mat och sked. Min tanke är att sluta amma eller iallafall börja avrunda det hela när han blir sex månader. Jag tycker faktiskt det ska bli skönt att sluta vara en matmaskin även om jag tyckt att det gått bra med amningen.

mat3mat2mat1


Challes första bröllop

Den 13 Juli gifter sig min bror med sin tjej Annica. Jocke ska vara bestman ihop med deras son Jesper som är 1 år. Det blir ett bröllop som går i marintema, vitt,blått och rött. Ett litet intim bröllop med endast släkt och vi kommer vara runt 30 personer, väldigt mysigt! 🙂

Då dom har valt att ha med barn på festen så måste ju Challe självklart ha en kostym. Men för att underlätta vid blöjbyten, slippa stoppa in skjortan hela tiden samt när han somnar under festen så har vi letat på en body med tryck.

Hittade denna på http://www.elegantkids.se/

kostym                                                                              (Bild lånad från http://www.elegantkids.se/)

Så nu är det bara hoppas att den är lika fin i verkligheten! 🙂

Jag ska försöka skriva ihop ett tal till min bror, MEN jag har en fruktansvärd skräck att tala in för folkmassor. Blir sjukt nervös och får knappt fram ord. Och nu är det mer känslosamt då jag ska tala till min bror så det känns nästan helt omöjligt!

 

 


Första gången

Mot min vilja så lämnade vi bort Charlie för första gången i lördags. Dagarna innan kände jag mig stressad och obekväm över att denna dag skulle komma så tidigt. Övade med flaskan flera gånger (samt övat många ggr innan just denna vecka) men han vägrade just dagarna innan lördag, så typiskt!

Mamma testade ge honom och Jocke testade. Vi testade att jag gick därifrån, men ingen funkade. Han totalvägrade. Sen kom dagen när några av våra närmaste vänner skulle gifta sig. Vi lämnade Charlie hos pappa och mamma klockan 13.30 på lördagen och åkte iväg medan han sov. Det gick faktiskt bättre än förväntat att åka ifrån honom men hade förberett mig på att åka iväg från bröllopsfesten några gånger under kvällen för att amma. MEN överraskande nog så tog han flaskan galant hela kvällen och var glad hela tiden. TACK för det, kändes mycket bättre i hjärtat då. Jag kunde slappna av rätt så bra med mobilen i handen 😉

Bröllopet var hur fint som helst och hade riktigt trevlig ihop med våra vänner under kvällen. Var helt ärligt lite skönt att få sitta i finkläder utan kräk och äta varm mat. Är det okej att tycka det för en dag? 🙂

Klockan 01.30 kom vi hem till mina föräldrar och hämtade hem vår älskade lilleman, sov som en stock gjorde han. Och lika skönt som jag tyckte att få bara vara själv utan Charlie på höften LIKA skönt fast lite mer var det att få hålla om honom igen och ha honom nära.

bröllop                                                                          Jag och min kärlek, min älskade man Joakim.