Mammabloggen

Projektet har börjat!

Charlies rum är under ombyggnad!
Stora garderoberna är ute och han har fått en alldeles egen garderob. Vi ska även påbörja bollhavet/myshörnan. Jag tror det kommer bli jättebra och längtar tills det är klart.
Man ser Charlies känslor på hans ansiktsuttryck så mycket mer nu. När Pappa kommer hem från jobbet så tjuter han och kryper i rusande fart fram till honom. Tänk när han får se sitt bollhav!

Att se Charlie skratta okontrollerade är en fantastisk känsla! Jag och framförallt Jocke har haft och har fortfarande väldigt tufft. Det är mycket känslor och sorg. Vi är glada att ha varandra som stöd och det är ett år som kommer vara riktigt tufft. För det är första året där det alltid kommer vara något, som t.ex. Första julen utan mamma/farmor/svärmor, hennes födelsedag m.m och även milstolpar i Charlies liv som man hade velat dela med henne!

20131015-132513.jpg


Kursstart babysim 2

Idag började vi med babysim kurs 2, fick tyvärr ingen bild idag men Charlie älskade varje sekund!
Han fick dyka ganska mycket samt göra ett "torped dyk" från mig till Jocke. Det gick riktigt bra och det är så häftigt att se hans söta ben sparka under vattnet.

Nu blir det varje tisdag i 8 veckor! 🙂

Kvällarna när Charlie har somnat så går tiden åt att pyssla. Håller på att göra namnskyltar för bordsplacering, guldiga kottar och servettringar för vi ska ha en Guldfest för Jockes mormor och morfar som firar 50 år i bröllopsdag!
Härligt terapiarbete framför Tvn 😀

20130820-225744.jpg

20130820-225756.jpg


Vi slapp alvedonen!

Tror vi är på bättringsvägen, Charlie har iallafall inte blivit värre och han slapp Alvedon. Tycker det är helt fantastiskt att han har varit på glatt humör nästan hela tiden, skrattar och studsar.
Igår var vi in en snabbis i Borgholm igen, Charlie fick en ny keps. 🙂

På torsdag åker vi hem, blandade känslor inför hemresan. Kommer sakna att vara så nära havet, fina naturen och den friska luften. Ska ändå bli skönt att komma hem till vardagen, men det blir en tuff helg. Fredag är dagen man önskar inte fanns. Vet inte hur vi ska fixa den dagen.
Som sagt, det är tur vi har vår Charlie som bjuder på skratt och leende, han lättar upp när det är som tuffast.

20130723-110443.jpg

20130723-110455.jpg


Öland

Då var vi på plats, äntligen!

Helgen började med bröllop! Min underbara bror gifte sig med sin Annica. Det var strålande väder och ca 30 grader varmt, stackars herrarna i kostym. Charlie kände av värmen och tyckte det var ganska jobbigt.. Så mycket vatten blev det för hans del.
Jag lyckades glömma talet och fick sätta mig och försöka skriva ner det igen. Gick väl helt okej!

20130716-083309.jpg

Dagen efter gick lasset till Fredriksdal i Småland där vi mellanlandade hos min moster.
På måndag morgon så visar Charlie att han börjat förstå hur man kan ta sig framåt och ålade en LITEN bit men oj så stolt man blir! 😀
Lite senare mot lunch fortsatte vi resan till Öland ihop med henne och familjen. Charlie var väldigt duktig hela resan till Småland men resan till Öland gick inte lika bra. Han var arg och ledsen, ville inte alls sitta fast. Som tur är det inte så långt att åka därifrån.

20130716-083434.jpg


Dagarna rullar på

Trots att det känns som att tiden står still och livet på paus så passerar dagarna väldigt fort. Charlie förgyller vardagen och charmar alla i sin väg, underbara unge! Tack för att du finns!

Häromdagen fick han sin "gungdrake" och OJ vad glad han blev!

charlie

För er som inte vet så i helgen var det Power Meet här i Västerås, en av världens största bilträffar. Jocke och jag är alltid på Power Meet, alla timmar som går men nu när Charlie finns så blir det annorlunda. Jag anser inte att det är bästa stället att vara sent inne på natten med en liten bebis. Så vi satt några timmar 0ch åkte sedan tillbaka till husvagnen och grillade. Han följde bilarna fokuserat med blicken.

charlie3

(Alkoholfri öl i bakgrunden 😉 )


OM solen tittar fram

När solen äntligen tittar fram ur molnen och värmer så njuter vi flera gånger om. Charlie och jag under parasollet för det mesta och busar. Tycker fortfarande att sommaren inte riktigt kommit igång än, fortfarande ganska kallt när solen är i moln.

 

bild3

 

Charlie har börjat blivit riktigt snabb på att vända sig till mage. Han lärde ju sig först att vända från mage till rygg sedan kom från rygg till mage. Men nu när han vänder sig till mage så har han jättesvårt att vända tillbaka. Så ibland när han sover så hamnar ansiktet neråt och han kan inte vända sig. Någon mer som har haft detta problem? Tycker det är obehagligt och kollar till han flera gånger under natten för att försäkra mig om att han får luft.

bild6


Riddarhyttan

Då var vi på plats i Riddarhyttan eller på plats redan i söndags. Vi började vår första långtripp och första tältresningen med att ha ösregn, ingen bruksanvisning för tältet och hungriga!

Men det gick ju det också, fem timmar senare så hade vi mätta magar och ett mysigt förtält på plats.

bild

Men det slutade inte där, natten kom och det var dags för sängen. Charlie sov väldigt dåligt under natten och jag fick ungefär två timmars sömn. Han har sovit ganska dåligt dom andra nätterna i husvagnen också, men aldrig när vi är bort hos någon annan. Så började bli lite orolig att han inte skulle trivas. Peppar,peppar! Dom senaste två nätterna har han sovit riktigt bra, han kanske bara behövde vänja sig. 🙂

Jag har väl börjat komma in i det hyffsat med husvagn och allt vad det innebär. Lite skillnad när man var barn och bara kunde springa runt och leka, kasta handduken på golvet efter badet och få maten serverad. Nu är jag den som gör allt det där istället, men trivs ganska bra ändå. 🙂

 


Midsommar!

Midsommar spenderades som vanligt hos mina föräldrar,deras bästa vänner med barn plus sambo,min bror och hans familj. Vi var totalt 14 st och hade det väldigt trevligt i solen, fick stå ut med en liten skur bara.

Det vankades fyra lags kubb samt bad! 🙂 Charlie var för det mesta i bara blöja då det var varmt och hade sin älskade vattenflaska med sig. Den är god att dricka samt att skvätta på kroppen så man blir sval! 🙂 Vi har köpt ett parasoll som är perfekt att ha med sig och sticka ner i marken, skyddar Charlie och känsliga mig från solen. Vi två kör på solskydd 50+. Helt otroligt, bränner mig om jag tar en mindre styrka. Och eftersom hudcancer finns i släkten så blir det 50+ samt undvika så mycket som möjligt att vara mitt i solen. Vi använder Eco seriens solskydd för barn, lite trög att få ut på kroppen men brukar blanda med lite hudolja så funkar det fint!

 

midsommar

midsommarstång

vatten

jhnhj

 


Fotboll är skoj!

Charlie och jag brukar titta på Jocke när han spelar fotbollsmatcher på hemmaplan. Bland annat igår var vi iväg och kikade. Charlie är alltid fullt fokuserad, antagligen för att det är mycket folk som springer fram och tillbaka på planen. Spännande! Samt att han skrattar och pratar, oftast i lägliga situationer. Jag har nog mer fokus på att titta på Charlie, den underbara lilla varelsen i vårt liv än fotbollen. Han är så go!

fotbollsmatch

Det kommer nog bli en fotbolls kille av honom, lik sin far!


Redo för sommarkvällar med båten

Idag åkte vi runt och fixade lite småsaker inför första semestern med husvagnen. Mycket man behöver ha! Längtar tills vi kommer iväg och får njuta av naturen och solen. Vi BEHÖVER lite lugn och ro, koppla av och låta bli att tänka för en stund. Bara mysa som en liten familj. 🙂

Bland annat under shoppingturen hittade vi rea på flytvästar och Charlie behöver en för att kunna åka i mormor och morfars båt i sommar! Det var svårt att få på han den, lite klumpigt men tillslut. 🙂

flytväst