Mammabloggen

Årets sista fiskeresa

I helgen var vi på vår sista tur med husvagnen för i år.
Vilket väder vi fick och massor av solsken!

Barnen älskar att vara ute morgon - dag - kväll! Charlie är en riktig liten skogsmulle. Ellen gillar det också men har ju sin starka vilja och ibland blir det inte som hon har tänkt sig, svårt att röra sig i stövlar och massa skalkläder.

Charlie fick prova på att fiska med ett eget fiskespö och försöka lära sig att kasta ut, gick bra med lite hjälp och stolt vart han. Tyvärr ingen fisk för honom men han fick se sin morbror och sin pappa få två varsina fiskar.

Tänkte dela med mig av några härliga bilder från helgen samt några naturbilder, älskar att fota naturen och detaljer.

img_6902

img_6961

img_6930

img_6922

img_6913

img_6897


Skogens guld

Att ge sig iväg på skogutflykter, även om det är svamp,bär eller fisk man är på jakt efter så är det riktigt mysigt. Jag är lite stadstjej kan man märka av då jag är livrädd för spindlar och speciellt ormar, hatar när man kliver på en gren och den slår till på benet. Fy så obehagligt det är men det övervinner jag när man får uppleva naturen. Jag älskar naturen, friska luften och hur gott man sover efter en dag eller helg ute.

I tre dagar av jag gett mig ut för att leta kantareller, det påstås finnas mycket. Men hittills har vi bara funnit några liter, tråkigt nog. Men det går inte att beskriva känslan när man kommer till ett ställe i skogen och det lyser som guld i mossan. Fantastiskt!

I fredags fick Ellen och Charlie följa med på en heldag i skogen med mig och mamma. Lunch och mellis i skogen var en hit. Charlie har alltid älskat skogen, han kan äta blåbär i mängder, leta kottar och pinnar. Snart är det även fiskesäsong för oss och vi hoppas på några helger med husvagnen i skogen.

Har ni något spännande recept med kantareller att bjuda på?

Jag tycker enkelt är väldigt gott, smörsteka kantareller med lök, salt och peppar som serveras på en toast. Ljuvligt till förrätt!

skogen


Fiskehelg och ett tillskott!

I lördags var vi ute hela dagen och fiskade. Lite kyligt ute och tyvärr inget napp! Men vi hade det mysigt med brasa,korvgrillning och frisk luft! 🙂

Charlie vill hemskt gärna ner och krypa på marken, men vi höll han uppe då vi inte ville att han skulle bli kall. Fortfarande lite snorig. Haft väldigt otur med förkylningar nu, Charlie har haft fyra stycken. Frisk några dagar och sen kommer en ny. Tre dagars febern har vi också passerat! Puh! Men läste någonstans att barn kan ha upp till 12 förkylningar första året.

Och i lördags fick Charlie en till kusin. Jockes brors bebis beslutade sig för att komma ut till världen 12 veckor för tidigt. Han mår bra, andas själv och alla värden är bra. Han är väldigt liten, knappt 1 kg.
Men så söt! 🙂

20131105-085359.jpg

20131105-085418.jpg

20131105-085428.jpg

20131105-085439.jpg