Mammabloggen

Boosta i tid!

Hösten är på intåg och här för några veckor sedan har smoothie perioden startat igen.
Smoothie till både stora och små, fyllda med frukter, bär, probiotika, d-vitamin samt extra vitaminer och mineraler - varje morgon!
Stärker immunförsvaret inför hösten och vinterns alla förkylningar, magsjukor och allt annat elände.
Bärboost från Better you är fantastisk bra och självklart får inte barnen fulldosering på den men vi äter den allihopa.
Hur boostar du dig inför mörkret och alla dessa sjukdomar som kommer med?


Skräckmånaden lider mot sitt slut

Februari eller vabruari som den också kallas lider mot sitt slut men jag tror dock inte att bakterierna och virusen tar semester för det.
Det var som sagt vår första gång i dagisverksamhet under denna månad och jag tycker resultatet är rätt så bra.
Vi har haft influensa, magsjuka och förkylningar runt om oss men barnen har bara åkt på lite snor, hosta och feber. Tre vabdagar totalt och jag är nöjd. Hittills har vi sluppit det värsta för denna månad.
Jag som däremot inte varit förkyld på galet länge åkte på luftrörskatarr innan jag ens fick en förkylning,otroligt smärtsamt i bröstet och jag hoppas det går över snart.

charlieochellen

Men vi går mot ljusare tider och helgen har varit fantastisk trots att jag missat lite solsken när jag jobbade. Solen och den blåa himmlen gör livet så mycket gladare och kan inte längta mer till värmen!
En kopp kaffe på vår nya altan i solen medan barnen springer runt på vår gräsmatta, det låter väl hur fint som helst?

Krya på er alla sjuka och för ni andra hoppas jag att ni håller er friska och njuter av solen!


Pigga småbarnsföräldrar sökes!

Tror inget kan rädda en trött småbarnsförälder i längden förutom sömn, oavsett hur mycket vitaminer, mineraler och uppiggande man får i sig.
Ellen har sedan sin födelse alltid sovit oroligt på nätterna, vissa nätter värre än andra. Hon vaknar alltid mellan 04.20-05.00 och ska upp genast.
Känns som vi har testat alla tricks som finns och alla vi blivit rekommenderade.
Vi har testat ha henne sovandes en gång per dag men det blir bara katastrof, så hon brukar sova oftast två gånger. Vi väcker henne inte utan hon få sova tills hon vaknar pga morgonvilan sover hon max 20 min och vid lunch max en timme sen vaknar hon av sig själv. Hon lägger sig mellan 19.00-20.00 så det är inte speciellt tidigt.
Nätterna är frusterande, men vi hoppas att det blir ändring när hon får ett eget rum. Det kanske blir en bättre miljö för henne att sova i.

Att hon vaknar fem varje morgon kan man ta OM det skulle vara så att hon sover hela nätter.
Någon som känner igen sig, fast det gör väl kanske dom flesta småbarnsföräldrar?

Jag märker direkt när min kropp har fått för lite sömn, mitt immunförsvar går ner direkt. Så för att undvika någon typ av förkylning eller influensa kör jag dunder smoothies för tillfället då jag känt att något kanske är på gång.
Idag blev det med yoghurt, bladspenat, granatäpple, en hel citron, Barley grass, Mivitotal, Udo´s choice, Bär boost, extra d-vitamin, ingefära och gurkmeja samt en skvätt silver. Stark och sur men SKÅL!

IMG_9697


En natt på sjukhuset med Ellen..

Förra veckan som snubblade Ellen i vardagsrummet och slog pannan, snett över ögat och tiningen rakt i vardagsrumsbordet. Hon började kräkas rätt kraftfullt och blödde även lite grann i utkanten av ögat.
Hon lugnade ner sig tillslut och vi kollade med 1177 som tyckte att vi skulle avvakta. Ibland kräks dom av rädsla direkt efteråt tydligen.
Dagen efter började hon bli väldigt klumpig men mådde bra annars förutom sin förkylning, men två dagar efter händelsen började hon luta åt höger. Ramlade hela tiden och kunde knappt ta sig fram en meter utan att ramla. Så vi ringde igen och dom bad oss komma upp.
Efter lite undersökningar blev vi inlagda på avdelning 64:a för några timmar observation. På kvällen kommer kiurgen och kollade till henne och då kunde hon inte ens stå men var pigg och glad. Väldigt obehaligt att se när man vet vad hon normalt kan göra. Men dom var inte så oroliga att det var någon blödning i hjärnan och valde bort röntgen.
Det blev lite mer undersökningar och tillslut fick vi sova kvar. Dom väckte henne varje timme för att kolla till att hon var med.
På morgonen var hon lite hängig pga förkylningen men annars mådde hon bra, hon kunde stå lite bättre men fortfarande väldigt ostadig.
Läkaren undersökte öronen och fann inget där heller.
På eftermiddagen blev vi utskrivna då Ellen var så alert. Dom kunde inte riktigt säga om hon hade ett förkylningsvirus på balansgången eller om det var något med en hjärnskaking som gjorde att hon var ostadig men dom tyckte hon borde varit mer hängig då.
Vi fick order att återkomma direkt om det inte skulle förbättras.

Tre dagar efter vi kommit hem var hon sig själv igen och nu springer hon runt som en liten toka igen!
Obehagligt men när en sån liten slår i huvudet vill man inte chansa.


På bara några timmar…

Booster verkar kicka in riktigt ordentligt. Över natten så tycker jag att han har blivit bättre, om det bara är tillfälligt vet jag inte än men inte alls lika rosslig. Vi körde på som vanligt med alla boost kickar i morse och både igår och idag fick han nyponsoppa som jag kokar på nyponskalsmjöl. Inga tillsater och helt utan socker/sötningsmedel. Han slukar det på bara någon minut.

Vi ska alldeles strax ge oss ut på en promenad i det gråa vädret innan det blir mörkt igen..

20131114-140315.jpg


Fiskehelg och ett tillskott!

I lördags var vi ute hela dagen och fiskade. Lite kyligt ute och tyvärr inget napp! Men vi hade det mysigt med brasa,korvgrillning och frisk luft! 🙂

Charlie vill hemskt gärna ner och krypa på marken, men vi höll han uppe då vi inte ville att han skulle bli kall. Fortfarande lite snorig. Haft väldigt otur med förkylningar nu, Charlie har haft fyra stycken. Frisk några dagar och sen kommer en ny. Tre dagars febern har vi också passerat! Puh! Men läste någonstans att barn kan ha upp till 12 förkylningar första året.

Och i lördags fick Charlie en till kusin. Jockes brors bebis beslutade sig för att komma ut till världen 12 veckor för tidigt. Han mår bra, andas själv och alla värden är bra. Han är väldigt liten, knappt 1 kg.
Men så söt! 🙂

20131105-085359.jpg

20131105-085418.jpg

20131105-085428.jpg

20131105-085439.jpg