Mammabloggen

Lycka är…

Charlie gjorde glädjetjut och full fokus på sina små blåbär.
Första gången jag ger han blåbär att plocka med själv. Och detta gjorde jag direkt efter hans bad? Haha!
Men att se hans koncentration att plocka upp dom och glädje när han väl fick in ett blåbär i munnen!

20130930-132718.jpg

Nu funderar jag på vad för mer frukt eller bär han kan få lära sig att plocka med. Hallon borde funka, fortfarande väldigt lätt att mosa själv i munnen utan att sätta i halsen. Apelsin utan skinnet borde också gå.


Ekologiskt numera!

För några månader sedan skrev jag om att jag tycker ekologisk frukt är så mycket dyrare än inte ekologisk. Jag har börjat ändra mig.
För några kronor mer får man betydligt bättre kvalité,smak och giftfritt.
Så i största möjliga mängd blir det eko här hemma!

Jag är inne i något frukt/grönsak craving och det finns inget som egentligen är så gott som det och samtidigt nyttigt! Jag längtar till Charlie kan plocka små äppelbitar själv och äta istället för att få det i puré form.

20130904-174147.jpg


Frukt/grönsaksdryck

Imorse testade jag att göra en egen frukt och grönsaksdryck till Charlie.
Det blev äpple,morot och apelsin. Han verkade tycka om det! 🙂
Imorgon blir det nog även med avokado.
Det som blev över hällde jag i lite passion och kokosjuice, en banan och vanilj yoghurt så blev det en smoothie till frukosten. 🙂

20130904-085626.jpg


Odla eget på balkongen!

Nästa år ska jag odla massor på balkongen, funnit stor inspiration och vill ha ny vår på en gång.
Balkongen ska bli ett växthus!
Enkelt,billigt och GIFTFRITT!!
Ska köpa på mig härliga lerkrukor och en blombänk till balkongen.Den är inglasad också så kan nog lyckas hyfsat men mycket vatten kommer gå åt. Vi har sol från 13 till solen går ner.

Kanske får lov att ta med mig odlingen när vi åker iväg med husvagnen men vad gör det? 🙂

Förstå vad härligt och mysigt, gå och plocka frukt,bär,grönsaker och örter med Charlie. Bara att äta på en gång!
http://www.alltomtradgard.se/artiklar/odla-i-kokslandet/koksvaxter-pa-balkongen


Tillbaka till vardagen

Nu har vi varit hemma i några dagar och försöker få lite rutiner till vardagen.
Helgen var fruktansvärt tuff och kan aldrig förstå vad min mans känslor är men försöker att finnas här för honom när han behöver stöd.

Jocke har tyvärr börjat jobba igen och saknar att ha honom med oss på dagarna. Men Charlie och jag är sysselsatta ändå 🙂
Idag har det blivit lite mat tillagat åt lilleman. Några glasburkar potatis/palsternacks puré samt kyckling med potatis,lök och paprika.
Har även gjort den vanliga katrinplommonspuren och gjorde skogsbär samt tropisk puré.
Så nu har vi lite i frysen men ska även göra lax och torsk rätter tänkte jag.

Det är riktigt kul att göra mat men tycker det är lite svårt att veta att man har exakt det som står i recepten. Får väl skaffa en köksvåg men hur viktigt är det att det blir exakt?!

20130730-132250.jpg


Hemma och laddar om

Vi har nu hemma från husvagnen och laddar om inför Öland. Vi har hittills varit i krokarna och kunnat åka hem då och då för att fixa med lite saker men nu ska vi iväg på vår längsta tripp hittills. Men först är det ett bröllop att gå på, min bror ska gifta sig på lördag och Jocke är bestman.

Vi hade först tänkt att ställa in Öland pågrund av omständigheterna men vi beslutade att det skulle göra oss gott att komma iväg lite och tänka på annat. Så söndag går lasset till Småland för att mellanlanda hos min moster och vi fortsätter resan på måndag ihop med henne och familjen. Vi kan inte åka hela resan till Öland på samma dag, blir alldeles för lång tid i bil för både Charlie och katterna.

Denna vecka gäller det att fixa med lite praktiska saker inför bröllopet samt den fruktansvärt jobbiga dagen som väntar oss sedan. Men det är sånt som tyvärr måste göras.

Förra veckan började vi med lite nya rutiner runt mat. Morgonen startas med något typ av frukt eller grönsakspure. Vid lunch får han något lite matigare som potatis eller rotfrukter och på kvällen blir det gröt. Sen bara för någon dag sedan började vi även med en mindre portion välling innan läggdags. Och ja, jag gör all pure själv men gröten/vällingen köper jag. Vet att man kan göra själv men kommer faktiskt fortsätta med att köpa dom två produkterna. Charlie älskar verkligen mat och blir näst intill arg om han inte får mat när vi äter. Väldigt nyfiken och vill gärna vara med och känna på både mat och sked. Min tanke är att sluta amma eller iallafall börja avrunda det hela när han blir sex månader. Jag tycker faktiskt det ska bli skönt att sluta vara en matmaskin även om jag tyckt att det gått bra med amningen.

mat3mat2mat1


Rolig fruktstund

Min kära vän Jenny visade en app för mig, hon varnade mig innan men jag lyssnade inte. Ja, jag är beroende av denna fantastiska app! Det är något alla borde ha i sin mobil, för den har ALLT. Pinterest heter den, LADDA NER!

Det finns allt från heminredning,pyssel,frisyrer, saker att göra med barn, recept.. Ja, jag kan fortsätta hela natten med allt som finns i denna app.

Nu ligger jag lite före i min tid, men hur roliga frukstunder kan man inte ha när man gör detta?! Frukt och grönsaker kan ju bli så roligt även för dom kräsna!

Tror jag ska börja göra såhär åt mig själv, man äter ju även med ögonen och om man kan få ett gott skratt under tiden så! 🙂

frukt