Mammabloggen

Bisfenol A i dricksvattnet!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17699654.ab

Bisfenol A har hittats i dricksvattnet i lägenheter där dom lagat rören med plast. Det är tydligen fortfarande lagligt att använda denna metod och man kan fråga sig hur?
Varför ska det vara lagligt att använda detta så vårt dricksvatten blir giftigt?

Och varför går man inte ut direkt och berättar för dom det berör så dom kan undvika vattnet? Vad jag förstår i artikeln vet inte alla om detta än.


Förbjudna ämnen hittade i leksaker!

Ska man inte kunna lita på leksaksleverantörerna längre?
Vet att det fortfarande finns en hel del ämnen som inte är bra för barn eller vuxna i leksaker men dom ämnena som redan är förbjudna ska man INTE kunna hitta där!
Men tydligen finns dom där ändå, det är förjävligt rent utsagt! Dom lurar sina kunder och gör skada på hälsan!

20131018-140138.jpg
www.vlt.se idag!


Så mycket på så kort tid!

Nu går det fort fram i utvecklingen!
På bara loppet av några veckor så har han lärt sig krypa, ställa sig på knä, sätta sig upp från liggande läge, säga mamma och pappa, hitta lampan och tugga på större bitar mat. Stora killen börjar det bli! Han leker mycket i sitt rum med alla leksaker i lådorna som han har upptäckt att man kan dra ut och vända upp och ner på.

20131009-201056.jpg

20131009-201107.jpg

Jag skulle dock vilja ha lite mer leksaker i trä. Jag kommer nog aldrig kunna skydda han mot alla kemikalier och men i träleksaker borde jag nästan kunna vara säker på att det inte är något konstigt. Han har en del leksaker som är frågetecken.

Men tycker att dom "stora" märkena borde ha tänkt till?!

Hur som helst så tycker vi att han börjar kunna röra sig så mycket själv att det blir dags för att bygga hans bollhav/myshörna! Detta kommer bli en av hans julklappar i år!


Fluor, nervgiftet i vår vardag!

Nu har dom börjat komma igenom dom små risgrynen i munnen. Topparna har precis dykt upp och han blöder lite ibland. Tandborste är inhandlat och Weledas barntandkräm!
Visste ni att man kan bli riktigt dålig utav fluor? Att det är ett gift och väldigt skadligt för alla men allra mest för barn?
Vad händer om ett barn får tag på tandkrämen och äter upp hela bamses tandkräm med extra god smak?

http://sourze.se/2008/11/07/vad-din-lakare-inte-berattar-for-dig---del-1__67372

http://art-bin.com/art/sallstrom_sw.html

Vi är redo för borstning!