Mammabloggen

Projektet har börjat!

Charlies rum är under ombyggnad!
Stora garderoberna är ute och han har fått en alldeles egen garderob. Vi ska även påbörja bollhavet/myshörnan. Jag tror det kommer bli jättebra och längtar tills det är klart.
Man ser Charlies känslor på hans ansiktsuttryck så mycket mer nu. När Pappa kommer hem från jobbet så tjuter han och kryper i rusande fart fram till honom. Tänk när han får se sitt bollhav!

Att se Charlie skratta okontrollerade är en fantastisk känsla! Jag och framförallt Jocke har haft och har fortfarande väldigt tufft. Det är mycket känslor och sorg. Vi är glada att ha varandra som stöd och det är ett år som kommer vara riktigt tufft. För det är första året där det alltid kommer vara något, som t.ex. Första julen utan mamma/farmor/svärmor, hennes födelsedag m.m och även milstolpar i Charlies liv som man hade velat dela med henne!

20131015-132513.jpg


Busungen!

Charlie når äntligen ner till golvet och kan hoppa som en tok av lycka! Och vilken barnvakt så man kan gå på toa själv, fantastiskt! 🙂

Han har så mycket energi och styrka i denna kropp, helt otroligt. När man lägger han på golvet så kommer han nästan framåt. Han hoppar hela tiden i knät och håller upp kroppen riktigt bra. Istället för att passa för att han ska tappa greppet om huvudet så får man passa så han inte flyger ur famnen istället. Klättrar upp mot axeln och tjuter glädje! 🙂

 

hopp


Babysim

Charlie började dagen med morgongympa för att värma upp benen inför babysimmet.

morgonpass

Nu sover han som en stock här hemma, det har varit en stor dag för honom.

När klockan slog 14.45 så hoppade vi i stora plurret för första gången. Charlie tjöt av glädje och plaskade hejvilt. Han tyckte verkligen att det var kul och spännande. Han pratade mycket och ben samt armar var överallt, högt och lågt!

Idag var simmet i 10 minuter vilket räckte för första gången. Vi fick lära oss hur vi håller honom i vattnet, både på mage och på rygg. Charlie verkade gilla att flyta på rygg mest för när han låg på mage så fick han in vatten i munnen och det var lite obehagligt men han blev inte ledsen. Det blev mycket intryck och han fick ett rejält gympapass. Direkt efteråt ville han ha mat, mycket och fort! Han verkar blir väldigt hungrig och törstig av att simma. Och jag tog en lättnads pust efter badet, han bajsade inte i badbyxorna! Puh! Livrädd att dom där byxorna inte ska hålla tätt fast dom påstår det. Vill inte ha badblöjorna, dom blir så himla tunga.

Tyvärr har jag inga bilder på simmet för både Jocke och jag ville vara med i vattnet. En riktigt mysig stund hade vi! 🙂

Vi passade även på att anmäla honom till steg 2 som börjar i slutet av Augusti 🙂