Mammabloggen

Vanimeli, vilken produkt!

Igår var vi på Dop för en barndomsväns lilla dotter Lia. Alltid så härligt med såna här tillställningar, massa barn, barnskratt, alla är glada och äter massa gott!
Vi hittade denna fantastiska produkt som passade perfekt till Lia som precis börjat få tänder och den faller på plats på alla bitarna jag tycker en leksak ska var.
Naturlig, giftfri, greppvänlig och så fin att titta på med så mycket mer!

Det rör sig alltså om en ekologisk, miljövänlig och hållbar bitleksak i naturgummi.
Vanimeli, härligt med företag som verkligen har tänkt igenom sina produkter som man ger till dom viktigaste vi har, våra barn! Dom har producerat denna med alla tankar på barns hälsa!

Lia greppade tag i denna direkt och gav även ett leende, kan väl inte bli bättre betyg?


Fästingar på avstånd utan vaccin!

Jag skulle aldrig någonsin ta ett vaccin för fästingar!

Vet du om att vitlök är bevisat att hålla fästingarna borta?

Vi äter vitlök i nästan all mat samt marinerade vitlöksklyftor som är så gott, jag intar även vitlökstabletter varje dag.
Inte enbart för fästingarna utan för det ger en hel del härliga effekter, ökat immunsystem, bidrar till hjärtats normala funktion och kolesterolet.

Våra barn får endast vitlök via maten och dom älskar det, gourmé ungarna som äter allt. Men vi kollar dom från topp till tå varje kväll så det inte har kommit nån äcklig liten rackare.
Hittills klarat oss trots att vi rullar i gräset och hagar, leker bland vattnet och skogen.

Idag fuskade vi med Mcdonalds och käkade i gräset i vår fina Vasapark innan jag skulle till jobbet, nöjda små ungar i värmen.

IMG_2856


Varför inte rökfria veckan?

Det pågår tydligen en parfymfri vecka för att öka föreståelsen för folk som är doftkänsliga.

Kan vi inte ha en rökfri vecka? Vi som är astmatiker och måste gå igenom klungor med folk som bolmar rök utanför matbutiken eller busshållsplatsen.
Vi som inte vill ha ner den röken i våra lungor, speciellt våra barn.
Borde finnas speciella rökrutor på gatorna i Sverige och där får man endast röka så dom som inte röker får chansen att välja själva om man vill gå i närheten eller inte. Ibland har man inget val än att passera molnet.


Då var blodomloppet avklarat!

Tredje loppet för i år är avklarat. I måndags sprang jag och min man blodomloppet, han milen och jag körde mina trygga 5 km. Jag sprang på 33.09 och då fick jag sicksacka hela loppet för att människorna som väljer att gå inte tänker på oss som vill springa, så dom går gärna på rad över hela banan. Så det är bara att dra ner i diket om man vill om.

Jag började med löpning i maj i år, blev sugen att testa något nytt som man kunde göra nästan närsomhelst utan att anpassa sig efter öppettider, kostnader och kö till olika pass eller maskiner.

Jag har hittills jobbat mig upp till 5km utan att pausa, men hinner inte ut så mycket utan har tyvärr endast sprungit mindre än 20 gånger än så länge. Måste också erkänna att jag är rädd att springa själv på kvällen så försöker undvika detta.

Blodomloppet gick hyfsat, jag slog min Vårruset tid så det får jag vara nöjd med även om det bara gällde några sekunder. En ökning är alltid positiv oavsett tid. Jag behöver försöka träna på att öka min maxfart, bygga mer benmuskler för att orka mer. Men psyket är nog värst, hela tiden säger rösten i huvudet till mig att jag ska sluta springa, jag svarar med att höja musiken i hopp om att mina tankar försvinner. Saken är att jag tycker egentligen inte om att springa när jag väl gör det, MEN när jag har avslutat mitt pass får jag en otroligt härlig aderalinkick så det är värt det alla gånger. Samt för hälsans skull!

 

blodomloppet 2015

 

 

 


Honest med Jessica Alba

Satt precis och kollade på Ellen Degeneres show medan Charlie vilade. Hon pratade om hur gifter i bland annat hudvård skadar vår hälsa och om hennes företag www.honest.com där hon har produkter för hudvård,blöjor,kosttillskott m.m.
Jag har inte läst på vad som riktigt är i produkterna, var bara inne en snabbis men det ser lovande ut. Ska undersöka saken mer och är det bra kan man ju hoppas att produkterna kommer till Sverige snart!
Såg även att Kurera hade skrivit en artikel om Jessica Alba, kolla in den!


Förbjudna ämnen hittade i leksaker!

Ska man inte kunna lita på leksaksleverantörerna längre?
Vet att det fortfarande finns en hel del ämnen som inte är bra för barn eller vuxna i leksaker men dom ämnena som redan är förbjudna ska man INTE kunna hitta där!
Men tydligen finns dom där ändå, det är förjävligt rent utsagt! Dom lurar sina kunder och gör skada på hälsan!

20131018-140138.jpg
www.vlt.se idag!


Food hospital IGEN

Kan inte få nog av detta program. Så otroligt fascinerande hur kroppen fungerar med hjälp av kosten och hur kroppen kan påverkas av kosten, både negativt och positivt.

På guldbröllopsfesten vi var på i helgen så pratade jag med en man som vars fru har börjat intressera sig av just detta ämne. Hur kosten påverkar och hur man kan påverka kroppen genom att ändra sin livstil och matvanor.
Hon har haft problem med mage och luktsinne och tillochfrån känt sig dålig. Hon började forska och tog sedan bort rött kött,gluten,mjölkprodukter och det socker hon kan. Hon tränar 15 min om dagen på jobbet och har fått en enorm respons på sitt mående och luktsinnet har blivit bättre. Nu kanske inte alla behöver göra en sån stor förvandling av sin kost men tycker att man bör vara medveten om vad man stoppar i sig, positiva och negativa effekter.

Vad socker gör med kroppen och humöret.
Hur mjölkprodukter kan påverka känsliga magar.
E-ämnen,konserveringsmedel, glutamat,färgämnen och allt vad det kan vara.
Kolla in www.aktavara.se
http://www.tlcsverige.se/program/food-hospital
Food hospital torsdagar 21.00 TLC


Sätra Brunn

I söndags så hade jag min första heldag utan Charlie.
Jag,mamma och min brors fru Annica åkte till Sätra Brunn och hade en härlig spa dag!
Tre rätters lunch,meditation,massage och pool. Underbart!
Blev dock lite strul med vår bokning så vi fick kompensation, ett presentkort på 55 minuters behandling en annan dag! Väldigt bra kompenserat! 🙂

Även om jag tänkte på Charlie mycket så var det skönt med en dag själv. Han har det så bra med sin pappa och jag fick vila upp mig.

Vi passade på att gå in på Sätra Brunns apotek där det är två äldre män som odlar blommor och örter och utav det gör hälsokost. Fantastiska produkter både för utsidan och insidan. Jag köpte två produkter. Ena produkten med silver är bra för sår ock eksem och den andra för muskelsmärtor.
Eftersom jag jobbar i en hälsokost butik så är det underbart att få besöka en sån här unik affär! Mycket intressant!

20130811-205041.jpg


Jag rasar i vikt!

Innan förlossningen undrade jag hur lång tid det skulle ta att bli av med alla kilon men det visade sig vara väldigt enkelt då det mesta var vätska. Redan efter 14 dagar var jag tillbaka på ursprungsvikten. Men jag fortsätter att gå ner i vikt och är nu på -8 kg. Jag var nöjd med min vikt innan graviditeten och nu trivs jag inte alls. Alldeles för tunn, benen runt axlar och hals, höftbenen samt revbenen syns ganska tydligt och känner mig inte hälsosam. Försöker äta så mycket som jag kan men märker att det inte är tillräckligt, kanske får höja fetthalten? Äta oftare?

Trycker i mig med vitaminer,mineraler, fettsyror och extra D-vitaminer.

Charlie tar allt just nu och det är väl inte så konstigt så mycket han äter om dagarna. Känner mig inte helt okej med att börja ge han ersättning när jag kan amma. Men får nog börja fundera på att kanske byta ut något mål om dagen för honom. Måste ju även tänka på att jag ska må bra. Ska bli skönt att han snart ska få börja med smakportioner så avlastar det lite för mig.