Mammabloggen

Löven ligger på marken och det gråa börjar ta över

Hösten är en sån vacker årstid och denna höst har varit magisk som jag flera gånger har påpekat. Men det varar alldeles för kort stund. Nu ligger nästan alla löv på marken och det börjar kännas grått och trist. Det gör att jag längtar tills snön kommer, allt blir så mycket härligare då. (Förutom ALLA kläder som ska på)

Höstkvällarna med tända ljus, en kopp te och krypa upp i soffan. Underbart!
Varje höst så byter jag ut kuddarna till mörkare fodral i soffan, gardinerna till mörkare och gör det murrigt här hemma. Galet mysig stämning men det är ju egentligen då man skulle ha sommarfärger för att pigga upp mörkret?
Allt är så mörkt annars och så gör jag ännu mörkare inne men det känns så rätt.

vardagsrummet

Hur brukar ni ha det på hösten? Gör ni om lite hemma i inredningen eller kör ni på samma året runt?

Jag är en sån som kan bli väldigt glad av materiela ting ibland, fel enligt många men vad gör det egentligen?
Häromdagen fyndade jag denna glasbox för 99:- och det har blivit en stor favorit här hemma med alla typer av möjligheter att dekorer i den. Efter årstid eller med några kära saker i.

glasbox


Vilka soliga, varma dagar!

Fantastiskt väder igår och idag. Solen skiner, 15 grader varmt och höstens alla vackra färger.
Igår blev det eftermiddagsfika i lekparken, njöt av solen strålar och byggde sandslott.
Tänk vilken fin höst vi har haft! Knappt något regn, mycket sol och knappt någon blåst. Jag vet inte om jag har fel, men minns nog inte sist vi hade såhär varmt och lite regn på hösten?
Samlade på oss lite löv och klistrade ihop ett fint konstverk hemma. "Ooo Woooow" enligt Charlie.

Idag ska vi äta mellis på mormor och morfars altan, leka i deras sandlåda och sen ta ett dopp i deras varma pool. En bra lördag helt enkelt!

lekparken

lekparken1


Hösten är här!

Hösten kom verkligen över en dag men ännu är solen kvar och skiner så vackert över träden. Hösten är den absolut vackraste årstiden med alla färger, frisk luft och myskvällarna med tända ljus.

Man kan göra så mycket roligt på hösten med barnen. Vi försöker så ofta vi kan ta en helg med husvagnen i skogen och fiska. Plocka kottar, bär och svamp. Samla på pinnar är en riktig hit också, så enkelt men roligt för barnen. Upptäcka skogen, samla vackra löv som vi kan klistra på papper eller glasburkar så det blir fina ljuslyktor. Ja, det finns mycket att hitta på!

Något som är viktigt under dom mörka månaderna är att ta extra tillskott av D-vitamin, vuxen som barn. Vi tar varje dag men ökar min dos under dessa månader. Tycker verkligen att det gör skillnad, som sol på insidan. Charlie har aldrig varit svår att få i extra vitaminer och mineraler, fiskoljan sväljer han på en gång och är nöjd.

 

image

Charlie i skogen under en fisketur förra hösten.

image

 

imageHär låg han och kollade på trädtopparna, väldigt intressant!

 


Gyllene Tider

I lördags var Charlie på sin första konsert, Gyllene tider!
Han sov igen hela konserten och hörlurarna verkade funka väldigt bra.
Känns som om det konserten fick avsluta sommaren och påbörja hösten. Det har redan börjat blivit rått på kvällarna, gula löv lite här och där samt att det blir snabbare mörkare på kvällarna.
Men det gör inget för jag älskar hösten!
Och Charlie ska gå på sin simkurs 2 i höst, längtar!

20130811-201428.jpg

20130811-201435.jpg

20130811-201440.jpg