Mammabloggen

Äntligen, påskrivet och klart

Hallå!
Nu har vi haft ett toppen jullov hela familjen och njutit av varandras sällskap. Men idag är det tillbaka till vardagen och idag var det även Ellens första inskolningsdag. Det gick väldigt bra, hon släppte nappen samt snutten direkt och lekte. Så det där blir nog inga problem alls, det är mer mammahjärtat som ska vänja sig att vara på jobbet.

Äntligen kan jag berätta vad vi väntat så länge på under hösten.
I vår kommer vi flytta till ett nytt hem, en fyra. Den blir färdig i april/maj och vi kommer även få en tomt. Känns alldeles fantastiskt!
Jag är så less på trappor,bära och släpa upp och ner,att aldrig finna parkering i närheten av hemmet.
Nu får vi markplan med förråd utanför. En parkeringplats precis utanför dörren,tomt och altan.

Underbart, längtar till att inreda det hemmet. Redan köpt nya matplatsmöbler och kollat ut en soffa. Barnen får ett varsit rum och vi har ideer på hur dom ska inredas. Så roligt att sitta och prata på kvällarna om hur det kommer att bli, längtar så mycket. Kvällspromenaderna sedan juli har varit bort till bygget för att se hur det går.

Så vår lägenhet är till salu och första visningen är på söndag. Vi har redan fått in lite bud över utgångspriset men valt att avvakta.

Såhär ser det ut hemma hos oss just nu

sfd4f86fac02910456fb66c719ad43d40e9_922x

sfd42b6ef63c2674e2b8975b02c074adac1_922x67

sfd1adbe8b4d6964dd4896d64ebdd761a8b_922xdg

sfd94b535d8a86647d49e126f30e2cb4900_922x9

sfd85ce14719ee24232bdde6ed7c4568352_922xl


Vi hann åka pulka, ren lycka

Förra veckan kom det lite snö, så pass att vi klarade av att åka lite pulka. Ren lycka för barnen som njöt i pulkan. Fort fick jag order att det skulle gå så det var bara att springa, Charlie hejade på hela tiden.
Men sen kom plusgraderna, regnet, stormen och vintern är som bortblåst. Vi håller tummarna att snön kommer snart, jullovet börjar på torsdag nästa vecka för Charlie så då vill vi busa i snön.

Årets första pepparkaksbak är även avklarat, men det var lite hektiskt att baka själv med dom då båda ville ha hjälpa med kavlingen och trycka ut pepparkakorna gick super snabbt för Charlie. Nästa gång får vi vara nån mer vuxen att hjälpa till med bakningen.
Ellen spenderade största tiden med att provsmaka degen som det dög.

IMG_7184

Pepparkakshuset fick Charlie jobba med själv i år då Ellen kan vara lite brutal med händerna än så länge. Till sin förtjusning stoppade han en Nonstop i munnen när jag tittade bort två sekunder. Han njöt och klappade sig på magen, söta unge! Det är nämligen så att våra barn inte äter godis ännu, vi har försöker så länge som det går att undvika detta och har hittat så mycket bra "ersättningsgodis". Som i form av torkade gojibär, tranbär, blåbär osv. Tillsut kommer dom få en lite godisask på lördagen, men hittills så nöjda med annat.
Vi är en familj som fikar med vanligt fikabröd, sånt med vitt mjöl och vitt socker. Fikabröd får dom smaka men första gången Charlie smakade något sådant var han två. Lite svårare att hålla på sånt med Ellen. Varför brorsan men inte jag? Men allt är med måtta och dom får inte välja mängden själva när det väl vankas fika nån gång.