Mammabloggen

Första inskolningsdagen

Idag är det blandade känslor. Charlie har sin första inskolningsdag på daghemmet Musikliv. Charlie kommer nog få det väldigt kul tre dagar i veckan framöver och han kommer få nya vänner. Mammahjärtat kommer däremot sakna att ha honom hemma och med mig hela tiden. Ellen får mer tid med bara mig några dagar, ja för och nackdelar kan jag räkna i timmar.

Det som bara oroar mig mest är inte om han kommer gråta efter mamma (det går över) eller att han inte ska trivas utan att någon annan ska ha hand om hans säkerhet och liv. Men kunde inte lämna honom till några bättre än Musikliv!

Jag har lite funderingar om ifall han kommer få något affektanfall när han är där, då han fallet handlöst mot marken. Tänk om ingen ser ifall han är bakom en buske eller något.. Ja såna tankar kanske man alltid kommer att ha eller så vänjer man sig. Dom är helt medvetna om att han kan få såna anfall och dom vet vad som ska göras då, det känns iallafall bra!

Alla föräldrar känner olika inför sånt här, min man tycker att det inte är några problem. Han är van att lämna barnen varje dag för att åka till jobbet. Har vänner som tycker att barnens ska in så fort så möjligt på förskola och några som helst inte alls vill lämna dom.

Jag har haft Charlie hemma i lite över två och ett halvt år och väldigt glad att jag fått ha det, alla har inte det möjligheten.

 

 


Projektet har börjat!

Charlies rum är under ombyggnad!
Stora garderoberna är ute och han har fått en alldeles egen garderob. Vi ska även påbörja bollhavet/myshörnan. Jag tror det kommer bli jättebra och längtar tills det är klart.
Man ser Charlies känslor på hans ansiktsuttryck så mycket mer nu. När Pappa kommer hem från jobbet så tjuter han och kryper i rusande fart fram till honom. Tänk när han får se sitt bollhav!

Att se Charlie skratta okontrollerade är en fantastisk känsla! Jag och framförallt Jocke har haft och har fortfarande väldigt tufft. Det är mycket känslor och sorg. Vi är glada att ha varandra som stöd och det är ett år som kommer vara riktigt tufft. För det är första året där det alltid kommer vara något, som t.ex. Första julen utan mamma/farmor/svärmor, hennes födelsedag m.m och även milstolpar i Charlies liv som man hade velat dela med henne!

20131015-132513.jpg


8 månader!

20130930-154318.jpg

Det är hela åtta månader sen Charlie föddes! Han börjar bli en stor grabb och snart är det dags för första julen och 1 års kalas! Tok va tiden går!

Brukar titta på BB bilderna mycket, första bilderna på vår stora kärlek! Det var en sån otrolig känsla att få hålla honom, pussa på honom och allt det där! Vilket det fortfarande är och kommer alltid att vara men det är något speciellt den dagen och dagarna den närmsta tiden efter födseln!

20130930-154702.jpg


Vi slapp alvedonen!

Tror vi är på bättringsvägen, Charlie har iallafall inte blivit värre och han slapp Alvedon. Tycker det är helt fantastiskt att han har varit på glatt humör nästan hela tiden, skrattar och studsar.
Igår var vi in en snabbis i Borgholm igen, Charlie fick en ny keps. 🙂

På torsdag åker vi hem, blandade känslor inför hemresan. Kommer sakna att vara så nära havet, fina naturen och den friska luften. Ska ändå bli skönt att komma hem till vardagen, men det blir en tuff helg. Fredag är dagen man önskar inte fanns. Vet inte hur vi ska fixa den dagen.
Som sagt, det är tur vi har vår Charlie som bjuder på skratt och leende, han lättar upp när det är som tuffast.

20130723-110443.jpg

20130723-110455.jpg