Mammabloggen

Barnfri lördag

Vi är sällan utan barnen, dels för att vi tycker om att ha dom med oss på alla aktivteter,middagar och dels så är barnvakt inte det lättaste. Vi har en och det är min mamma som vi även delar med min bror och hennes jobb som är varanann helg. Men hon ställer ALLTID upp när hon kan och ibland behöver man faktiskt en stund för sig själv utan att underhålla barnen.

I helgen var två päron på vift och barnen sov hos mormor och morfar. Det var kräftskiva med fina vänner och femkamp. En skön, avslappnad och otroligt rolig kväll/natt. Välbehövd men dock inte så mycket vila. Komma hem sent, barnen kom tidigt för mormor och morfar skulle på semester och vi var allt annat än pigga och alerta. Men lite duplo lekande så funkade det fin fint!

Vi lämnar aldrig bort barnen för att bara få vila, man kanske skulle unna sig det ibland utan att få dåligt samvete?

När vi lämnar bort dom är det alltid fullspäckat schema med vad vi nu har planerat.

IMG_3267


Orolig mamma

Ibland så kommer oron, när han suttit vattnet i halsen, när han skriker så han inte andas på ett tag,när man bara tycker att något inte stämmer osv. Det kommer flera gånger om dagen ibland.
Tror det är naturlig att känna så, det är ju mitt barn och vill aldrig att något ska hända honom självklart.
Som ibland när han sover så är jag fortfarande rädd för PSD fast jag vet att han har passerat den "största" risken. Men ibland andas han oregelbundet,ryckigt,andningsuppehåll och fort. Jag slutar andas och bara väntar på att han börjar.
Men läste en väldigt bra artikel som lugnade min oro något iallafall och stämde in precis på både honom och mig!

http://www.blimamma.se/oregelbunden-andning-hos-sovande-spadbarn.html

Bjuder på en bild från Charlies första kräftskiva 🙂

20130817-005216.jpg