Mammabloggen

Gravid och mår illa, kanske även kräks?

Många lider av detta under graviditetens första veckor men även under större delen av graviditeten.
Jag var en av dom, två gånger om!
Jag kräktes så fort jag fick i mig något, hade svårt att få i mig näring och mådde konstant illa.
I början när jag jobbade hände det att jag fick springa och kräkas mellan kunderna.
Till slut blev jag sjukskriven i några veckor, detta var med Charlie. (Var mammaledig under tiden med Ellen)

Jag testade ingefära i kapsel form, hjälpte inte för mig men några av mina vänner som hade lindrigare symtom hjälpte det för.
Under tiden fick jag ta en matsked åt gången med näringsdryck.
Jag testade senare B6, så många har blivit hjälpta av denna vitamin men inte jag.

Kom till kvinnokliniken och fick diagnosen "hyperemesis gravidarum". Hon skrev ut åksjuketabletter till och börja med, hjälpte inte och jag var bara skeptisk åt läkemedel. Fick sedan ett annat läkemedel att testa och då var det på gränsen att dom ville lägga in mig för näringsdropp. Hjälpte något men jag mådde inte bra av att ta dessa, biverkningarna, rädsla att något kunde hända så jag slutade. Dom hjälpte ju ändå inte tillräckligt för att jag skulle må bra.
Min svärmor blev sjuk i cancer under denna tid och var in och ut på sjukhuset. Där träffade hon en gammal bekant som jobbade på BB, även en barndomsväns mamma till mig. Hon gav ut sitt nummer och bad mig ringa henne, jag gjorde detta direkt.
Dagen efter kom hon hem till mig och gav mig akupunktur för illamående. Detta upprepade vi några gånger och jag kräktes inte längre. Illamåendet avtog men inte helt, vissa maträtter och andra dofter triggade igång detta men det är nog inget man kan komma ifrån.
Hon flyttade sedan och när jag blev gravid med Ellen dröjde det innan jag kunde få denna hjälp, men det kändes på något vis enklare då jag var hemma ändå.
Akupunktur hjälpte mig även när jag fick så otroligt ont utav foglossning.
Jag hatar nålar, livrädd och svettig varje gång. Men jag överlevde när jag visste hur bra effekt jag fick. Så skrev till och med in i min förlossningsplan att jag kunde tänka mig akupunktur som smärtlindring.

Fler borde känna till detta för att slippa ta läskiga läkemedel mot gravidillamående och alla dess biverkningar. Man är desperat, JAG VET! Men det finns andra metoder som kan hjälpa, jag upprepar dom åt er så ni kan testa detta först.

Testa dessa:
1. Ingefära i kapselform (Kör även åksjukearmband)
2. Vitamin B6, i lite högre doseringar. Fråga om hjälp i din hälsokostbutik angående dosering.
3. Akupunktur

Bjuder på två kalaskulor, denna bild är jag i gravid vecka 38 med Charlie och den andra bilden högre upp är i gravid vecka 38 med Ellen.
IMG_0502


En natt på sjukhuset med Ellen..

Förra veckan som snubblade Ellen i vardagsrummet och slog pannan, snett över ögat och tiningen rakt i vardagsrumsbordet. Hon började kräkas rätt kraftfullt och blödde även lite grann i utkanten av ögat.
Hon lugnade ner sig tillslut och vi kollade med 1177 som tyckte att vi skulle avvakta. Ibland kräks dom av rädsla direkt efteråt tydligen.
Dagen efter började hon bli väldigt klumpig men mådde bra annars förutom sin förkylning, men två dagar efter händelsen började hon luta åt höger. Ramlade hela tiden och kunde knappt ta sig fram en meter utan att ramla. Så vi ringde igen och dom bad oss komma upp.
Efter lite undersökningar blev vi inlagda på avdelning 64:a för några timmar observation. På kvällen kommer kiurgen och kollade till henne och då kunde hon inte ens stå men var pigg och glad. Väldigt obehaligt att se när man vet vad hon normalt kan göra. Men dom var inte så oroliga att det var någon blödning i hjärnan och valde bort röntgen.
Det blev lite mer undersökningar och tillslut fick vi sova kvar. Dom väckte henne varje timme för att kolla till att hon var med.
På morgonen var hon lite hängig pga förkylningen men annars mådde hon bra, hon kunde stå lite bättre men fortfarande väldigt ostadig.
Läkaren undersökte öronen och fann inget där heller.
På eftermiddagen blev vi utskrivna då Ellen var så alert. Dom kunde inte riktigt säga om hon hade ett förkylningsvirus på balansgången eller om det var något med en hjärnskaking som gjorde att hon var ostadig men dom tyckte hon borde varit mer hängig då.
Vi fick order att återkomma direkt om det inte skulle förbättras.

Tre dagar efter vi kommit hem var hon sig själv igen och nu springer hon runt som en liten toka igen!
Obehagligt men när en sån liten slår i huvudet vill man inte chansa.


Tänder på G?

Tror dom där tänderna kommer snart. Har trott länge att dom är på G för han bits hårt, det kliar på honom och han dreglar väldigt mycket men icke!
Tills idag, nu borde någon komma. Han har sovit väldigt dåligt, vaknat och gråtit nästan en gång i timmen. Han har börjat kräkas lite igen om det nu kan vara ett tecken plus feber. Han verkar inte vara magsjuk eller sjuk på annat sätt. Samt att hans humör går upp och ner som en hiss. Men har hittat en sak som distraherar han en stund från allt elände, lysande kaninen från TGR!

Känner att denna dag kommer bli lång!

20130815-075351.jpg