Mammabloggen

Mammaledigheten lider mot sitt slut

Tre år är en lång tid men dom här tre åren har gått galet fort.
Ellen börjar på Musikliv i januari och jag går tillbaka heltid på jobbet. På sätt och vis ska det bli skönt att få lite mer rutin och lite mer i plånboken. Barnen kommer inte gå heltid på Musikliv då jag jobbar helger så är jag ledig lite i veckorna ibland. Jag börjar ibland senare på dagarna och Jocke slutar alltid 16.00 eller 17.00.
Kan vara mysigt att få ha dom hemma en vardag då och då när jag missar två helger i månaden. Det får bli riktigt mysdagar med äventyr.

Får ofta frågan om vi är sugna på en tredje, man ska aldrig säga aldrig. Ändra sig kan man alltid göra men just nu känner vi oss mer än nöjda. Dom börjar kunna göra lite mer saker själva och sover bättre och bättre. Att börja om med en tredje är inte lockande för tillfället.

Kommer bli en rejäl omställning, planera dagen efter jobb och inte aktitiveter efter väder.
Trötthet på ett annat sätt men vad energi man kanske får när barnen möter en i dörren efter en arbetsdag. Underbart!

Barn är fantastiska på alla olika vis!

IMG_5262


Mycket tankar som snurrar

Imorgon bär det av till Öland för semester och när vi kommer hem är det dags för Charlie att börja på familjehemmet Musikliv. Jag har haft Charlie hemma hela tiden under mammaledigheten med Ellen, vilket har känts väldigt bra. Charlie har trivts hemma med oss och vi har hittat på massor med aktiviteter om dagarna. Men nu är det dags för Charlie att kolla in världen utan mammas trygghet några timmar i veckan. Mycket blandade känslor över detta, tankar och funderingar. Lämna Charlies liv i andras händer.

Vi har hittat ett jättefint familjedaghem med tre pedagoger på heltid och det är en grupp på 6-7 barn. Musik som inrikting, barnen får hjälpa till att laga maten och i en hemmamiljö. Dom samarbetar med två andra familjehem och hittar på utflykter ihop. Och det ligger 20 minuters gångavstånd från oss, vilket är perfekt!

Helt ärligt så kommer nog jag ha det svårare med detta än vad Charlie kommer att ha. ÅNGEST!

Ellen börjar i januari och det blir ett år tidigare än vad Charlie fick men hon har brorsan som trygghet där och mina mammadagar tar slut så det är dags att återgå till mitt arbete efter tre år som hemmamamma.

Jag har fått höra mycket negativt om att jag inte satt in Charlie på förskolan tidigare men även positivt. Dom flesta positiva kommentarerna är faktiskt från förskolelärare och BVC vilket känns upplyftande då dom negativa kommentarena är överflödiga. Tråkigt nog..

Nu hoppas jag på att få njuta av sista sommaren hemma på heltid och mysa med mina fantastiska barn och inte låta ångesten att lämna bort Charlie ta över.