Mammabloggen

Ha mål, inte MÅSTEN!

Igår blev det både storkok på tre rätter till Charlie,12 matlådor. Bakning och städning samt massa bus med en söt Charlie.En lyckad dag!

Att göra saker här hemma tycker jag ändå är en självklarhet då det är jag som är hemma om dagarna. Men viktigaste punkten är Charlie, hans välmående. Från frisk luft till bus och lek! Fruktstunder och allt vad det innebär. Men finns det tid över försöker jag gärna att underhålla här hemma vilket oftast beror på hur hans humör är. På bra humör så sitter han gärna på golvet eller i sin stol och ser mig plocka tvätt eller dammsuga. Dålig dag så kan jag knappt duscha, då han oftast är hysterisk om han inte får vara på mig. Tycker inte att man ska ha krav på sig vad som MÅSTE göras under dagen, ha mål istället och lyckas man inte på tisdagen kan man alltid testa på onsdagen!

20131009-202524.jpg
Charlie testar på banan att hålla i själv, INTE det lättaste! Hala rackare!


Dessa sura mammor!

Idag känner jag att en helkropps massage skulle sitta fint, min rygg värker enormt idag. Burit på Charlie alldeles för mycket utan sele och även med sele i flera dagar nu. Han har varit väldigt kinkig på att ligga själv. Ibland funkar det hur bra som helst men mest nu vill han bara stå eller sitta i knät. Har börjat träna honom mer och mer i stolen och han gillar det väldigt mycket. Han får bara sitta kortare stunder men så glad han OFTAST blir! 🙂

stolen

Det börjar närma sig tiden för att testa på lite mat i pure form. Det ska bli riktigt spännande och roligt och tror Charlie kommer tycka det också då han är väldigt intresserad över vad jag äter.

Jag har hittat en bra app på mobilen med recept som heter Hipp. (Som barnmaten Hipp) Där fanns det en hel del recept samt i mosboken och jag kommer göra all mat själv. För att intresset finns, tiden och viljan.

Många mammor reser ragg och blir så fruktansvärt sura så fort man säger att man ska göra egen mat. Varför?

Varför ska jag få höra gnäll för att jag vill laga mat till mitt barn?

Är jag en super morsa för det? NEJ

Är jag person bättre än er då som köper mat? NEJ

Känns det som om ni vill försvarar er för något som är helt upp till er och inte krävs någon ursäkt för? JA

Alla gör som dom vill och ingen ska bli arg och irriterad över detta. Jag gnäller inte på er för att ni köper mat?!

Jag ska ändå laga mat åt mina barn under många år framöver så varför inte börja på en gång.

Har också märkt när mammor väljer att flaskmata sina barn istället för amning, så många blir upprörda. Men det kan finnas 100 anledningar till varför det är bättre med flaska för just det barnet och den mamman. Låt dom vara och sköta sig själv!

Varför kan mammor inte bara bry sig om vad dom själva gör istället för att gnälla och jämföra barn?

 

hna

hatt